Darker cookies are with cocoa powder. Recipe is the same as previous one, Gingerbread men from Joy of baking :)
---
Staklasti keksi koji se mogu objesiti:
Najprije da napišem za one koji slučajno ne znaju kako napraviti ovo jestivo staklo (vrlo je jednostavno):
potrebno je naprviti udubljenje u keksima, zdrobiti tvrde bombone (ja sam koristila 505 s crtom), prije pečenja staviti malo zdrobljenih keksa u rupu da pokrije dno. Bojim se da je nužno koristiti masni papir pri pečenju. Nisam probala peći na običnom masnom plehu jer to više ne prakticiram. Živio masni papir :)).
Ne smije se pretjerivati s bombonima da ne bi pobjegli po keksu. U toku pečenja provjeravati stanje stakla pa se lako doda još bombona ako prifali. U ovom slučaju od viška glava zaboli :). Također, primijetila sam da su mi bomboni znali zakipjeti pri temperaturi od 170°C pa su mi malo uprljali kekse uz rub. Kad su se pekli na nešto nižoj temperaturi (npr. 150) nisu izlazili. Zapravo, mislim da je stvar u tome da, pošto sam uglavnom dodavala u pola pečenja još bombona, su se na nižoj temperaturi polako topili i nisu stigli zakuhati dok se keks ispekao, dok su pri višoj temperaturi zakipjeli prije toga. Zbilja ne znam. Nisam još otkrila u čemu je kvaka jer sam ih prvi put radila, samo pišem ta svoja mala iskustva :).
I još jedna stvar; greška koju sam napravila je ta da sam ispekla kekse, ohladila i spremila u limene kutije i stavila na hodnik gdje je poprilično hladno. Nakon 2 dana sam ih išla ukrašavati, unijela sam ih u kuhinju gdje je toplo i samo sam slušala bolne "krc-krc"-ove. Kad su došli na toplo počeli su pucati tako da sam dobila polupana stakla :D. Nije toliko strašno s obzirom da je crta na 505 bombonu dala poseban stari štih prozorčiću pa i ta raspuklina može proći pod ono: autor je tako htio, hehe.
Nema komentara:
Objavi komentar
Thank you for commenting! I really appreciate it!