2. sij 2011.

Kiflice s pekmezom

Read in English

Ove kiflice sam, također, radila po receptu kojeg sam našla na forumu.hr. među starim receptima naših baka. Vrlo su ukusne :))). Po receptu se tijesto reže na kvadrate i rolaju se kiflice, ali ja sam ih rezala na čašu, preklapala i rubove prignječila vilicom.


800 g brašna
2 margarina (500 g)
8 žlica vode
4 žlice octa

Pekmez (predlažem od šljiva)

Šećer u prahu

Umijesiti tijesto od brašna, marharina, vode i octa, tanko razvaljati (tijesta ima puno pa je dobro podijeliti ga u više dijelova i valjati dio po dio), rezati ih čašom, na svaki staviti malo pekmeza, džema ili marmelade, preklopiti, stisnuti malo prstima i zagnječiti vilicom gdje se spajaju. Vjerojatno ih se može raditi pomoću malih plastičnih spravica za izradu raviola, ali to nisam probala. Imam jedan jako veliki koji nije prikladan za kolačiće.
Peći na 170-180°C dok ne porumene. Vruće uvaljati u šećer u prahu.

Hvala na čitanju :)

Nema komentara:

Objavi komentar

Thank you for commenting! I really appreciate it!