26. svi 2014.

[Filmski] ciklus: Men with superpowers

Zadnjih dana mi raspoloženje nije bilo na vrhuncu, frustrirao me ispit (kog na kraju nisam ni prošla jer je ispao kompliciraniji za proći, no ne želim o tome) i mučio PMS. Sve skupa daje potrebu za buljenjem u nešto dovoljno zanimljivo da mi okupira misli, ne prekomplicirano jer mi je mozak zauzet za druge stvari i ne preglupo jer nemam živaca za to u toj situaciji. Uz to, danima se filujem soudtrackovima i epic muzikom. Logično rješenje je bilo gledati filmove u kojima je glavni junak loler sa supermoćima: zabavno, nije komplicirano niti odveć glupo. U teoriji.

Ovaj filmski "ciklus" sam otvorila filmom Man of Steel (2013), kog sam željela pogledati otkako je izašao. Kad sam bila klinka voljela sam Supermanove s Christopherom Reeveom, ali što se tog superjunaka tiče, uvijek mi je bio interesantniji Batman. Valjda radi kostima :D. Iako me Superman iz 2006. nije privlačio, Man of Steel mi je izgledao kao nešto što bi mi se moglo svidjeti. I tako sam ga napokon pogledala.


Osim pokojeg patetičnog momenta koji su mi srozali ukupni doživljaj filma (ništa osjetno), Man of Steel mi je bio zaista ok film. Što je više prošlo od njegovog gledanja i što je više bilo odgledanih filmova nakon njega, to se činio boljim. Zato što su skoro svi filmovi nakon bili lošiji? Možda. No mislim da bi mi bio jednako "zaista ok" i da su oni nakon bili bolji.
Kratki podsjetnik na priču o Supermanu: lansirali su bebu s raspadajućeg planeta Kriptona u čahuri drito na Zemlju, našli su ga farmeri i odgojili. Clark Kent (odnosno Kal-El) ima moći, leti, snažan je i još ponešto.
Ono što mi se svidjelo u ovom filmu jest što je na početku dobro objašnjeno što se dešava na Kriptonu i kako je sve počelo, tako da se gledatelju koji nije upoznat s pričom može biti lakše "ufurati" u priču. Otpočetka me film povukao i držao do kraja, a kad se to dogodi, kad nemam potrebu gledati u mobitel ili neodgodivu potrebu odigrati Tap Diamond igricu, smatram to uspješnim... Filmom. U mom viđenju stvari :D. Također, nekako je sve to na nivou, ozbiljno. Ok, sad imaju mogućnosti za raditi čuda s efektima, ali čekajte da čujete o Supermanu iz 2006.
"Alieni" nisu bili smijurija, izgledali su cool, nabrijano i uvjerljivo. Superman i dalje ima ono odijelce, doduše bolje izgleda, s plaštom za kog nikad neću razumijeti čemu služi, ali dobro. Cijelo vrijeme mi je mirisalo na Nolana (redatelj novih Batmanova), s poslije sam vidjela da je on producent. I to vam je dodatan plus, bar što se dojma tiče. Ima tu diskutabilnih momenata i te patetike koju zaista ne razumijem čemu forsiraju, ali ako to zanemarimo, progledamo kroz prste, film je baš dobar.


2016. je predviđen izlazak Man of Steel 2, alternativnog imena Batman vs Superman, istog redatelja Zacka Snydera (300, Watchmen, Dawn of the Dead). Nolan će opet biti producent, koliko vidim. Iako sam se na prvu smijala ovome jer mi to "vs" uvijek izaziva smijeh  (osim toga, nema se tu što "vs-ovat" jer je Superman očito jači), taj film me zaista zanima. Živo me zanima kako će i što napraviti od toga jer vidim bućkuriš likova koji će se pojaviti, poput Wonder Woman i Batmana očito. Batmana će glumiti Ben Afflec. Christian Bale očito ne želi imati posla s ovim, a ni ne krivim ga. Riskantno je :D.
I za kraj (malo sam oduljila s ovim filmom), moram spomenuti i glumce u Man of Steel (1). Supermana glumi Henry Cavill - ako ste gledali seriju Tudori, mogli ste ga zapaziti u ulozi frendića kralja Henrika VIII; Lois Lane glumi Amy Adams - svi znate tko je Amy Adams :D, Michael Shannon generala Zoda, farmere Diane Lane i Kevin Costner, Russell Crowe oca Supermanovog. I to je to što se tiče ovog filma.

Idućeg sam pogledala Superman Returns (2006), koji me, ruku na srce, nikad nije zanimao, ali sam pomislila da sam možda nepravedno otpisala taj film. Plan je bio nakon njega pogledati barem prvi od onih s Christopherom Reeveom, nakon milijun godina, ali Superman Returns mi je ubio želju za Supermanom. Gledajući ovaj film imala sam veeeeliku potrebu za tapkanjem po dijamantićima, uparivanjem voća i povrća i piramidalnim solitaireom. Što više da vam kažem? :(. Hajde, reći ću nešto. Nije film toliko loš, ne. Gledljiv je, ali u njemu je posve drugačija klima od one u Man of Steel. Ne, nisam očekivala istu, ali s ozbiljnog prijeći na šaljivi film s istim glavnim likom mi i nije nešto.


Superman Returns izgleda retro. To su bit će htjeli i tu su, mogu reći, uspjeli. Očito im je bio cilj napraviti i retajske likove, ali meni nisu bili baš napeti. Paralelu bismo mogli povući s novim Batmanom pa nakon toga odgledanim starim, ali ne Burtonovim nego onim trećim po redu. Batman Returns bi trebao biti nastavak onih starih, valjda.
Brandon Routh kao Superman je bio ok, nemam zamjerke, osim da mu fali karizme. Cavill je bio daleko bolji, a Reeve je legenda. Kate Bosworth kao Lois Lane je simpatična, a glavni negativac je Kevin Spacey. Spacey k'o Spacey. Uvijek je dobar.

Kako nije uslijedio Superman iz '78. odluka je pala na Captain America: The First Avenger (2011). U vrijeme 2. Svj. rata mladi Amerikanci su željeli ići u rat, pa tako i mali kržljavi Steve Rogers. Njega naravno nitko nije želio poslati na bojište. Dobio je priliku sudjelovati u eksperimentu u kojem je postao velik i snažan i prozvan kapetanom Amerika te u početku služio više kao podizač morala naciji. Naravno, istovremeno se razvijao i jedan naci villain - Red Skull, kog glumi Hugo Weaving, poznatiji kao Elrond :cerek:. Da vam ne prepričavam radnju, stat ću ovdje.


Red Skullovi naciji su imali futurističku opremu i obleku, ali valjda to tako ide. Negativac mora biti u nečemu napredniji dok pozitivci moraju praktički goloruki protiv njega i izboriti se samo snagom svojih mišića. Ok, i čudotvornim štitom. Ok je film, predviđen za sve uzraste. Nije pretjerano ozbiljan s gomilom efekata od kojih vas boli glava. Zadovoljna sam. Moram napomenuti i kako su uvjerljivo napravili Stevea Rogersa dok je bio mali i kržljav. Najprije sam mislila da su različiti glumci glumili Rogersa prije i poslije, ali faca im je ista. Sve pohvale za to :D.
Nedavno je izašao i nastavak, koji bi se trebao dešavati u sadašnjosti. Po ocjenama na imdb-u rastura, pa imam viša očekivanja nego s prvim, ali gledanje nastavka će morati pričekati jer ga nemam priliku pogledati.

Nakon Captaina Americe željela sam pogledati Iron Mana 2, ali ga nisam pronašla, pa sam searchala filmove s ključnom riječi "superhero" i bio mi je ponuđen film Unbreakable (2000). To je uradak M. Nighta Shyamalana, redatelja poznatijeg Šestog čula (korisnicima imdb-a bolji od Unbreakable, ali meni ne). Možda ste čuli za još neke njegove filmove, npr. Signs i The Village.


Unbreakable nije tipični herojski film. Superheroj nema fensi odijelce, nije poznat, a i sam ne zna da je "superheroj". Nakon željezničke nesreće u kojoj je bio jedini preživjeli i u kojoj je trebao poginuti, a nije imao ni ogrebotine, stvari su se počele otkrivati. Ne želim vam previše pisati da ne spojlam, a još vam mogu reći da je priča napravljena tako da izgleda realno. Sve je objašnjeno tako kao da superjunaci zaista mogu postojati, ranjivi su, ali su radi nekih poremećaja u organizmu jednostavno otporniji od drugih, jači i imaju taj neki skill uočavanja lošeg. Cijela klima u filmu je prilično soft i ne očekujte čuda od efekata. To je više drama, misterija. Preporučila bih vam ovaj film. Baš je dobar.
Glavni glumac je, kao i u Šestom čulu, Bruce Willis, koji je meni oduvijek drag glumac. Bruce je jedan i neponovljiv, ako se mene pita. On mi je kao i Mel Gibson, lik koji je bio loler i za kog mi dođe gušt "baš mi se gleda film s Melom/Bruceom".

I za kraj ovog ciklusa sam pogledala film kog nisam namjeravala, ali nisam mogla naći ništa drugo, a on je Spider-Man 3 (2007). Pogledala sam prva dva i bili su mi dobri, ali intuitivno sam odlučila stati jer mi je nešto govorilo da je bolje ne ići na treći. No, eto popustila sam. Čak su me počeli interesirati oni novi Spidermanovi, pa hajde, valjda treba pogledati taj treći onda (greška!!!). Ako ste u istoj situaciji u kojoj sam ja bila, samo odite direktno na nove, treći od Raimija slobodno zaobiđite.


Mislim da vam je sad već jasno da smatram da je Spiderman 3 sranje. Koja hrpa gluposti! Isti scenarij koji se dogodi kul seriji za koju forsiraju x sezona i održavaju je na životu na aparatima, pa imate prvih par sezona za desetku, pa stvari krenu nizbrdo, ali ne staju nego forsiraju još, pa kad sve to zbrojite nemate seriju za desetku nego za upola manje.
Ovdje imate Spidermana zaljubljenog u svoj lik i djelo, retajske borbe njega i najboljeg frendića, patetizirane negativce... Ma ne da mi se dalje :D. Film je loš, skript je loš, ideja je loša. Taj film nije trebao biti snimljen i točka.

I to je to. Zadnji film pogledan. Od onda nisam ništa više gledala, a to je bilo prije 5-6 dana. Ubio mi je volju za gledanjem :D.

Volite li superjunačke filmove? 8-)

Idući ciklus će biti ili mitski filmovi ili priče iz budućnosti. 

(Joooj, evo kiše opet! A trebala sam fotkati danas! Neeee!!!)

22. svi 2014.

Netolerancija

Planirala sam jednom napisati tekst o ljudskim osobinama i postupcima s kojima se susrećem i koje zaista ne volim, čisto da si olakšam dušu i  bar djelomično izbacim tu frustraciju. Netolerancija je trebala ići u taj post, ali čini se da je zaslužila vlastiti.

Azziella blog, moj "osobni" i svaštarski blog je mjesto gdje se nisam libila pisati o čemu želim i na način na koji smatram da je primjeren niti je moj problem ako je moj stav za nekog uvredljiv te me time više ne želi čitati. Pokušati se svima svidjeti je fake - što ne znači da ne treba pripaziti na izražavanje da ne bi bio krivo shvaćen  (nadam se da nisam pala na tom terenu). Pisala sam o šupskom načinu prešućivanja istine u T-comu, o šupskom nastupu cvjećarke u Konzumu, o iskrenom stavu proizašlom iz osobnog iskustva o trovačima pasa i mačaka, o sramotnom referendumu "ZA ili PROTIV" - kojeg sam, ruku na srce, ispisala na neozbiljan način, ali nisam imala volje nikome objašnjavati ono što je objašnjeno tisuću puta.

Neozbiljno je reći da te nešto šokiralo kod ljudi jer ljudi smo. Koliko je dobroga u toj našoj sorti, toliko je i šupskoga. Pošto šok ne bih trebala upotrijebiti iz navedenog razloga, mogu reći da me zgrozilo ponašanje nekih ljudi na ovoj našoj maloj blogosferi. Te ljude koje ću spomenuti su anonimci, odnosno oni koji pišu anonimno (bez navedenog imena/nicka), tako da, molim sve kolegice koje se osjete prozvanima da se tako ne osjećaju (naravno, ako niste same ti anonimci o kojima ću pisati :-Đ).

U cijelom ovom užasu koji je zahvatio Hr, BiH i Srbiju, gdje se vidjelo kako kad se udruže mediji, poduzeća i "mali ljudi" se mogu učiniti velike stvari, a to nije prvi put viđeno. Kad se tako ljudi ujedine, pa ne mora biti niti ovako veliko, nego i u malim akcijama za koje gotovo da itko zna, to nekako budi nadu i optimizam. No, nažalost, čini se da nijedna takva akcija ne može proći i bez "crne strane".

Naprosto sam zgrožena šikaniranjem ljudi, blogerica, čitateljica, s čijim se stavovima ti ljudi ne slažu, ovih dana u ovoj našoj internetskoj zajednici. Na jednom blogu ispod posta o nekim kremama sam vidjela ostatke buliziranja autorice od strane anonimne osobe, na drugom pak u komentarima sveopći napad na osobu koja nije rekla ništa krivo niti ikoga uvrijedila, ali su je oni "pomračenog uma" doslovno učinili nečovjekom. A zašto? Zato jer je rekla da se nama koji trenutno nismo u situaciji ljudi u poplavljenim područjima život odvija dalje. Radimo, spavamo, jedemo, pa i pišemo postove na blogovima. Pitam se koliko je tih dušebrižnika ostavilo sve "luksuze" u životu, sjelo na pod i gledalo u prazan zid dok sve ovo ne prođe, jer samo tako možeš pokazati koliko si human? Naprosto mi se gadi to vaganje humanosti. Tko ima kome drugome govoriti koliko je human?! Tko ima kome reći da je njegovih 5 kuna koje je donirano ništa u odnosu na 500 kn od druge osobe? Tko si to dopušta određivati tko je human a tko nije? Žao mi je, ali meni je to stravično degutantno da mi je gotovo nepodnošljivo.

Isto tako, vidjela sam osvrt na pozivanje da svi prestanemo pisati postove. Bilo je rečeno nešto tipa: pozdravljam sve blogerice koje su odlučile prestati pisati da se tako udružite i na taj način pomognete ljudima u nevolji. Aha, udruživanje u nepisanju će pomoći kome točno i na koji način?

Nives se prva, čini mi se, odvažila (barem što se blog postova tiče) objaviti tekst o pisanju ili nepisanju postova u ovo vrijeme i naprosto sam presretna što su drugi imali gdje napisati svoje stavove i što ispada da "pomahnitala" gomila i nije tako velika. Bravo za sve vas koji dajete pravo drugima da sa svojim blogom (i životom) rade što misle da je najbolje! Link na post.

Mislila sam ne pisati radi drugih, da ne navučem bijes drugih, ali to se protivi onome što je moj blog (blogovi) - iskren, u kojem neću fejkati klizanje niz dlaku drugima samo zato da se ne bih zamjerila jednoj, pet ili deset osoba. Ako se zamjerim, žao mi je što je tako, ali svoju slobodu da sa svojim blogom (i životom) radim što mislim da je najbolje neću prodati radi jedne, pet ili deset osoba koje mi tu slobodu žele oduzeti. Hoću li zaista pisati ovisi o mojoj potrebi, mojoj želji, sposobnosti i naposlijetku odluci - ničijoj drugoj!

Čini mi se da jednostavno, generalno gledano, ne možemo protiv sebe samih... I koliko me razveseli jedinstvo ljudi, toliko me ovakve situacije ošamare i vrate u zbilju.

Napomena: sve anonimne trolajuće komentare ću smatrati spamom i iste ukloniti. Uvažavam tuđe mišljenje različito od moga, ali samo objavljeno s imenom. Ne budite pizde i pišite javno.

11. svi 2014.

EBAY AUKCIJE - moja iskustva

Nedavno sam vam pokazala svoj eBay shopping u kojem je skoro sve bilo kupljeno na aukcijama preko kojih sam ostvarila solidne uštede. Pošto sam u komentarima dobila ideju za tips&tricks post, rekoh zašto ne? Nisam istraživala kako drugi bidaju, ali baš hoću jer me zapravo jako zanima.

Najprije moram napomenuti da nemam jedno pravilo po kojem bidam jer bidam ovisno o uvjetima, te moram naglasiti da je onoj silnoj kupovini prethodilo puno sreće i strpljenja (i gubitka vremena također :D, ali u tome je sva zabava!).


Prije bidanja najvažnije je provjeriti buy it now cijenu ili barem znati cca kako se kreću cijene tog predmeta. Meni se to podrazumijeva, ali prateći aukcije često viđam da to ljudi baš i ne prakticiraju pa im se dešava da na aukcijama kupe skuplje nego po punoj cijeni.

Nedavno sam se ulovila gledanja videa s nakitom kog ljudi kupuju na eBayu jer me zanimalo što se kupuje i njihovi prvi utisci. Naletila sam na žensku koja je rekla da kupuje samo po punoj cijeni, a razlog je taj što kupi neki komad za npr. dolar i pol i bude sretna što je izbidala nešto što dođe samo dolar i pol da bi kasnije saznala da ta stvar zapravo košta dolar. Nisu krive aukcije nego bidanje "naslijepo".

Nekoliko puta sam vidjela zaista nevjerojatne cijene na završenim aukcijama koje sam pratila. Npr. nedavno je šal na mačke iz eBay shopping posta izbidan za 4$, dok mu je puna cijena puno manje, a trenutno se kreće od 1.29$ (cijena je još pala!). Aukciju sam slučajno obrisala pa vam ne mogu pokazati screenshot, ali zato imam dva druga primjera koje sam sačuvala.


Čak i s promjenama cijena, 7.00$ za ovaj paketić je daaaleko preskupo, pogotovo što taj proizvod u punoj veličini dođe cca toliko na eBayu ili Amazonu.

Ovo dolje je pravi no comment. Imam spremljen oglas u kojem je buy it now cijena čak 1.98$.


Ako jedan dan ne ide, ne mora značiti da ne ide uopće. Puno je ljudi koji se nadmeću, ali nekad ih je više, drugi put manje. Općenito mislim da ide teže noću (mislim da tad ima puno Amerikanaca jer im je tad udarno vrijeme kad se opuštaju), no dešava se da i tad ide. Mislim da bolje ide oko podneva i poslijepodne iz istog razloga, ali se opet dešava da me ni tad neće sreća. Problem s poslijepodnevom jest da mi se čini da ima manje aukcija :D. Tako da, zapravo, nema pravila. Samo puka sreća.
I naravno, puno su veće šanse ugrabiti nešto jako jeftino ako te stvari ima više u ponudi.

Kako kupujem?

Kad "lovim" nakit kog ću donirati ne gledam da ti komadi budu po mom ukusu i kog bih nosila pa time imam veći broj aukcija koje mogu loviti. Tu mi je osobito bitno loviti takve jako jeftine stvari jer što jeftinije platim, više ću ih moći kupiti. Dakle, odem na Fashion jewelry i postavim si ispis ovako kao na donjoj slici:

I zatim "lovim" stvari. Često se dešava da se pokaže jedna cijena i kad otvorite aukciju piše druga, veća. Taj predmet može stajati u prikazu čak i ako nakon toga osvježite ispise. Ne znam zašto se to dešava, ali znam da me nervira :D. Dobro je i mijenjati načine ispisa, npr. shvatila sam da je dobro odabrati ispis aukcija s najmanje bidova. Uvijek se prvo pokazuju one s najmanje bidova i s najkraćim trajanjem. Tu se može ubosti aukcije koje nisu krenule od 1 centa nego od više, a koje nemaju bidova pa možete biti prvi, a nekako izbjegnete one koji prate aukcije koje su krenule od 1 centa. Tako sam zaključila.

Kad kupujem za sebe filtriram si npr. da mi prikazuje npr. komade od čelika i kože, glavna boja da bude crna, tada imam puno manje izbora i tad nema puno akcije jer se aukcije koje najbrže završavaju ne završavaju tako brzo. Tu onda pospremim stvari u watch listu pa ih čekam.

Ako tražim nešto specifično, tražim aukcije te određene stvari i tada najčešće odem na izlistavanje od najjniže cijene. Sve što nađem ili bar desetak (ako ih ima više) aukcija pospremim u watch litu i onda ih pratim. Tu zna biti da se jednoj aukciji cijena diže brže dok onoj koja završava 15 minuta kasnije ide puno sporije, pa budu velike razlike u cijenama. Zato pratim lijep broj aukcija i otpišem one s višim cijenama te bidam na nižima. Ovo je malo napeto jer treba procijeniti pustiti neku aukciju ili ići iznad one cijene koja bi bila idealna te iskušati sreću na onoj idućoj aukciji jer ona pak može otići skuplje od ove trenutne.
Kod specifičnih komada primijetila sam da ima manje konkurencije na aukcijama koje nisu išle od 0.01$ nego od više.

Kako bidam?

Kod spomenutog "lovljenja" nakita postavim si cijenu do koje ću ići. Kad je aukcija na cca pola minute do isteka upišem maksimalni bid, tj. tu cijenu koju sam postavila. Npr. aukcija stoji na 0.06$ i upišem pod maksimalni bid 0.26$. Onda čekam bez objavljivanja bida zadnje sekunde aukcije. Često se cijena mijenja kako se približava samom kraju, pa onda odustanem. Ukoliko ne, kliknem prihvaćanje svog bida cca 10 sekundi prije isteka, katkad 9. Ako je netko prije mene postavio viši maksimalni bid, bit ću nadbidana, a ako ne, male su šanse da će netko stići nakon mene podići bid.
Taj predmet za kog sam postavila cijenu od 0.26$ ne moram osvojiti po toj cijeni. Ako nitko nije bidao ili postavio maksimalni bid koji je niži od mog, predmet mogu osvojiti i za onu iduću cijenu od trenutne kad sam bidala, dakle za 0.11$ ili 0.16$ te 0.21$, ako je bilo intervencija.

Napominjem da ovakav način zna odnijeti vremena i da se jako lako navučete jer bude kao igrica :D. Lovljenje što niže cijene, nenormalno niske cijene, je kao kad silom želite na nekom levelu postići što bolji rezultat. Po meni, to je u svijetu aukcija osvojen predmet za cijenu manju od 10 centi, što bi značilo: 0.06$ za dobro odigran level, 0.02$ (ako je u funtama pa se preračunava u dolare) za prilično dobar rezultat, te 0.01$ za tuđe rezultate koje gledate i mozgate: ma kako???

Ako ne želim provesti puno vremena osvježavajući ispis aukcija i čekajući da dođu do zadnjih sekundi, nasumično pustim bidove na neke aukcije koje su blizu isteka, a opet nisu na samom isteku, npr. od 15 minuta pa do sat-dva. Zatim ih povremeno pratim na Bids/Offers da vidim kako napreduju i Purchased History da vidim jesam li što "upecala". Kod ovoga mi se čini da bolje funkcionira kad odmah stavim cijenu koju sam spremna platiti pa što bude bit će.

Pokušavala sam osvojiti za cent, ali to mi nije pošlo za rukom. Pokušavala sam prokljuviti kako i zaključila sam da bih možda trebala tražiti aukcije od 0.01$ koje nemaju bidova, postaviti svoj prvi bid (bez maksimalnog iznosa, samo onaj prvi) i nadati se da od gomile takvih, netko neće nadbidati bar jednu aukciju s takvim mojim bidom. To neću više prakticirati jer je naporno i od zaista gomile takvih aukcija ništa mi nije uspjelo :D.

Što se tiče osvojenih aukcija za 0.02$, tu imam par ulova. U eBay shopping postu ste mogli vidjeti naušnice na sloniće za 2 centa - to je bila baš puka sreća kad sam iskušavala onaj sistem za 1 cent. No, neku večer mi je dobro išlo na aukcijama i uspjela sam uloviti još dvije aukcije za 2 centa.

 (čini se da su mi postavke PS skroz otišle jer mi se na nekim fotkama mijenjaju boje sejvanjem :bonk:)

Primjećujem da selleri s malo feedbacka, tj. novi selleri, znaju izbacivati kratke aukcije da naberu feedback. Kad naletim na sellera s malo feedbacka, kliknem na njega pa provjerim ima li što :D. Takve sellere zovem farmicama - grozno sam :D. Tu se može lijepo uhvatiti. Tu večer je bilo više farmica i ulovila sam još tri aukcije s ovakvim nakitom za 10 centi. No, problem s farmicama je što stave ograničenje na kupovinu. Jedna kupnja i zdravo. Tek za deset dana možeš, kao, ali tad neće biti ništa zanimljivo, haha. Ako naiđete na farmicu, pokušajte! Čak i ako osvojite jednu aukciju, može se dogoditi da dozvoljavaju više kupnji pa pokušajte.

Ako neću biti na kompu stavim bidove unaprijed za aukcije koje će završiti za par sati (ovo sam spominjala malo iznad u tekstu). Opet isto, stavim koliko sam spremna platiti. Čini mi se da mi ovaj princip bolje ide za aukcije koje završavaju negdje ujutro po našem vremenu ili popodne, i čini mi se da s ovim imam više sreće kod kupovine craft sitnica ili pak nakita koji se zalomio u tom dijelu.

Dakle, kad imam puno izbora postavim si nižu cijenu. Ako neće, neće. Kad tad ću uloviti, a ako baš ne ide, onda podignem. Ako lovim specifičnu stvar, fleksibilna sam. Kod takvih i maksimalni bid puštam malo ranije od onih 9-10 sekundi prije kraja, tipa 12-15 sekundi tek tako da imam vremena podignuti svoj bid. Na smartphoneu imam eBay aplikaciju pa katkad bidam stvari koje su mi na watch listi preko nje. Ako pak ne namjeravam ni to, puknem maksimalne bidove na neke predmete koji će završiti kroz par sati, pa ako uspije uspije.

Ne ide mi u glavu zašto se ljudi za neke stvari "nadbidavaju" par dana prije isteka aukcije pa ti predmeti na početku već imaju jako visoke cijene, uglavnom prođu preskupo. Kao da se jedna ili više osoba uhvate za tu stvar i nadbidavaju non-stop kako im dolaze poruke na email ili mobitel da su nadbidani. Kao da će izgubiti tu stvar, a do kraja aukcije imaju još tipa dva dana. Zašto ne ostave da netko drugi stoji kao najveći ponuđač pa ga pokušaju nadbidati pri kraju aukcije i time ne napucaju toliku cijenu predmetu? To mi baš i nije jasno.

I na kraju se pitate kako se to njima isplati skupa s besplatnom poštarinom. Moje mišljenje je da prvo, nabavljaju robu vrlo jeftino, toliko da ni ne osjete komade koji odu praktički džabe. Čak i kad cijena ode na neku cifru koja je duplo manja od buy it now cijene, vjerujem da i tu imaju zaradu, Nerijetko cijene odu do "napuhane" bin cijene, a dešavaju se slučajevi kad prešišaju i tu punu cijenu. Jeste vidjele primjere takvih aukcija? Drugo, mislim da je poštarina iz Kine nepojmljivo niska.

Naletila sam na stranicu koja je kao online veleprodaja i potražila neki komad nakita kojeg se može kupiti na eBayu.


Možete povećati sliku, a ukoliko opet ne vidite cijene, na www.alibaba.com pod ovim "oglasom" cijena po narukvici je od 0.15-1.50$. O čemu čemu ovisi cijena, ne znam. Meni to izgleda kao burza. Na eBayu je puna cijena 1.56$.

Zaključak na kraju ovog teksta je da pravila nema :D - samo strpljenje, sreća i upornost. I pazite na buy it now cijene.

°°°°°°

Za kraj imam za vas jedno iznenađenje. Da ne ispadne da sam samo pisala o bidanju, dala sam si truda i za vas izbidala neke stvarčice. Pazila sam da cijene budu u okvirima ovog posta, pa me malo brinulo to što nisam imala sreće u početku. Osvojila sam jedan predmet i onda nije htjelo dalje, ali sreća se osmjehnula pa me krenulo. Srećom :D. Sreća mi se srećom osmijehnula... Ma to zaista dobro zvuči. Ispravno. No  da ne duljim, evo što sam osvojila za vas. Nadam se da ste zadovoljni :).


 1. šal lipstick, svijetlo ružičasti - link na predmet


2. ružičasta infinity narukvica - link na predmet


3. narukvica riba - link na predmet


4. zelena narukvica - link na predmet


5. šal mašnice - link na predmet


6. ogrlica/"oglavnica" (wtf) oko - link na predmet


Na linkovima koje sam ostavila možete vidjeti opise predmeta, dimenzije, više slika...


PRAVILA

Pravila će biti zaista jednostavna. Ne tražim ništa, pa čak niti da pratite moj blog. Sudjelovati mogu svi, gdje god vas poštar ili golub pismonoša mogu pronaći :D. Ono što trebate napraviti jest:
  • u komentaru napisati tri predmeta koja želite osvojiti (može i dva ako vam se treći ne sviđa ;)) te svoju mail adresu da vam mogu javiti ako ste osvojili nagradu (OBAVEZNO za anonimne čitatelje, upišite u komentaru neko ime pod kojim ću vas moći označiti pri izvlačenju dobitnika, npr. ime+neki broj (da se izbjegnu dvije osobe s istim imenom :D))
  • dobitnike izvlačim preko random.org-a, redom kako su predmeti obilježeni
  • možete osvojiti samo jedan predmet
°°°°°°
  • darivanje traje do12.05.2014. u 17:00 sati
  • dobitnike ću objaviti na dnu ovog posta isti dan oko 18:00 sati , na mojoj FB stranici, te vas obavijestiti putem maila

Molim dobitnike da mi svoje adrese pošalju čim prije.

Pošto se radi o brzom darivanju, radi uplata koje moram izvršiti u određenom roku, neću dugo moći čekati na vaše adrese. Ako unaprijed znate da ćete biti zauzeti, možete mi odmah poslati svoju adresu na azziellablog@yahoo.com s obaveznom naznakom svog imena pod kojim ste ostavili komentar (ili imena kojeg ste upisali u komentaru ako ste "anonimni").

Svi dobitnici koji budu kasnili s adresama će, nažalost, ostati bez svog predmeta. Moram platiti u određenom roku, a prilikom uplate selleru dajem vašu adresu.

Sretno svima!

Darivanje je zatvoreno!

DOBITNICE:


Pošto ne mogu s Gabii stupiti u kontakt, morala sam izvući novu dobitnicu. Anita Cas, čestitam!!!

S eBaya sam dobila opomenu radi uplate iznosa za taj predmet, a seller ne odgovara na poruku. Predmet moram uplatiti te sam morala izvući novu dobitnicu (preko random.org-a naravno). Ukoliko se ni Anita ne javi (do ponoći), morat ću ga poslati samoj sebi :(.

Molim Gabii da mi javi svoju adresu. Šaljem mail ali mi se vraća obavijest da poruka ne može biti isporučena. azziellablog@yahoo.com

Čestitam dobitnicama! Mailovi su već poslani pa provjerite mailove, čak i u spamu. Ako ne nađete moj mail, pošaljite mi svoje adrese čim prije.
Dobitnike sam birala pomoću random.org-a po redu predmeta kako sam ih objavila. Izvučene sam uklanjala s daljnjih popisa. Tako je ispalo da pod narukvicom riba imam samo jedan upis pa nije trebalo izvlačiti :D. Dva predmeta nisu imala zainteresirane pa su izašla van ove igre. Njih ću poslati na svoju adresu i proslijediti kao donaciju.
Još jednom čestitam i hvala na sudjelovanju!

P.S. Kako vi bidate? :)

10. svi 2014.

Blogger tutorial #6 - Dodavanje stranica i kako ih povezati s oznakama

Vjerojatno ste na nekim blogovima vidjeli meni s popisom ili gumbima u nizu na koje se može kliknuti i što vas može dovesti na stranice koje mogu izgledati kao post ili kao informacije o blogu, odnosno bilo što što želite istaknuti. No, ti "gumbi" mogu upućivati i na drugu web stranicu (npr. vaš drugi blog ili neku web stranicu koju želite povezati s blogom.), a također mogu izlistavati i vaše postove određenih oznaka, što je osobito korisno ako pišete o različitim temama i želite ih nekako razdvojiti.

Primjer stranice s upisom.

Primjer izlistavanja postova određenih oznaka.

Kako to napraviti pokazat ću vam u nastavku.

Izrada stranice koja će služiti kao tekst, informacije ili istaknuti blog post. 

Uđite u svoj blog i kliknite na Stranice, a onda na Novu stranicu.


Dobit ćete list "papira" kao i kad pišete post i upišete što već želite da vam bude istaknuto kao stranica. Svoju stranicu sam nazvala Stranica 1.


Da bismo stranicu vidjeli na blogu moramo uvesti gadget koji će ju prikazivati:



U dijelu gdje uvodite i uređujete gadgete kliknite na Dodaj gadget u modulu (kliknula sam na onaj ispod zaglavlja).

Automatski će vam se pojaviti uređivač tog gadgeta (poslije ga možete urediti klikom na Uredi na modulu tog gadgeta).

Nakon uvođenja gadgeta i klikanja na gumb Stranica 1 dobijamo ovo:



Dodavanje stranice koja preusmjerava na drugu web adresu (stranicu):


 U uređivaču gadgeta Stranice kliknite na Dodaj povezanu stranicu.


U naslov stranice upišite naziv stranice koju ste odredili da vam bude link na drugu web lokaciju, a u drugo polje upišite URL te stranice. Pazite da nemate duplo "http://" jer vam to već dođe upisano u polju, a kad kopirate adresu iz browsera, taj dio se ponovo upiše, pa duplić obrišite. Zatim Spremite vezu, a potom Spremi ako ste gotovi s uređivanjem ovog gadgeta.

Izlistavanje postova s istim oznakama se radi na sličan način, ali s razlikom u URL-u, odnosno dijelu kojeg treba dopisati.


Ovdje pod URL upišite URL svog bloga te dopišite search/label/željeno ime. Promijenili su mjesto i način izrade tih ispisa i nekad je trebalo stavljati % između riječi. Zato sam stavila stranicu imena od više riječi da možete vidjeti kako se upisuju (inače će javljati grešku). Dakle, ako je naziv sastavljen od više riječi u URL ih upišite s razmakom, kako sam pokazala na slici gore.
Zatim Spremi vezu te Spremi da biste sačuvali promjene.

Dodala sam još jednu stranicu i evo kako to izgleda na blogu:


Da bih vam pokazala primjer izlistavaja, napisala sam nekoliko testnih postova u koje sam upisala oznake.


I ovako to izgleda na blogu:


Izlistavanje Biljke i životinje. (Ne znam zašto ovaj gumb nije promijenio boju klikom na njega. Možda jer je od više riječi, ne znam...).


Izlistavanje Putovanja.

Poredak stranica možete i promijeniti.


Uđite u uređivač gadgeta. Stranice možete premiještati isto kao i module gadgeta. Uhvatite mišem i odvučete na drugo mjesto. Gornji crveni kvadratić pokazuje kako sakriti stranicu: neće biti prikazana na blogu, ali će postojati. Uvijek ju možete vratiti. Donji crveni kvadratić pokazuje kako jednostavno možete ukloniti stranice koje sadrže URL.

Za kraj moram napomenuti da meni sa stranicama možete preseliti bočno od teksta. Samo preselite taj modul među bočne module na mjestu gdje uređujete izgled bloga, tj. module i razmještaj modula.

I to je to za ovaj tutorial. Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno pitajte :D.

7. svi 2014.

New in #3 - poveći eBay shopping (picture heavy)

Prije nego što pomisite da imam problem (ok, priznajem, imam mali problem), nisam kupovala samo za sebe, te mi se pola prašta :D.


Stvarčice koje ću vam pokazati sam naručila krajem trećeg i početkom četvrtog mjeseca, izuzev jedne naručene na početku trećeg, koja mi je dugo putovala. Najviše sam kupovala sitnica za craft i diy uratke te nakit za jednu udrugu, tj. za njihove aukcije i tombole pomoću kojih prikupljaju dio sredstava, ali našla se i pokoja sitnica za druge i za mene. Počet ću s par stvarčica koje sam kupila sebi, a prije svega isprike na fotkama. Zadnje vrijeme su uvjeti takvi da je princip: lovi bilo koju priliku ako želiš išta imati i fotkaj čime stigneš.

Prva na redu je ogrlica u boji za koju ne mogu vjerovati da sam kupila sebi, ali baš me privukla ta toksična kričava boja :D. Zlatne dijelove ću zamijeniti crnima i uživati u njoj ovog ljeta 8-).


Kričavi privjesci su od nekakvog metala, prefarbani. Svi su u dobrom stanju osim jednoga na kojem se vidi oguljen dio i mjehurići nastali prilikom farbanja. Srećom, imam sličan lak za nokte pa ću popraviti oguljen dio. Alkice nisu baš najbolje pospajane, kao i kod drugog jeftinog nakita. Na to se jednostavno mora biti spreman. No, te stvari nije teško popraviti...


Gornju ogrlicu sam platila 0.30$ putem aukcija, odnosno manje od 1.80 kn (točnu cijenu ne znam jer je plaćeno zajedno s još jednim komadom nakita). Ogrlicu možete naći ako ukucate nešto tipa: triangle retro necklace. Puna cijena joj je oko 1.68$, ali moguće da možete naći i za manje, ako bolje pronjuškate.

Iduća ogrlica je bliža meni. Perlice, metalni dodaci i crna guma. Gumena špaga je tanušna i poduža, a privjesak mali. Špagica se malo gužva. Dužina mi se ne sviđa pa ću je vjerojatno skratiti da mi dođe do vrata.
 

Na donjoj slici možete vidjeti kako su perle nalijepljene. Jedan završetak na gumi je loše napravljen i žica strši. Dosta je oštro tako tu treba popravak, ali ionako moram skratiti ogrlicu.
 

Platila sam ju 0.35$ preko aukcije, odnosno 2.04 kn. Možete ju naći ako ukucate: black pearl pendant necklace. Puna cijena joj je 1.67$.

S idućom ogrlicom nisam imala sreće. Naime, bila sam uvjerena da je ogrlica napravljena od metala i baš sam joj se veselila. Znam da na mojoj fotki ne izgleda kao metal, ali na onima na eBayu izgleda. Tim više što je u oglasu preko kojeg sam kupila ogrlicu pisalo "metal: alloy" - što po meni ne bi trebalo značiti ništa drugo nego da je to materijal od kojeg je napravljena ogrlica, a ne kopča na ogrlici.


Ogrlica je napravljena od plastike i samo je farbana u tu sivu metalik boju. Između karika ima oštećenja kroz koja izbija bijela boja plastike, no to se ne vidi prilikom nošenja. Problem je što mi se ne sviđa. Zvecka dok ju nosim i stvara mi loš osjećaj - nosim nešto što nije moja 'furka'. Ne mogu prijeći preko plastike. Nisam osoba od plastike koja glumi da je metal, jednostavno nisam. Metal je metal i točka. Tako da pazite, ako želite naručiti ovaj lanac, a ne želite plastiku. I pripazite jer je prilično kratak. Imam uzak vrat i knap mi je. Proslijedit ću je.

Platila sam ju 1.46$ na aukciji. Puna cijena joj je 2.99$, što po meni nikako ne vrijedi toliko. Možete ju pronaći ako ukucate: crude retro chain necklace.
Žalila sam se selleru i tražio je da mu pošaljem slike na kojima se vidi da je plastika (moš mislit! :D) pa je dobio donji kolaž slika. Dobila sam povrat novca brzo i bezbolno. Kupljena je od istog sellera kao i prva ogrlica s kričavim trokutima i došle su zajedno.


Slijede dvije sitnice. Krojački metar mi je sto puta zatrebao i napokon imam svoj. Nije ne znam kakve kvalitete, tanak je i mekan, ali će dobro poslužiti. Platila sam ga samo 0.19$ putem aukcije, odnosno 1.09 kn. Možete ga naći ako ukucate: plastic tape sewing measure, a puna cijena mu je omanjih 0.93$. Realno, ne vrijedi više od toga :D.
Silikonska riba za namatanje tanjih kablova - pukom srećom sam nabasala na sellera koji je stavio neki nakit i ovakve ribe na vrlo kratke aukcije. Poklopilo se da nije bilo niti ljudi pa sam ulovila tri ovakve ribe za samo 0.06$ po komadu. Ostale sam dala roditeljima za punjače od mobitela. Svoju ću koristiti za slušalice. Kupila bih više jer su baš zgodne, ali seller je stavio limit od 5 stvari. Ribu možete pronaći ako ukucate: silicone fishbone, a puna cijena se kreće od 0.90$.


Zatim slijede fotke sitnica za craft i diy uratke.


Razne trakice kupljene na aukcijama. Na velikom kolutu je satenska traka, 25 yardi, tj. oko 23-24 metra, širina 1 cm. Plaćena je 0.65$ putem aukcije, odnosno 3.79 kn - što je nevjerojatno, ako se mene pita, jer se cijene satenskih traka u craft dućanima kreću od par kuna po metru, a jednom sam ju kupila u Lesnini za nekih 11 kn na velikom kolutu, da bi ispalo da je na kolutu bilo svega metar i pol do dva trake. Možete ju pronaći ako ukucate: satin ribbon. Puna cijena za ovu dužinu/širinu je 1.60$, a može se naći u mnogim bojama.
Ljubičasti smotuljak u plastičnoj vrećici pozadi je organza traka. Nje ima 50 yardi, oko 46-48 metara, a širina joj je 1 cm. Platila sam ju 0.99$ na aukcijama, znači 5.73 kn. S njom se nisam proslavila jer nisam napravila domaći uradak prije bidanja i provjerila kolika joj je puna cijena. Puna cijena joj je ista po kojoj sam ju "izbidala" :D. To mi i nije na ponos :D. Ne žalim se jer zaista vrijedi te novce i kod nas zaboravite da ćete kupiti i približno povoljno. Ova metraža bi me tu došla par desetaka kuna u najboljem slučaju. Kupovala sam ju po 1kn/metar preko oglasnika, a u dućanu je vjerojatno 2 kn. Te gluposti su strašno skupe u craft dućanima, a svi oni dobavljaju ovo isto iz Kine.
Organza traku možete lako naći ukucavanjem: organza ribbon :).


S ostalim trakicama sam se susrela prvi put. Zovu se grosgrain trake i zaista ne znam koji im je prijevod. Podsjećaju na trake koje se koriste za vezice za mobitele ili akreditacije, ali su tanje, nježnije i krhije, što mi se na kraju više svidjelo kad sam ih vidjela uživo jer su pogodnije za ukrašavanje poklona i craft uradaka.
Prvi smotuljak s raznim bojama sam platila 0.55$ na aukciji, odnosno 3.21 kn, a u tom smotuljku se nalazi 8 različitih boja, od svake po 1 yard (znači, nešto manje od metra), širine 9 mm. Puna cijena im je 0.99$, a možete ih pronaći pod: solid grosgrain ribbon.
Ostale četiri s uzorkom upakirane u celofan sam kupila na komad na aukcijama. Od jednog su sellera pa su mi stigle sve skupa. Sve dolaze u dužini od 5 yarda, širine 9 mm, spomenuta grosgrain traka. Ljubičastu s točkama sam platila 0.60$, žutu 0.11$, plavu 0.56$, ljubičastu zebra 0.49$. Puna cijena za 5 yarda grosgrain traka s uzorkom, širine 9 mm je 0.99$. Možete ju pronaći pod: printed grosgrain ribbon.

Kupila sam i malo metalnih privjesaka za nakit i štošta nešto. Psići, zečevi i češljevi. Sve kupljeno na aukcijama. Pse sam platila 0.15$, odnosno 0.85 kn, 20 komada. Kod nas bi to došlo pa barem 10 kn, ako računamo da je jedan pola kune, iako bi bio više.
Zečeve sam platila 0.11$, odnosno 0.64 kn, 10 komada, a češljeve 0.05$ (:D), odnosno 0.32 kn, 20 kom. Teško je reći kako naći točno ove stvari i njihove cijene, ali ovakve privjeske možete pronaći pod: jewelry findings pendants ili tako nešto.


Jedna slika izbliza. Zečevi i psi izgledaju super, a češljići imaju problematičnih primjeraka. Neki su došli s obojanjem među zupcima radi čega su ljepši, a neki su došli bez toga. Ovi bez obojanja imaju i mjehuriće nastale farbanjem. Možete ih vidjeti na slici.
 

"Lovila" sam i uberpovoljne perlice i tu nisam baš puno toga ulovila. Pošto mi ne treba konkretna boja i veličina nego "što uloviš-od toga će ti proraditi mašta", nisam baš puno toga kupila. Postavila sam cijenu preko koje ne idem i eto, rezultat su samo dvije aukcije koje sam osvojila.
Plave AB perlice (kristal navodno) promjera 6 mm, 98 komada, platila sam 0.30$, odnosno 1.73 kn, što je praktički džabe za pojmove nekoga tko je to kupovao u našim dućanima, pa čak i preko oglasa.
Zelene suze, dimenzija 8*13 mm, 8 komada (poslali su mi 9), su swarovski kao. Svašta je swarovski i murano :D. Platila sam ih 0.16$, odnosno 0.94 kn.
Ove stvari možete naći pod: crystal beads, ali pazite da tražite pod kategorijom beads&jewelry making. Cijene su im od dolar pa na gore.


Sada slijede nekakvi ukrasi koji imaju donju stranu ravnu pa se mogu zalijepiti na to što ukrašavate. Ne znam kako se to zove, a oni to zovu resin. Možete ih naći pod: flat back resin. Sve sam osvojila na aukcijama. Pune cijene idu od dolar.
Najprije idu tri kompleta resin zečeva. U paketu ih dolazi 10, dimenzije su 15*22 cm, a napravljeni su od lijepe tvrde sjajne plastike. Prvi mix pet boja platila sam 0.35$, druge bijele 0.27$, treće boje vanilije 0.29$. Ukupno su me došli 5.20 kuna, njih 30.



Zatim imam kristaliće i nekakve šljašteće stvari, beskrajan kič, ali mislim da će se lijepo iskoristiti pa makar i kod ukrašavanja poklona.
Plavo-zelene sam platila 0.26$, odnosno 1.50 kn, 20 kom u paketu, dimenzije su 13*18 cm.
Šljašteća srca sam platila 0.31$, 20 komada, a srebrne 0.16$, 16 komada. Oba paketića su od jednog sellera i izašli su me 2.70 kn.
Mix različitih boja sam platila 0.11$, odnosno 0.64 kune, 20 kom, te akrilni kristali promjera 4 mm u tamnoplavoj boji, 800 kom za cijenu od 0.17$, odnosno 0.98 kuna.



Ove stvari koje izgledaju brušeno su sasvim solidne kvalitete dok među šljokičastima ima škarta. Možete vidjeti na donjoj slici na što mislim, ali ben, potrošit će se. Među srebrnim ovalnima se potkralo i jedno srce.
 

A sad slijedi jedan...khm... sick dio :D. Ok, sick kako u čijim očima :D. Kupila sam jako puno kožne trake u raznim bojama i ovo što vidite nije sve jer još čekam neke sitnije zaostatke, a i fotka ne pokazuje najbolje količinu tih smotova. Da vam to dočaram, kupila sam 170 metara, a na slici je 130 metara. 40 još čekam.
Dobila sam ideju i morala sam :D. Ove spiralice koje vidite sam lijepila. Vidjet ćete što sam planirala kad završim, ako uopće uspije. Ako ne, koža neće propasti. Bit će za nešto drugo. Neću sad pojedinačno pisati cijene, samo ću vam reći da se kožne trake promjera 2 mm, duljine 5 metara mogu naći već od cca 1.35$ po punoj cijeni i još povoljnije ako ih lovite na aukcijama. Za usporedbu, preko oglasa sam ih kod nas plaćala po 2 kn/metar, naručivala iz Zagreba po 4 kn/metar, i jednom iz nužde kupila u Rijeci u craft dućanu za nevjerojatnih 8 kn/metar, a jedan tip koji ima dućančić sa srebrom ih prodaje za čak 20 kn/metar i pritom tvrdi kako to nije skupo jer je njegova roba bolja i nije kineska. Je, mo'š mislit.


Tu prestajemo ja i moji hobiji i krećem sa sitnicama za druge. Najprije prsten kojeg sam kupila momku. Prsten nije baš fotogeničan, kako na mojoj fotki tako i na eBayu, i iz tog razloga sam si postavila nižu cjenovnu granicu. Uz to ne znam niti koju veličinu naručiti pa sam gledala po svojm prstenovima. Na kažiprstu nosim veličinu 8, a njemu sam naručila 10. Još ne znam hoće li mu biti dobar jer se nismo vidjeli otkako je prsten stigao, ali nadam se :D. Uglavnom, prsten je puuuno ljepši uživo. Tamnije je srebrne boje, sjaji se kao ogledalo, masivan je i želim si ga i ja pa sam naručila i sebi.
Platila sam ga samo 0.27$, odnosno 1.58 kn, i ovo mi je jedan od naj ulova s obzirom na izgled uživo i cijenu. Prsten je od nehrđajućeg čelika, a možete ga pronaći upravo pod tim: stainless steel ring.


Šal s mačjim siluetama sam naručila za sebe još na početku trećeg mjeseca i putovao je jako dugo, nekih 6-7 tjedana. Kad je napokon stigao oduševila sam se. Izgleda predobro uživo. Šav nije neki najbolje napravljen, ali koga briga. Pošto je šal divan, a moja nećakinja uskoro slavi rođendan, odlučila sam joj ga staviti u rođendanski paketić, a sebi sam naručila novi. Šal se može kupiti u svijetlo ružičastoj boji s crnim mačkama, u crnoj boji s bež mačkama i u ovoj, bež s crnim mačkama.
Kupljen je po punoj cijeni, ali na sniženju pa me došao 1.50$, manje od 10 kuna. Svoj novi šal sam uhvatila na aukcijama za 1.30$, ali može se i bolje jer ih ima dosta na aukcijama. Puna cijena se kreće od 1.99$, a vidim da su opet na popustu za 1.50$. Možete ih naći pod: cat printed scarf.


Zatim sam lovila neke sitnice za nećakinje, jednoj sitnice uz poklon, a drugoj jer uvijek i druga dobije dar, znači imaju rođendan dva puta na godinu :D (dobro, taj rođendanski "nerođendanski" poklon bude neka sitnica, nešto simbolično). Slavljenici sam naručila crvenu i wine red ekstenzije, ljubičasta mi nije stigla nego su greškom poslali ružičastu. Neslavljenici sam naručila plavu ekstenziju i narukvicu One direction na kineski način jer je zaluđena tom grupom.
Ekstenzije izgledaju dobro, osim crvene. Crvena nema sjaja (iako se ovdje sjaji, ali to je zbog izravnog sunca) i nešto je uža od ostalih. Ostale tri sjaje i u hladu. Znam da je to baš plastično, ali mislim da će biti mega upleteno u pletenice. Ne znam još kako će se spojiti na kosu. Imaju ušiven nešto kao češljić, ali s oblim završecima umjesto zubaca. Nemaju kopče. Vjerojatno će tanje pramenove trebati provući kroz to ili tako nešto. Nadam se da neće biti prekomplicirano.
Ekstenzije se kreću od dolara, a ove su kupljene na aukcijama za: 0.31$ (crvena), 0.27$ (wine red), 0.27$ (plava) i 0.32$ ljubičasta koja nije stigla. Ljubičasta bi mi navodno trebala stići, tako smo se dogovorili.
Narukvica je bila 0.99$ i kupljena je po punoj cijeni jer ovakvih tankih nije bilo na aukcijama.
 

Stigli smo i do trećeg dijela. Sada slijedi hrpa nakita kojeg sam lovila na aukcijama i kog sam kupila u svrhu donacije, kao što sam na početku napisala. Nisam se lovila za određene stvari koje sam pošto poto htjela uhvatiti nego sam si odredila okvirne cijene za određeni tip nakita koje nisam prelazila te je išlo po principu "ulovi što uspiješ". Naravno, nisam lovila bilo što nego ono što mislim da će se bolje prodati, tj. popularnije komade.
Najskuplji komad sam platila 0.51$, a najjeftiniji... 0.02$! :D 2 centa jer je bio u funtama a ne dolarima. Još uvijek nemam kupnju od 1 centa. Moram to ispraviti :-Đ.
Stvari sam fotkala kako su stigle, u originalnim vrećicama, osim ogrlice koju ću prvu pokazati. Nakit ću morati dobro pregledati i popraviti loše spojene ringove prije prosljeđivanja.


Pletena kožna ogrlica s ukrasnom magnet kopčom. Mislim da nije od prave kože. Izgleda umjetno. Izvadila sam ju iz celofanske vrećice jer je bila savinuta u 8 i na pola. Eh, i tu je došlo do problema. Pogledajte kako stoji? Ravnala sam ju, ali vrlo je živa i svojeglava. Tako da imajte to na umu ako se odlučite za ove ogrlice. Možete ih lako naći ako samo odete u kategoriju nakita, tj. ogrlica, jer ih dosta ima.
Platila sam ju 0.26$, odnosno 1.51 kn. Puna cijena joj je 1.49$.


Narukvice kao na donjoj slici sam pokušavala dugo uhvatiti, ali su užasno popularne (barem na eBayu) i uvijek su mi odlazile iznad limita. Kad sam počela limit je bio viši nego kad sam vidjela da se zaista može za jako jako jeftino uhvatiti nakit :-Đ. No, već kad sam kao završila sa svojim nakitarskim aktivnostima dok sam kopala po craft dijelu, našla sam ove 4 narukvice i onako bezveze lupila bidove. I ulovila ih.
Narukvice su od imitacije brušene kože s metalnim dodacima. Sve su kupljene od jednog sellera, a cijene su im ove: 0.25$ (bijelo-roza), 0.10$ (tirkizna), 0.25$ (crna), 0.15$ (siva). Nije loše, zar ne :D. Puna cijena im je oko 1.50$.


Zatim ogrlica od tzv. "tibetanskog srebra". Ne znam kakvo je to tibetansko srebro, ali srebro nije. Jedino što je jeste da je navlakuša. To sam znala i prije narudžbe, jer sam i na hrvatskim aukcijama viđala to "srebro". No, ogrlica nije loša. Izgleda bolje od običnog bižuterijskog metala. Kamen je umjetan, naravno.


Slika pozadi, ako vas zanima :).
Ogrlica je plaćena 0.15$, odnosno 0.84$. Puna cijena joj je od dolara, a može se naći i s drugačijim oblicima privjeska, pod: tibetan silver necklace. Naručila sam još jednu za 0.10$, ali nju čekam. Isti seller, razlika u dan-dva, a druga nikako da dođe.


Zatim, imamo tri "brkate" ogrlice. Prve brkove sa šeširom sam platila 0.26$, odnosno 1.51 kn. Narančasti i ružičasti brkovi su kupljeni od sellera od kojeg sam kupila i silikonske ribe za kablove. Narančaste sam platila 0.16$, a roze 0.11$. To je bilo dio one kupovine kad je seller izbacio kratkotrajne aukcije i limit od pet komada po kupcu. Puna cijena velikih brkova ide od 1.88$, a malih sa šeširom 0.99$. Možete ih pronaći pod: mustache necklace.


Iduću ogrlicu sam viđala i po drugim sajtovima s nakitom, s bijelim i crnim kamenom. Možda i sebi jednom naručim crnu. Platila sam ju 0.36$, odnosno 2.03 kn. Možete ju pronaći pod: retro droplets necklace, a puna cijena joj je 0.99$.


Evo kako izgleda sa stražnje strane.


Slijede tri narukvice s popularnim "infinity" znakom, tj. privjeskom. Narančasta (ljepša uživo nego na slici na eBayu) me došla 0.16$, odnosno 0.93 kune, plava 0.34$, odnosno 1.98 kn te crna 0.19$, odnosno 1.07 kn. Pune cijene im se kreću od 0.91$, a možete ih pronaći pod: infinity bracelet.


Sada slijedi najjeftiniji komad kojeg sam kupila :D. Naušnice na sloniće platila sam samo 0.02$, odnosno 0.10 kuna. Naušnice su skroz slatke. Jedini problem s njima jest što ne dolaze s pripadajućom kopčom nego silikonskim stoperom (može se vidjeti pokraj slonove surle). Takve stopere možete kupiti i zasebno u velikim količinama za malo novca i dobro dođu i kod naušnica s udicom što sprečava njihovo ispadanje iz ušne resice.
Naušnice možete naći pod: elephant earrings, a puna cijena im je od 1.29$.


Nakon najjeftinijeg komada slijedi komad kojeg sam najviše platila, 0.51$, odnosno 2.96 kn.Naušnice su lagane i izgledaju dosta dobro uživo. Možete ih pronaći pod: golden spike earrings, a puna cijena im je 1.99$. Vidim da postoje i u srebrnoj i u crnoj boji.


I za kraj shamballa narukvice. Platila sam ih 0.35$ (zelena) i 0.31$ (šarena). Perle su staklene, narukvice su jako lijepo napravljene, masivne i uživo su jako lijepe. Kad su posve stisnute, veličina je taman za moju ruku od 15 cm (znam, imam dječju ruku :D) - eto, da znate. Strašno su slatke i vjerujem da ću sebi uhvatiti neku u mojim bojama.
Ako upišete: shamballa glass bracelet, moći ćete vidjeti svu silu ovako pletenih narukvica. Puna cijena im ide od 1.90$ pa naviše.


Kao gratis uz prethodne narukvice došle su mi i ove dvije tanke rastezljive, koje ću također proslijediti.


Sve u svemu, mogu reći da kupovina na eBayu ide glatko, osim što mi jedan predmet nije stigao (dobila sam refund), jedan je došao krivo opisan (dobila sam refund), te moja bajna torba o kojoj sam vam pisala na svojoj FB stranici, a o cijelom slučaju ću vam pisati u zasebnom postu (za nju JOŠ nisam dobila refund). Vrlo je... zabavno i pogubno za živce :D. Uz to spomenuto, imam još par stvari koje jako kasne, mojih i nekih naručenih za frendicu. Veći dio stiže bez problema.

Što ste vi zadnje kupili na eBayu? :)

I, molim vas, recite mi zanimaju li vas ovakvi postovi jer naručujem dosta toga pa ih neću pisati ako nemate koristi od tih mojih upisa :)

Ostajte dobro!