16. kol 2012.

[Filmski] Mysterious Skin (2004)

Genre: drama
Director: Gregg Araki
Cast: Joseph Gordon-Lewitt, Brady Corbet, Jeffrey Licon, Michelle Trachtenberg
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0370986/


Priča prati Neila i Briana, dvojcu dječaka, kroz razdoblje od deset godina, počevši od osme godine.
Neil je hustler, a Brian povučen mladi čovjek uvjeren da je žrtva izvanzemaljskih otmica i eksperimenata, predan tome da sazna istinu o sebi. Ono što imaju zajedničko jest da su kao osmogodišnjaci igrali u istom baseball timu. Putovi im se vrlo brzo razdvajaju, a upravo će Neil biti ključna karika u Brianovom otkrivanju istine o tome što mu se dogodilo kao dječaku.

Meni je film vrlo dobar. Dvije paralelne radnje se izmjenjuju i teku kronološki. Obje radnje su polagane i film je vrlo jednostavan za praćenje. Izdvojila bih Josepha Gordona-Lewitta koji je odlično odigrao ulogu mladog hustlera. Mislim da mu je ovo bila jedna od najboljih uloga (preporučam njegov 50/50, u kojem je isto bio odličan). Nemam baš puno za reći jer, zapravo, nemam kritike za ovaj film, a nemam ni hvala o kojima bih mogla pričati a da ne otkrijem previše, odnosno ne spoilam.
Mogu samo reći da ga ne bih preporučila osobama slabijeg želuca radi scena koje bi mogle nekima biti preuznemirujuće. Također ne bih ga preporučila ni mlađima od 18. Ali ako volite pogledati dobru dramu koja će vas nakon toga potaknuti da promislite o tim situacijama/sudbinama koje su, zapravo, svuda oko nas, preporučam ovaj film. Ako ne volite mučne teme, radije nemojte gledati :)

Filmu dajem ocjenu: 8/10
Imdb ocjena: 7,8/10
Rotten tomatoes: 7,2/10

Tagline: Two boys. One can't remember. The other can't forget. - Ovo govori sve ;)

Nema komentara:

Objavi komentar

Thank you for commenting! I really appreciate it!