14. lis 2012.

Mini shopping (Trieste, Koper) - part 2

Ovo je nastavak posta o putu u Trst i Kopar u kojem sam opisivala put kojim putujemo, označila sam trgovine koje smo posjetili, a stavila sam i nešto fotki. Prvi dio možete pročitati ovdje.

U ovom dijelu objavit ću fotke stvarčica koje sam kupila (neće biti puno jer nisam puno trošila), cijene i mjesta gdje sam ih kupila.


ODJEĆA

Mirella, Trieste

U Mireli (ili Mirelli) sam kupila četiri komada, 4,50€ svaki, koje ću sada predstaviti. Najprije moram napisati da ne očekujete ne znam kakvu kvalitetu, što cijena i opravdava. Ipak, to je odjeća kakvu možete naći po tržnicama, akviziterskim prodajama, a čak i u nekim dućanima, koji to onda skuplje prodaju. U Mireli se doista oprkrbljuju neki od prvo spomenutih.

Ovo je muška pidžama koju sam uzela tati, da se nađe. Pošto je zadnje dvije godine imao dvije operacije, bolje da se ima još koja u zalihi. Dakle, 4,50 eura. Bile su nešto snižene. To je 38 kuna. Mislim da se ispod toga kod nas ne može naći. Proizvedeno u Kini, a na etiketi piše da je 100% pamuk, mada ne vjerujem da je to istina jer mi na dodir ne djeluje tako. Tanka pidžama za proljeće/jesen. (Žao mi je zbog loše fotke. S fotoaparatom mi je ispadalo kričavo plavo, pa sam morala slikati mobitelom. Uživo je tamnija.)


Iduća je ženska pidžama za mene :). Naravno, opet 4,50 eura, 38 kuna. Za razliku od muških, ženske su bile dosta ružnog dezena, a ova je bila najljepša koja se mogla izvući. Sastav je isti kao i kod muške, 100% pamuk, u što sumnjam. Imam jednu pidžamu iz Mirele, proljetno-jesensku, ali trunku deblju od nove. Donji dio sam nosila nekoliko puta više od gornjeg i taj donji mi se dosta ofucao nakon par nošenja. Oblik je ostao isti, ali su se pojavile mucice. Zato mi, uz opip, taj materijal djeluje kao kombinacija pamuka i sintetike. Također, ta pidžama se ne gužva jako, čak ni u pranju, ali isto tako nisam primijetila da se znojim u njoj. Za tu paru mi je dobra. Takve slične sam gledala na tržnici u Rijeci za 50 kuna na sniženju. Dakle, 70-tak koliko mislim da su tad koštale - po toj cijeni ne bih kupila.


Zatim sam uzela jedne hlače mami, hlače za 'po doma' ili za 'do dućana'. Ovakvih tankih hlača imam nekoliko. Vrlo su udobne za tople dane. Realno, ovakve hlače se ne može naći za ispod 50 kuna po dućanima, tako da redovito donesem  iz Mirele. Ove su šireg kroja, boja je prljavo tamnozelena, veže se na špagu, ali se može staviti i guma. Ja imam ovakve i tamnoplave užeg kroja. Također 4,50 eura, 38 kn. Materijal je 65% pamuk, ostalo sintetika, mada imaju ona 'pamučasti' filing pod prstima. Moje ovakve uskog kroja su od čistog pamuka, ali nisu rastezljive kao ove. (Opet sam dobila lošu fotku. Hlače su puno tamnije uživo.)


I za kraj jedna majica za mene. Majica je od viskoze, a ovakvu istu imam u crnoj boji koju sam kupila na proljeće. Jako ju volim nositi jer je široka oko tijela, a ne leti jer ju drži guma oko kukova. Jedino je ta moja prva nešto manja, pa me strah da će mi ova biti prevelika. Majice u Mireli su obično univerzalnih veličina. Što je smiješno jer ne znam kako netko tko je xl i visok može nositi isto što i ja koja sam s i niska, također i obrnuto, jer 'univerzalno' kod njih znači 'jedan broj' pa su nekad majice male, nekad srednje, nekad velike. Imam više njihovih majica, jako ih volim nositi, udobne su i malo ih platim, ali mi se jako cufaju na mjestu gdje mi ih dotiče torba, na boku. Tako da me to nervira jer mi brzo postanu stare na tom dijelu. Tko ne nosi tešku torbu na ramenu neće vjerojatno imati takvih problema, barem ne dok je majica nova. No, za paru koju dam se ne mogu ni žaliti. Tako nešto što će se ofucati se lako može plaćati i više, je l' da :). Evo, kao primjer, u jednom 'kineskom' dućanu sam vidjela istu majicu koju sam sad kupila za 7€, dok sam ju ja platila 4,50. A kad se ulovi akcija budu i po 3 :). (Majica je u toploj tamnosmeđoj boji.)"Kineski" dućan, Trieste

(označen na karti)

Kupila sam tri para gaćica od pamuka. Plaćene su 1€ po komadu. Nisu bogzna koliko trajne, kao ni svake obične gaće. To je komad koji se dosta troši i upravo zato ne želim plaćati puno za to. Izdržljivije su od jeftinih gaćica koje sam uzela jednom u Metrou. Iako 'kineske' gube boju, barem zadrže oblik. I da, jako bolim vesele 'dječje' gaće :D

Sad svi mogu vidjeti kakve gaće nosim :D.

Odjeća je ukupno došla 21€ (157,50 kn) za dvije pidžame, majicu, tanke trenirka hlače i tri para gaćica.


HRANA

Nisam kupovala previše "teške" hrane jer smo se vraćali u Pulu, a ja iz Pule busom, tako da klasična kupovina nije dolazila u obzir. Obično se više fokusiram na maslinovo ulje, paštu i rižu. Obavezno nosim i parmezan, a često i vino.

Pam, Trieste

Parmezan, komad. 12,90€ (96,75 kn) po kilogramu. Tamo je bio najjeftiniji (bilo ih je i po 17 eura), a nalazila sam i jeftinije. Težina 300 i nešto grama. Iznos 4,82€ (36,15 kn). Već sam ga kupovala i meni je super. Inače, interesantno mi je da je ribani parmezan kod njih isto ili skuplji od parmezana u komadu, dok je kod nas drugačija situacija :D. Ne znam cijene kod nas, ali znam da je onaj "ribanac" skup i da to nema veze s parmezanom. Otkad sam počela jesti parmezan u komadu kog si izribam po potrebi, ovo što se kod nas zove parmezanom ili "ribancem" mi je očaj. Jedino onaj ribani iz Lidla mogu priznati jer nemam osjećaj da jedem pijesak.


Mozzarellu jako volim, a kod nas je skupa. Često bude na akciji tako da se uglavnom vratim s mozzarellom, a ovaj put sam našla ovu vrlo povoljnu. Mislim da nije bila na akciji. Kao što se vidi, marka Cammino d'Oro, 4x125 g, znači 500 g za 2,69€ (20,18 kn; 5,04 kn po jednoj od 125 g). S našim cijenama od cca 7,5 kn, ocdje je ušteda 10 kn. Nisam ovu još uzela, još nismo probali pa ne mogu reći kakva je. Sigurna sam da će biti dobra. Mana je jedino što su sve skupa u toj jednoj vreći tako da kad se otvori morat će se brzo trošiti. Rok joj je čak do kraja ovog mjeseca pa ima vremena.


Maslinovo ulje uvijek lovim na sniženju, a uvjek je neko sniženo. Ovaj put smo bili zadnji dan akcije i nije bilo više sniženih pa sam uzela ovo, prvi put. Uzela sam samo jedno zbog težine. 750 ml za 2,59€ (19,43 kn). Ekstra djevičansko. Sad pazim da uzimam ekstra jer sam zadnji put uzela litru običnog i bilo je slabašno :/.


Pašte uzimam one koje su najbliže 50 centi jer talijanske koje smo probali, sve su ok, čak i najjeftinije. Kod nas za tu cijenu se može dobiti očajna pašta koja se raspada. Nikad neću zaboraviti paštu od krupice iz Lidla koja se raspada u kuhanju. Cijena za 500 g je 0,52€ (3,90 kn). Uzela sam samo četiri.
Barilla je bila po 89 centi za pola kg, a paket od 1 kg je bio 1,68 čini mi se.


Nutella od 400 g je bila na akciji pa sam uzela tu malenu. Bila je 1,99€ (14,93 kn). Velike su bile nešto iznad 4 eura, 750 g + nešto grama gratis (75 mislim)


I ovi keksi su bili na akciji. Izgledali su mi primamljivo pa sam ih morala probati. Oduševljena sam. Ovo su jedni od najukusnijih keksa koje sam probala. Izuzetno prhki s komadićima čokolade. Težina 500 g za 1,89€ (14,18 kn). Bila je i tamna verzija, čokoladni keks s komadićima čokolade za istu cijenu, ali 400 g. To je momak kupio i sad mi kaže da su savršeni. Ne znam kolika im je regularna cijena. Vidjela sam u katalogu Coopa da su tamo 2,50 eura.


I za kraj, čokolade Pam na akciji. Cijena nevjerojatna! 300 g za 0,99€ (7,43 kn). Čokolade su i više nego dobre za tu cijenu. Nešto su slađe nego normalna čokolada, ali sviđa mi se tekstura. Nisu 'drobaste' ni ništa takvo. Normalna mliječna čokolada, samo nešto slađa. Za tu cijenu približno, tu težinu kod nas se može naći na akciji u Lidlu onih njihovih poljskih čokolada koje su očaj u odnosu na ovu :).


To je to od Pama. Potrošila sam 20,11 eura za pol kile mozzarelle, 2 kg pašte, 750 ml maslinovog, 600 g čokolade, malu nutellu, kekse od pol kg, parmezan i dupli paket Grancereale keksa koje ću staviti kasnije jer sam ga kupila i u Kopru pa zajedno slikala. Preračunato u kune: 150, 83 kn. U grubo sam izračunala da bi to kod nas došlo barem 50 kn više. Možda manja razlika ako bi računali da su iste stvari na akciji.
Momak je kupio Dash prašak za robu od 4,5 kg za 10,90€ na akciji (81,75 kn) i Lindt čokoladu 100 g za nekih 15-tak kn.


Eurospin, Trieste

"Smoki" s okusom sira. 140 g za 0,39€ (2,93 kn). Meni ukusan :D. Vjerojatno ću ga opet kupiti. Bio je na akciji.


Grissini 300 g za 0,65€ (4,88 kn). Tanki su, ali fini. Nemaju nikakvog začina. Već sam pojela većinu, a ostalo čuvam za umakanje u nutellu :D. Kupovat ću ih i ubuduće. Ne sjećam se jesu li bili na akciji ili ne, ali mislim da se i po punoj cijeni isplate. Grissine jako volim, ali sam ih prestala kupovati kad im je cijena skočila u nebo. Kod nas su 9-10 kn, mali paket od kojih 100 grama, do 150 maksimalno.


Kroasani s kremom od kakaa, 10 kom, 500 g za 1,49€ (11,18 kn). Oni su na sniženju, a puna cijena im je bila 1,69 mislim. Mogu samo reći da su PREDOBRI! Prepuni su punjenja, krema od kakaa je grokasta i ukusna. Jednostavno su predobri i kupovat ću ih kad god se nađem tamo :)).


I za kraj sam kupila ove kekse po cijeni  od 1,65€ (12,38 kn), težina 750 g. To im je puna cijena, a čujem da su bili na sniženju za 1 euro. Zbilja su ukusni. Odobravam i njih :). Primijetite da je isti proizvođač kao i od kroasana :D.


Momak je kupio neke čokoladne kekse punjene čokoladom i čokoladne s komadićima čokolade po 0,99€ svaki, ali mi kaže da su jako slatki.


Interspar, Koper

Ovdje sam kupila jedino Grancereale Croccante, 230 g za 1,48€ (11,10 kn) i to je regularna cijena. Classico je bio snižen na 1,29. Imam pomiješane emocije... Presretna sam što se može kupiti po prihvatljivoj cijeni, a ljuta sam što ne mogu samo otići u svoj dućan i kupiti jer ih više gotovo ni ne kupujem jer su postali preskupi. Kupovala sam razne vrste Grancerealea prije dok cijene nisu otišle u nebo. Kad su bili do 13 kn po punoj cijeni u dućanu kao što je DM (u Metrou su bili kunu-dvije manje) jela sam. Sad više ne dam. Zadnje vrijeme sam si priuštila čokoladne kad su bili na sniženju, a ovaj put u Puli su mi se užasno jeli ti čokoladni pa sam ih ipak kupila (15-tak kn). Vidjela sam Croccante da je sad u Kauflandu 16 kn+/-, a u Plodinama, mislim, 17. Najjeftiniji su Classico a cijena se penje ovisno o okusu i zato sam još više ljuta jer u Sloveniji to platim 11 kuna po punoj cijeni, a svi okusi dođu isto :(. Razlika je ogromna.

Ovaj dupli Grancereale Classico sam kupila u Pamu za 2,07€ (15,53 kn), tj. piše da su 2,30 i još ide 0,23 dolje. Ne sjećam se koliko su pojedinačni. Mislim da su između 1,50 i 2 eura, ali nekako mi zvoni u glavi da su bili 1,69, što je opet manje nego ovdje. Težina je 500 g.


Još par sitnica iz Inrespara koje je kupio momak, a račun je kod mene :).
Pringles vrhnje/češnjak 165 g za 2,18€ (16,35 kn). Kod nas su oko 20 kn ili i više.
Tabasco umak 57 ml (onaj klasični) za 2,47€ (18,53 kn).

I to je to! :) Iz eura u kune sam preračunavala po cijeni po kojoj sam kupila eure, a to je 1€=7,50 kn.

Hvala na strpljenju :D

3 komentara:

 1. Može samo adresa i radno vrijeme mirele? :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. http://2.bp.blogspot.com/-io7lGTp29RU/UHdOcXJF55I/AAAAAAAAA2o/XaPQVWMVY1Y/s1600/mirela+pam+veco.jpg
   Ova ulica na kojoj je označen broj 8 (to je Mirela). Inače, na google maps mi pokazuje da je kućni broj Mirele 4. Znači, ta ulica Corso Camillo Benso Conte di Cavour 4.
   Nigdje na vratima ne piše Mirela, koliko se sjećam. Trgovina se u biti zove nekako drugačije mislim. Radno vrijeme je od 6 ujutro do predvečer. radila je do 18 sati, ali jednom sam vidjela da je radno vrijeme do 20 h. To ne garantiram. Također, rade cijelo vrijeme bez one stanke (barem su tako radili zadnji put kad sam bila).
   Ovdje je karta s pojašnjenjima http://azziellablog.blogspot.com/2012/10/mini-shopping-trieste-koper-part-1.html

   Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!