21. velj 2015.

[Randomness] Gdje sam, što sam...

Pozdrav svima :)

Gotovo pola godine nisam objavila nijedan post na ovom blogu, od onog veoma negativnog članka početkom desetog mjeseca (hint: susjedi), kog sam odlučila povući s bloga. Nije obrisan, ali ne želim da me više podsjeća na to. Cijelo ovo vrijeme, od početka devetog do kraja prošlog mjeseca, sam se borila i stresovala, uz nekoliko lijepih trenutaka srećom :). 

Osoba sam od mnogo strahova, bojim se nepoznatog, prvih koraka, započinjanja, nastavljanja. Kad dođe zid zavučem se negdje u nadi da će pasti. Već me dugo muči budućnost. Imam odavno viziju što želim, ali sam se jednostavno vidjela pred zidom ili pred bujicom koju treba prijeći. I to je tako stajalo, ja sam stajala, nervirala se radi toga, sutra, sutra, kasnije... Ne želim ni računati kad sam dala zadnji ispit i taj fax mi tako stoji na šest ispita do kraja već ohoho vremena. A ja, da budem iskrena, nemam ni motivacije ni volje ni hrabrosti - ali još se nisam otpisala. Taj papir mi može zatrebati, svjesna sam toga, i bilo bi šteta da to propadne, ali i sama sam svjesna da u toj struci neću raditi. No, ipak nije beskoristan i, kao što rekoh, može zatrebati.

Posložila sam si u glavi kako bih i što bih i kad sam si sve isplanirala i vidjela krajnji produkt stala sam i: krenut ću sutra, kasnije, sutra, od ponedjeljka, od... Tokom ljeta me jednostavno tako pljusnula ta situacija i to nezadovoljstvo sobom, taj osjećaj mizerije i zasićenje tog vječitog odgađanja. Nakon podrške dragog momka i otvaranja očiju, taj dan je napokon došao.

Otišla sam na net, pronašla 30-dnevnu trial verziju Corel Drawa i krenula čačkati. Nakon tjedan dana i filinga da se to pretjerano i ne pomiče s mjesta, otišla sam istražiti mogućnosti rada preko neta i naišla na 99designs. I registrirala se. I počela odmah raditi. Za tri tjedna sam prvi put pobijedila i nakon brutalne frustracije i rada po 15 sati na dan napokon sam dobila vjetar u leđa. U međuvremenu sam se morala učiti i na Adobe Illustrator jer, kao što rekoh, Corel mi je isticao, a i svi uglavnom koriste Illustrator. Adobe CS2 proizvodi su free. 

Uglavnom, većinu ovog vremena sam bila u poslovima, učenju uglavnom, i mozak mi je jednostavno bio uglavnom u tome i nisam imala ni volje ni snage blogati. Nešto sam kao i pokušala početkom prosinca na svom beauty blogu, ali nisam imala neki uspjeh. Tek sam sredinom prošlog mjeseca odlučila da mi blogovi i blogosfera previše znače da bi ih zanemarila. Odlučila sam se potruditi bolje organizirati, počevši s kozmetičkim blogom. 

Eto me sada i ovdje. Imam neodgovorenih komentara - isprike na tome, zaista - postova s kojima kasnim, a trebali su odavno biti napisani, FB stranica mi je skroz zapuštena. Dovest ću sve u red. Obećanje samoj sebi :).

Eto, ugrubo to se samnom dešavalo - mozak u posve drugim filmovima i bez pretjerane volje za zabavom. Ne mislim da sam patila, ali sam se borila i uz sve stresove, sviđala sam se sama sebi. Više mi se sviđa takva ja. Na organizaciji vremena moram poraditi, a to neće biti lako. 

Zasigurno ću pisati i o 99designs servisu. Za one koji ne znaju, princip vam je da osoba x naruči npr. brošuru za svoju firmu, n ljudi diljem svijeta napravi tu brošuru i uploada na stranicu tog natječaja i naručitelj bira onu koja mu se sviđa te nakon predaje završenog rada, on isplaćuje novce, a pobjednik ih dobiva. Naravno, tu se ima puno toga više za reći, ali o tome drugom prilikom. 

Sada vas pozdravljam i ispričavam se svima na izbivanju, neodgovorenim pitanjima i slično.

Tipkamo se uskoro! :))

Broj komentara: 5:

  1. Dobrodošla. Željno očekujem postove o 99design .Koristiće mojoj ćerki koja finišira Arhitekturu pa zbog nemogućnosti rada u struci,verovatno će joj biti dostupan samo on.
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)) Pisat ću uskoro. Ima više stranica tog tipa i sličnog, ali još uvijek koristim samo 99designs. Arhitektura je baš super. Nadam se da neće dugo čekati posao :)).

      Izbriši
  2. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Attack on Titan is not your everyday anime. People die in this show and the good guys are always at a disadvantage. megashare9.me There are no superpowers or magic stuff. It's an all out brutal war about tiny humans versus the Titans, huge humanoid and seemingly brainless creatures. los movies

    The humans however, do have a fighting chance. 123movies to Using grappling hook and steam powered jets, they zip and fly through the air like Spiderman on drugs. zmovie During these sequences you can't help but marvel at the beautiful animation. In fact, the entire show is so goddamn beautiful. The visuals are full of lush, warm colors with detailed backgrounds. They change to fit the mood of the scene, but never stray into dull, monotonous grays. This is all supported by a gripping, truly memorable and larger than life orchestral soundtrack which is the stuff of legends.

    The story about a young boy who is out for revenge on the Titans for killing a relative together with his foster sister and childhood friend isn't anything special in the beginning. watch movies online free But plenty of mysteries start developing right away and the show does an excellent job about keeping the viewer guessing.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!