31. sij 2014.

Krpe koje su mi upale u oko - H&M i Zara u gro slika


Zadnjih dana sam se nešto zakačila za stranice Zare i H&M-a jer pokušavam uloviti još malo sniženja. Odmah ću napisati da što se njihovih stranica tiče, u Zari ima dobrih sniženja, a u H&M-u ništa. Za par dana ću svratiti u trgovine pa vidjeti kakva je zaista situacija. No, H&M općenito ima dobre cijene pa sam tu našla gomilu zanimljivih komada. Što se Zare tiče, od snižene odjeće mi se ništa ne sviđa, a ona koja nije snižena je preskupa pa ju nisam ni gledala. Neki nakit kojeg sam zapazila prije cca tjedan dana je otišao tako da imam samo jednu torbu, koju jako želim uloviti :D. Nadam se da neće biti razočarenje u trgovini kao u Kopru, kad nismo našli ništa od onog (nesniženog) što smo gledali na stranici.

Odjeću uglavnom kupujem s popustom, osim ako puna cijena nije za moj džep. Nisam neki odjevni šopingholičar jer je odjeća koju volim jednostavna, uglavnom jednobojna i u velikoj mjeri crna ili tamna, tako da nemam potrebe imati gomilu iste odjeće :D.

Ovo nije wishlista u pravom smislu jer se ta roba prebrzo mijenja, nego ono što ću sada ili u bliskoj budućnosti potražiti i nešto od toga kupiti. Izvukla sam screen shotove sa osnovnim podacima, a ispod svake slike su linkovi na stranicu proizvoda gdje možete vidjeti više fotki. Također, kao i obično, klikom na fotke u ovom postu vidjet ćete ih veće :).


H&M

Na prvu izgleda kao stara rastegnuta majica, ali mislim da super stoji i nemam ništa slično. Nadam se da ću je naći pred ljeto. Inače, kratke ljetne majice plaćam manje od 70 kn, ali za ovu bih dala jer mi se sviđa.


Ovu košuljicu ne vjerujem da ću kupiti jer već dugo ne nosim košulje (prokleto mrzim peglati :D), ali nekoć sam tražila ovakvu (bezuspješno). Uska je i ima elastina, a cijena je dobra. Ako mi padne na pamet, znam gdje ću potražiti :).


Ovaj džemper mi je vrlo upao u oko. Nešto je širi nego što izgleda na modelu i ima 3/4 rukave pa nisam sigurna kako će izgledati uživo, ali njega ću potražiti čim odem do trgovine. Sviđa mi se što je širi, a detalji od imitacije kože su mi baš hot :D. Dolazi još u tri izvedbe. Siva ima te detalje u crnoj boji, ostale ne.


Pronašla sam i povoljne kardigane. Jako su slatki :D. Izvukla sam 4 koja mi se sviđaju i u kojima se mogu vidjeti. Za Božić sam dobila duži H&M kardigan i zadovoljna sam njime.


Ovakvav (vrlo sličan zapravo) džemper imam i puno ga nosim (i pazim). Već je izblijedio i trebao bi zamjenu, a sve koje sam nalazila po gradu su bili preskupi. S jednim sam se čak i zaletjela, misleći da mora valjati za te pare, ali se ispostavilo da je šrot. No, ovdje sam pronašla povoljnu zamjenu, a ako je, a vjerujem da je, kvalitetom kao kardigani, mislim da je to to :D.


Ovakve majice sam davno dosta nosila i onda ih odjednom više nisam pronalazila za kupiti. Eto, ima sada u H&M :).


Zatim jedna basic majica za 40 kn :). U 9. mj. sam kupila nešto slično u jednoj našoj trgovini (šiju i prodaju) na velikom sniženju za 30 kn. Nakon par dana sam se vratila po još jednu, obišla obje trgovine i ništa :D. Vjerujem da ću si svratiti po ovu pred ljeto. Takvih majica nikad dosta.


Pa malo običnih povoljnih topića...

 prvi
 
U oko mi je upala i ova pencil suknja s tregerima za nevjerojatnih 70 kn :)). Prekrasna je :D. Posebno mi se sviđa što ima viši struk.


Ovu rastezljivu suknjicu za 40 kn sigurno kupujem :D. Bit će predobra za ljeto :).


Ova suknjica od umjetne kože mi je divna. Tražila sam nešto slično prije dva tjedna u Italiji, na popustima naravno, ali nisam bila te sreće.


Ovakvu malo dužu haljinu sam mjerkala u našem riječkom dućanu koji šije odjeću koju prodaju i čekam da počnu sa sniženjima (možda već i jesu) i da ta haljina bude u pola cijene, pa i više u drugom krugu sniženja. Ako ju ne uspijem uhvatiti, povoljna varijanta je i u H&M-u :).


I ista haljina s kratkim rukavima.

link 

Nekakve hlačaste tajice. Trebale bi biti deblje kao hlače, ali s gumom oko struka. Sviđa mi se taj dio udobnosti, a i cijena je super :).


Pa još jedne skinny hlače koje mi se sviđaju.


I još jedne :D


Hlače od umjetne kože sam isto tražila u Italiji. Našla sam ih za 10 eura u Promodu, ali su mi prokleto čudno stajale :mad:. Ove stavljam tek tako. Do iduće godine ne vjerujem da ću se upuštati u to.


Morala sam staviti ovaj komplet gaća jer me zanima ako je tko to testirao? :D Ovako na slici izgledaju mlitavo. Cijena im je super, a već smo se zaletavali u ta povoljna pakiranja od više komada po dućanima... Nikad im kvaliteta nije bila jača strana.

link 

Našla sam i povoljne pakete čarapa. Po njih ću sigurno ići.



Ova torbica mi je baš slatka. Totalno se vidim s njom na ljeto ruku pod ruku :D.

link 

Uočila sam i jedan zgodan remen...

link 

Moje prastare starke su na izdisaju i trebale bi mi nove. Jedino mi je mrsko dati toliku lovu za njih, barem dok stare skroz ne odapnu. Pošto su visoke, kad ih želim nositi na kratke hlače ili suknju, noge mi izgledaju kao balvani. Zato sam ih željela zamijeniti niskima. No, pronašla sam ove krpene tenisice, koje me podsjećaju na ono što je frendici otac donosio iz Njemačke tokom 90-tih, ali su posve crne pa sam pronašla ljepotu u njima i vidim se da ih nosim. A cijena od 70 kn ih je dodatno proljepšala :D.



Ove narukvice su mi prekrasne. Jedino se nešto ni ne nadam da su dovoljno male za moj štapić od ruke.


link 

 Zatim malo prstenja. Ako je ovdje tako povoljno, koliko je onda na eBayu :D

prvi 

I za kraj H&M-a ukras za kosu. Čini mi se da sam to vidjela na eBayu.



°°°°°°


ZARA

Na Zarinoj stranici sam primijetila ovu divnu torbicu na zaista dobrom sniženju. Bila je snižena s 299 na 129 kn, a sada vidim da je pala na 99. Bojim se da neću biti te sreće da je ulovim, a tako mi je... Uh! Bila bi dobar boost mojoj jednoličnoj (pogledajte ostatak posta) garderobi :D.



I to je to! Nadam se da vam nije bilo dosadno :). Znam da mi je ukus onako malo... nezanimljiv, ali nadam se da sam barem nekome pomogla (nekome tko se npr. nije sjetio tih trgovina :D). Pogledajte u Zari. Sniženja su im stvarno dobra. Jedino ne znam kakva će situacija biti u dućanu. 

Lijepo vas pozdravljam :)).

28. sij 2014.

Messmer čajevi

Prije nekoliko mjeseci u Mulleru sam primijetila Messmer čajeve, što i nije bio neki pothvat pošto ih je gomila, puno vrsta i dizajn ambalaže jednostavno zove s police. Muller nije trgovina u koju često idem jer je na takvoj poziciji da mi to nije zgodno, a to je bilo prvi put da sam zašla u taj dio trgovine.

Messmer čajevi su tada bili na akciji za desetak kn (inače su oko 15, tako nešto) i najprije sam odlučila kupiti jednu kutiju. No, to je bilo nemoguće jer bih ih kao od šale uzela bar deset da sam mogla. Na kraju sam uzela dvije i za par dana još dvije, nakon što sam ih kod kuće degustirala.


Najprije sam kupila Energie s đumbirom i cvijetom bazge te Asiaticher Manana s ginkom i limunovom travom, a potom Persischer Bazar s cimetom i nekakvim smokvastim kaktusom kome ne znam ime (nažalost, ova kutija čaja ima nalijepljenu krivu deklaraciju, a njemački ne znam) te Inka čaj s narančom i začinima.

Energie (20 x 2g)
Sastojci: kudrava metvica, slatki listovi kupine, paprena metvica, rooibos, đumbir (12%), kopriva, cvjetovi bazge (5%), listovi ginka, limunova trava, cimet, korijen ginsenga.

Asiaticher Manana (20 x 2g)
Sastojci: limunova trava (73%), slatki listovi kupine, aroma, listovi ginka (5%), cimet.

Persischer Bazar (20 x 2,5g)
Sastojci (koristim rječnik za prijevod): jabuka, hibiskus, Hagebutten (?), rogač, cimet, aroma (Kaktusfeige (prevodi ga kao 'plod kaktusa za jelo, hmm), cimet), Brombeerblatter, Kaktusfeigengranulat, kardamom.

Inka (20 x 2g)
Sastojci: kora drva lapacho, piment, komorač, kardamom, cimet, korijander, aroma.

Najviše pijem biljne čajeve tipa kamilica i menta jer mi smiruju želudac, dok hibiskus izbjegavam iz suprotnog - njegova kiselina mi ne odgovara, a i zubi mi trnu. Iz tog razloga me užasno nerviraju "voćni" čajevi koji su, zapravo, uglavnom čajevi s velikim udjelom hibiskusa i aromom voća. Čak je teško naći i čaj od šipka koji napol nije sačinjen od hibiskusa.

Od ove četiri mješavine čaja najbolja mi je ginko/limunska trava. To mi je jedan od najboljih okusa ikad i obavezno ću ga opet kupiti. Odmah nakon njega na ljestvici je đumbir/bazga, koji je blago papren i doista nekako osvježi. Prvi spomenuti mi, također, lijepo djeluje na želudac kad je ovaj malo u nemiru. I drugoga ću ponovo kupiti.
Treći na ljestvici je Inka s aromom naranče. On mi je ok, ali nisam pretjerano zadovoljna jer mi je bolji Cedevita čaj s aromom naranče i cimeta. Iako ga nisam dugo pila, pamtim da je imao izraženiju aromu naranče. Inka je nabildan začinima, ali nešto je blaži na strani naranče.
Kaktus je četvrti i u njemu ne uživam previše. Zaintrigirao me i morala sam ga probati, makar mu je hibiskus drugi sastojak. Na kraju je ispalo da se dosta osjeti ta kiselina i to mi se ne sviđa/smeta mi. No, drugima se sviđa. Dobro je prolazio kad sam ga miješala s drugima da ubiju kiselinu.

Probala sam i Messmer s okusom kokosa i ananasa, koji je preukusan i njega bih smjestila na drugo mjesto s đumbirom. Pila sam ga kod momka i svakako kupujem za nas u budućnosti.

Čajevi su punog okusa i od srca ih preporučam. Cijeli ormarić u kojem stoje mirišu, a šalica toplog čaja uspije zamirisati i prostoriju. U Hrvatskoj su dostupni u Muller trgovinama. Ako znate još koje mjesto, molim vas, napišite :).


Jeste li probali Messmer čajeve i kako vam se čine ove kombinacije okusa?

26. sij 2014.

The Wolf of Wall Street (2013) + blebetanje o filmovima


Pozdrav :D

I tako, vraćam se bloganju nakon dva mjeseca apstinencije (pritom ne računam onaj prošli post o shoppingu u Italiji - to je bilo ozbiljno), pa što je bolje nego blebetanje o filmovima, kojih sam, skrušeno priznajem, u spomenutom periodu pogledala zaista puno. Uglavnom sam reprizirala već pogledano, ali ja to volim (to ne voli moja imdb lista pogledanih filmova doduše).

Najprije ono što će vas vjerojatno više zanimati :D - The Wolf of Wall Street - novi film Martina Scorsesea, s Leom u glavnoj ulozi, of course. Prije gledanja filma sam rekla da mi ta njihova ljubav već pomalo ide na živce, ali nakon gledanja ću pojesti što sam rekla (ups) i reći: samo dajte :D. Leo je bio odličan :D.


I tako, momak me izveo u kino da proslavimo njegov veliki (a ipak manji od mog, te se time tješi) rođendan i iz zaista velike (not) ponude filmova vrlo lako odabrao upravo Martina. Ok, malo je dvojio između novog Larsa ( klik na link ), ali pošto su ga prepolovili u dva dijela, nije dugo dvojio. Martin nam je ionako drag.

19. sij 2014.

Shopping Tuš (Kopar) i Tiare (Villesse) - sniženja 01/2014


Pozdrav svima :))

Najprije vam želim sve najbolje u Novoj godini, uz malo zakašnjenje. Za lijepe želje nikad nije kasno :D.

Prošli tjedan smo (veća polovica i ja) napravili cjelodnevnu shopping turu Kopar-Monfalcone-Villesse, pa ću o tome pisati u ovom postu. Mislim da će biti prilično dug :D. U Kopru nam je bio cilj posjetiti Planet Tuš, u Monfalconeu neke prehrambene supermarkete, a najuzbudljiviji dio dana je bio posjet Tiare centru u Villesseu (gradić na cca pola puta između Monfalconea i Palmanove).

Putovali smo iz Pule, a u par riječi to je izgledalo ovako: Pula - Kopar - Monfalcone - Villesse - Monfalcone - Rijeka. Izbjegavali smo plaćanje cestarina, osim u povratku od hrvatske granice pa prema Rijeci i to nas je došlo 8 kuna. To je sve što smo potrošili na cestarine. Tekst ću podijeliti u dva dijela. Prvi dio će se odnositi na put kojim smo išli, a drugi na shopping centre koje smo posjetili.

Dakle, ako želite saznati kako izbjeći plaćanje cestarina na potezu Pula-Villesse-Rijeka, iscrtala sam puteve i detaljno objasnila u nastavku. Ako vas pak zanimaju samo trgovački centri jer znate put (u tom slučaju bih vas molila da mi napišete kako izbjeći autocestu Kopar-Trst prema Muggiji jer to nismo najbolje shvatili pa radije radimo 15-tak kilometara više i jednostavno putujemo preko Kozine) ili vam nije problem platiti cestarine, možete odmah otići na dno posta. Tamo ćete moći naći fotke Tiare centra.

Znači, put nas je, što se autocesta tiče, izašao samo 8 kuna (komad autoputa od Hr-Slo granice prema Rijeci), a sve to zato što smo škrti :D. Bilo je uzbudljivo, moram priznati. Inače, cestarine bi nas izašle nekih 26 eura (kroz Istru, slovenska vinjeta i komad autoceste od Monfalconea do Villessea, te već spomenuti komad autoceste od granice prema Rijeci).