8. srp 2014.

New in #4 - nastavak eBay shoppinga (nakit)


Pozdrav svima!

Na redu je nastavak mog zadnjeg posta s eBay kupovinom. Ovdje ću vam pokazati samo ono što sam "ulovila" za druge. Nije da manično dijelim nakit svakome kog znam jer sam aukcijeholičar i moram utopiti sve te gluposti koje kupujem, nego imam, pa rekla bih (nadam se), prihvatljivije objašnjenje. Stvarno ne želim da ispadne kao hvalisanje jer zaista ne mislim da je to nešto radi čega se treba hvalisati (mrzim hvalisanje), ali eto, ne želim i da mislite da sam poremećena. Dakle, sve ove sitnice, kao i dobar dio onih iz eBay kupovine s početka svibnja (klik na link) su spakirane i poslane jednoj udruzi za pomoć životinjama. 
Jako volim bidati. Katkad me ulovi pa se ne skidam s aukcija i po više sati, kao i kad se zakačim za neku igricu. Onda mi dosadi pa se hladim od toga. Doživljavam to kao zabavu. U ovom postu sam pisala kako bidam, pa možete i to pogledati ako vas zanima. Iz razloga kako biram aukcije (o njemu sam već pisala), neću stavljati linkove na aukcije niti sellere jer me, iskreno, uopće nije briga od koga kupujem. Radi se o jako malim iznosima, a i ako nešto pođe po zlu, tu je eBay da pomogne. Uz to, ako samo odete na Fashion Jewelry vidjet ćete gomilu sellera koji prodaju iste stvari. Tako da mislim da nema potrebe stavljati linkove. A sad počnimo! :D

Za početak imam dva kompleta i dva para naušnica koje sam ulovila od "farmica", kako sam nazvala te sellere u postu o aukcijama. Nažalost, farmice ovaj put nisu dozvoljavale kupovinu više komada. Farmicama zovem nove (katkad i stare) sellere koji izbaciju kratkotrajne aukcije i predmeti im odlaze za jako male iznose, a to rade iz razloga da nakupe što više ocjena. Upravo zato najčešće imaju limite u broju kupovina jer postoji to neko pravilo da se ona brojka u zagradi pokraj imena sellera ne povećava za onoliko kupljenih aukcija od jednog člana nego samo za jedan. Kao da sve te aukcije kupljene odjednom (vjerojatno) računaju pod jednu kupnju.
Nakit na iduće četiri slike možete naći pod nazivom crystal ball silver jewelry ili nešto na tu foru. Nakit izgleda puno ljepše uživo nego na njihovim fotkama. Kuglice su promjera 1 cm, baš su "sparkli" i delikatne. Metal je vjerojatno posrebren iako ima žigove 925, mada to je Kina i nikad ne znaš. S druge strane, udice visećih naušnica su došle lagano iskrivljene. Ispravila sam ih prstima kao od šale. Pošto se radi o nekom mekanom metalu, pretpostavljam da su barem one srebrne jer srebro je mekano.

Plaćeno 0.10$

Plaćeno 0.02$

Plaćeno 0.10$

Plaćeno 0.02$

Prvi dojam glede nakita s svjetlucavim kuglicama jest da bih vam ih preporučila jer meni izgledaju prekrasno uživo. Od zelenog kompleta sam se teže rastala :D.

Zatim naušnice od obojanog metala, sa zlatnim spikeovima. Dosta su malene i mislim da idu samo na sitnije ušne resice. Kopča je od silikona. Ovakve imate i u crnoj verziji. Možete ih naći pod spike studs earrings ili nečim sličnim. Plaćene su 0.16$.


Narukvica s magnetnom kopčom, pletena umjetna koža. Ovakve i sve ostale od umjetne kože koje ćete vidjeti možete naći pod leather bracelet. Plaćena je 0.11$.


Ova mi je došla zgurana u malu kuvertu pa je bila sva izdeformirana, ali rastezanjem i držanjem pod knjigom dva dana vratila se u normalan oblik. Plaćena je 0.06$.


Zatim jedna od špage i umjetne kože. Plaćena je 0.10$.


Četiri narukvice u dvije aukcije. Bile su po dvije u paketu. S dvije su lančići otpali. Plaćeno 0.19$ (aukcije) x2 = 0.38$.


Ogrlica sovica. Ove su jako popularne, a uživo baš dobro izgleda. Platila sam ju tridesetak centi.


Zatim ogrlica s plastičnom ružom. Mislim da postoji i u crnoj verziji. Bojala sam se da će ta plastika biti ružna, ali izgleda dosta dobro. Nema onih grubih dijelova koji znaju biti po plastici. Plaćena je 0.27$.


Ogrlica na dugačkom kugličastom lancu. Može se naći pod cheshire pendant necklace. Plaćeno 0.26$.


Klimavi kostur privjesak na dugačkom kugličastom lancu. Privjesak je težak i visine kojih 6 cm. Dosta djeluje čvrsto ta ogrlica. Plaćena je tridesetak centi. Jedini defekt kog ima su mjehurići od bojenja koje možete vidjeti na slici stražnje strane.


Ogrlica oko, a mislim da se može nositi i oko glave pa da kao imate tri oka. Creepy :D. Plaćeno 0.11$.


Ogrlica od špage, bez kopče, proširiva je. Privjesak je od neke mase koja mi je nepoznata. Nije čista plastika i dobro izgleda. Dosta je velik. Ogrlica je došla loše zaštićena i jedna drvena kuglica na njoj je bila raspadnuta. Plaćena je oko 30 centi.


Ogrlicu s križićem sam dobila na poklon uz kupnju klimavog kostura. Valjda si pašu križ i kostur :D.


Moja želja da osvojim nešto za 1 cent (i to kanadski!) se ostvarila! :D Jest da sam ulovila stvarno glupost, ali ulovljeno je! Prvo sam ulovila jedan, a potom i drugi - oba po 1 cent. Ove spravice su acrylic ear stretcheri. Nadam se da će pronaći put do nekoga tko će ih htjeti koristiti :D.


Ove naušnice su baš lijepe, iako nisu moj stil. Perle su od plastike, a metalni dijelovi su zaista metalni. Malčice su teže. Plaćene 0.25$. Možete ih naći pod folk bohemia earrings.


I za kraj imam ove popularne gume za kosu. Htjela sam vidjeti što je to pa sam odabrala koje god za što manje para. Ispalo je da mi to nije niš posebno, nit je dovoljno podatno za moju kosu. Mislim da je pogodnija za tanji rep (u smislu za tanje vlasi ili manje kose općenito). Plaćeno 0.11$, 5 komada.


I to je to! Ako još niste kupovali nakit s eBaya, a to se odnosi i na mnoge trgovine kod nas, uzmite kao vjerojatnost da će pokoji ring biti loše stisnut, ili da će stršati pa grepsti, čak i da kopča može ne valjati. Većinu svog tog nakita koji imaju ringove i kopče sam morala popravljati. Dva komada su imala posve neupotrebljive kopče. Neću vam sad savjetovati da kupujete osnovni kit za izradu nakita, ali dobro je imati barem jedna manja kliješta u kući. Ako su hrapava, dobar način da ne izgulite nakit je da ih oblijepite ljepljivom trakom (ja koristim izolirku).

Lijepo vas pozdravljam i odoh dalje za poslom. Preksutra odlazim kod momka i nema me skoro cijelo ljeto doma. Treba obaviti puno toga do tada, pa i pripremiti materijale za buduće postove :D. Brine me što će mi dolaziti puno toga s eBaya što sam bidala, ali zato kad se vratim dočekat će me gomila pošte! Woohoo!

Broj komentara: 10:

  1. Odličan post i jako lijep nakit, a posebno ovi kompleti ogrlica i nausnice. Moram priznati da ti zavidim kako uvijek uspiješ izbidati po tako niskoj cijeni! :D Ja sam se par puta okušala no baš mi i ne ide pa najčešće ako nešto želim stisnem buy now. Htjela bih te pitati pošto vidim da imaš puno iskustva s kupovinom preko e baya, naime ja uvijek uplaćujem na račun američke dolare i nikad ne kupujem npr. gdje je cijena u australskim dolarima jer mislim da se ne može ako sam uplatila u američkim. Grijesim li ? haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Ma stvar je sreće (i upornosti). To mi bude kao igra pa kad zapnem... Sa stvarima koje tražim za sebe i kad gledam na svaku sitnicu, onda je teže. Pokušavala sam opet uloviti ovakve kristalne komplete, ali ne mogu. Uvijek mi odlazi previsoko. Realno i vrijede...
      Što se valute tiče, ako je cijena npr u funtama pri plaćanju ti ga preračuna u kune ionako jer i kad u USD plaćaš, opet kad stisneš plati i kad te odvede na pay pal piše ti cifra u kunama :). Svejedno je u kojoj je valuti predmet izražen :D.

      Izbriši
  2. Uh,i ja sam bid-junkie,znam se buditi u 3 ujutro ako mi se nesto jako sviđa ;D
    Trenutno me drze statement ogrlice,izbidala sam par komada,od 1,20-4 $,samo sada treba docekati da stignu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, stavljanje alarmova mi nije strano, haha :D Super si ulovila. Njih nisam ni pokušavala jer ih ne mogu dobiti za pola dolara ili manje baš :D

      Izbriši
  3. ahahaha znam kako ti je ja uskoro idem na put, a kad se vratim trebalo bi me dočekati 11 paketa hehehehehe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene i više, nadam se :D :D :D A nešto će mi doći i na ovu "novu" privremenu adresu. I na to sam mislila, hihi.

      Izbriši
  4. Super nakit. Narukvice sa kožnim trakicama sam si i ja uzela super su. Ebay je raj za kupnju jeftinog nakita.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da baš! Znam da bi trebalo podržavati trošenje u zemlji, ali... Stvari koje se mogu kupiti tu i na ebayu imaju jaaaaako veliku razliku u cijeni :/

      Izbriši
  5. ajme, iz ovih stopa idem po tog preslatkog kosturka :D

    OdgovoriIzbriši
  6. KREDIT PONUDA / svoj ​​poslovni plan

    Pozdrav.

    Mi smo spremni financirati svoj ​​projekt. Nudimo fleksibilne financijske pakete
    za razne projekte polaganjem uobičajene i formalne procedure. Mi smo spremni osigurati financiranje za do 5 milijuna USD i iznad, ovisno o prirodi posla. Trenutno smo u pružanju sredstava. Željeli bismo da nam pružiti sveobuhvatan poslovni plan za naš tim ulaganja stručnog pregleda.

    * Business Start-up
    * Poslovni Stjecanje
    * Širenje poslovanja
    * Komercijalne nekretnine za kupnju
    * Izvršenja ugovora, itd

    Također, daju se male količine kredita za pojedince, kao dobro.

    KREDIT MOGU:. * 18 godina i iznad * Bilo koji način identifikacije. Vi ćete biti kontaktirani u roku od 24 - 72 sata s uvjetima kredita i uvjete čim detalji su primili i provjerene. Kontaktirajte nas još danas
    Nemojte odgovarati na nas na ovaj e-mail, (analin.valdez@outlook.com) ako su potrebna za naše
    investicijski objekt za daljnju raspravu.

    email_analin.valdez@outlook.com
    Lijep pozdrav,
    ANALIN VALDEZ ULAGANJA

    OdgovoriIzbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!