9. tra 2013.

[cro] Mali "random"

In Croatian only!

Nakon nekoliko sunčanih (ali hladnih) opet je stigla kiša. Raspoloženje mi je toliko nisko da ću se posvađati sama sa sobom na kraju. Znači, ovo zimsko proljeće, nervoza oko jedne stvari, druge, treće, četvrte, pete i možda i šeste (u biti definitivno i šeste, i to su te koje mi prvo padaju na pamet), te PMS (brrrrr!) = recept za disaster.

Oh, kad spominjem disaster... Jeste bili na maturalcu u Španjolskoj, točnije Lloret de Maru? Ja bila i ima već desetljeće od tad, a posjetili smo Disaster Cafe (valjda se tako zvao - imao je Disaster u imenu, rekoše nam). Uglavnom, restoran duboko pod zemljom i morate se do njega spuštati liftom. Restoran je uređen na retro spejsi način (zamislite jeftiniji film iz osamdesetih koji prikazje daleku budućnost 2020. godine) i imao je velike okruge metalne ploče po podu. I sad, sjednete večerati i kad se oglasi sirena i svjetla počnu divljati, pod se počne pomicati, stol se trese, vi se tresete, mrak. I onda se sve smiri i možete nastaviti jesti. Mogli smo birati večeru između dva-tri jela, a jedno od toga je bila pizza i ja, naravno, uzmem pizzu. Ta pizza mi je ostala u jačem sjećanju nego sam potresni restoran pod zemljom.
Naime ta pizza je bila suha, tanka kao palačinka, a pola površine je doslovno bilo tanko i prozirno kao paus papir. Zaista ne znam kako su to uspjeli. Uz to, imala je gotovo čudniji nadjev od smrznute poljske pizze iz Metroa. Od umaka od paradajza ni p nego je to bilo nešto boje terakote. Ne sjećam se je li uopće imala sira po sebi, ali jako dobro pamtim luk i to puno luka. Dobili smo velike količine sangrije za stolom. Jeli smo u slast ma koliko upitna bila jestivost hrane (glad što ćete), imali pune čaše sangrije kad ono sirena, svjetlo blinka, mrak, potres, stol divlja. Kad je opasnost prošla i svjetla se upalila, moja paus pizza s lukom je plivala u sangriji :/. I tu je pravo značenje riječi disaster. Eh da, bili su i nekakvi Morloci u igri koji su otimali ljude, ali mene nitko nije htio :( :D.


Oh, kako žalim što nemam sliku te pizze!

Nisam vam imala namjeru pisati o toj pizzi zaista, ali eto, pala mi je na pamet. Što da vam kažem od aktualnosti... Hm, moj kastrirani mačak se tjera od kraja veljače. Dere se kao magarac, jaši po maloj mašenki i zapišava na svoja odabrana kritična mjesta te pije živce svima nama. Zapravo, samo jedno jajce mu je capnuto jer je drugo bilo zakržljalo i prilično sam sigurna da me to zakržljalo jaje kažnjava.

Prošli petak sam morala (krajnje vrijeme je bilo) otići do knjižnice vratiti knjige i podmiriti dug (mrzim bacati pare na zakasninu) koji je počeo rasti i počela sam ga preračunavati u lakove za nokte (o.O), a kako je bilo slinavo, vjetrovito i hladno vrijeme čovjek si mora smisliti poticaj veći od stopiranja gomilanja duga, a to je... Novi lak za nokte! Uzela sam tri ipak.


Napravila sam i svoj prvi 'nail art' :D...


....i mislila da će sunce potrajati da oživi i moj drugi 'nail art', ali vrijeme mi je pljunulo u lice.

Pokrenula sam i novi 'lakičji' blog: http://wantsomepolish.blogspot.com/ - koji mi trenutno izaziva frustracije i moram zapamtiti da više nikad ne pokrenem novi blog :D. Zaista težak iscrpljujući posao.

Nedavno (prije odlaska u Pulu), počela sam crtati nešto za momka, a ako se ne sjećate ili niste čitali, jednom davno sam pisala o tome kako sam opet odlučila crtati nakon dugogodišnje pauze. Mislim, odlučila sam ja to već puno puta, ali nikako da se stignem posvetiti tome. Nekoć mi je bilo lakše bez svih tih distrakcija. Uglavnom, nisam ju stigla dovršiti i sad čeka, čeka, čeka... Čekala je i prethodna započeta u rujnu pa je dočekala da ju je mačka izgužvala, ali ovu sam spremila visoko. Bit će stavljena pred strašni sud na net, pretpostavljam. Forsiram objavljivanje stvari, a ne objavljujem kad nisam donekle zadovoljna (u potpunosti nikad), pa me to tjera i da završavam ono što započnem (što je kod mene ekstremno teško :D).

Registrirala sam se na Pinterest :rolleyes: pa se možemo družiti i tamo :jeeej: - link

Primijećujete li da ovo uopće nije 'mali' post?

Bježim! :D Hvala na čitanju! Kako podnosite ovaj izostanak proljeća?

2 komentara:

Thank you for commenting! I really appreciate it!