7. svi 2014.

New in #3 - poveći eBay shopping (picture heavy)

Prije nego što pomisite da imam problem (ok, priznajem, imam mali problem), nisam kupovala samo za sebe, te mi se pola prašta :D.


Stvarčice koje ću vam pokazati sam naručila krajem trećeg i početkom četvrtog mjeseca, izuzev jedne naručene na početku trećeg, koja mi je dugo putovala. Najviše sam kupovala sitnica za craft i diy uratke te nakit za jednu udrugu, tj. za njihove aukcije i tombole pomoću kojih prikupljaju dio sredstava, ali našla se i pokoja sitnica za druge i za mene. Počet ću s par stvarčica koje sam kupila sebi, a prije svega isprike na fotkama. Zadnje vrijeme su uvjeti takvi da je princip: lovi bilo koju priliku ako želiš išta imati i fotkaj čime stigneš.

Prva na redu je ogrlica u boji za koju ne mogu vjerovati da sam kupila sebi, ali baš me privukla ta toksična kričava boja :D. Zlatne dijelove ću zamijeniti crnima i uživati u njoj ovog ljeta 8-).


Kričavi privjesci su od nekakvog metala, prefarbani. Svi su u dobrom stanju osim jednoga na kojem se vidi oguljen dio i mjehurići nastali prilikom farbanja. Srećom, imam sličan lak za nokte pa ću popraviti oguljen dio. Alkice nisu baš najbolje pospajane, kao i kod drugog jeftinog nakita. Na to se jednostavno mora biti spreman. No, te stvari nije teško popraviti...


Gornju ogrlicu sam platila 0.30$ putem aukcija, odnosno manje od 1.80 kn (točnu cijenu ne znam jer je plaćeno zajedno s još jednim komadom nakita). Ogrlicu možete naći ako ukucate nešto tipa: triangle retro necklace. Puna cijena joj je oko 1.68$, ali moguće da možete naći i za manje, ako bolje pronjuškate.

Iduća ogrlica je bliža meni. Perlice, metalni dodaci i crna guma. Gumena špaga je tanušna i poduža, a privjesak mali. Špagica se malo gužva. Dužina mi se ne sviđa pa ću je vjerojatno skratiti da mi dođe do vrata.
 

Na donjoj slici možete vidjeti kako su perle nalijepljene. Jedan završetak na gumi je loše napravljen i žica strši. Dosta je oštro tako tu treba popravak, ali ionako moram skratiti ogrlicu.
 

Platila sam ju 0.35$ preko aukcije, odnosno 2.04 kn. Možete ju naći ako ukucate: black pearl pendant necklace. Puna cijena joj je 1.67$.

S idućom ogrlicom nisam imala sreće. Naime, bila sam uvjerena da je ogrlica napravljena od metala i baš sam joj se veselila. Znam da na mojoj fotki ne izgleda kao metal, ali na onima na eBayu izgleda. Tim više što je u oglasu preko kojeg sam kupila ogrlicu pisalo "metal: alloy" - što po meni ne bi trebalo značiti ništa drugo nego da je to materijal od kojeg je napravljena ogrlica, a ne kopča na ogrlici.


Ogrlica je napravljena od plastike i samo je farbana u tu sivu metalik boju. Između karika ima oštećenja kroz koja izbija bijela boja plastike, no to se ne vidi prilikom nošenja. Problem je što mi se ne sviđa. Zvecka dok ju nosim i stvara mi loš osjećaj - nosim nešto što nije moja 'furka'. Ne mogu prijeći preko plastike. Nisam osoba od plastike koja glumi da je metal, jednostavno nisam. Metal je metal i točka. Tako da pazite, ako želite naručiti ovaj lanac, a ne želite plastiku. I pripazite jer je prilično kratak. Imam uzak vrat i knap mi je. Proslijedit ću je.

Platila sam ju 1.46$ na aukciji. Puna cijena joj je 2.99$, što po meni nikako ne vrijedi toliko. Možete ju pronaći ako ukucate: crude retro chain necklace.
Žalila sam se selleru i tražio je da mu pošaljem slike na kojima se vidi da je plastika (moš mislit! :D) pa je dobio donji kolaž slika. Dobila sam povrat novca brzo i bezbolno. Kupljena je od istog sellera kao i prva ogrlica s kričavim trokutima i došle su zajedno.


Slijede dvije sitnice. Krojački metar mi je sto puta zatrebao i napokon imam svoj. Nije ne znam kakve kvalitete, tanak je i mekan, ali će dobro poslužiti. Platila sam ga samo 0.19$ putem aukcije, odnosno 1.09 kn. Možete ga naći ako ukucate: plastic tape sewing measure, a puna cijena mu je omanjih 0.93$. Realno, ne vrijedi više od toga :D.
Silikonska riba za namatanje tanjih kablova - pukom srećom sam nabasala na sellera koji je stavio neki nakit i ovakve ribe na vrlo kratke aukcije. Poklopilo se da nije bilo niti ljudi pa sam ulovila tri ovakve ribe za samo 0.06$ po komadu. Ostale sam dala roditeljima za punjače od mobitela. Svoju ću koristiti za slušalice. Kupila bih više jer su baš zgodne, ali seller je stavio limit od 5 stvari. Ribu možete pronaći ako ukucate: silicone fishbone, a puna cijena se kreće od 0.90$.


Zatim slijede fotke sitnica za craft i diy uratke.


Razne trakice kupljene na aukcijama. Na velikom kolutu je satenska traka, 25 yardi, tj. oko 23-24 metra, širina 1 cm. Plaćena je 0.65$ putem aukcije, odnosno 3.79 kn - što je nevjerojatno, ako se mene pita, jer se cijene satenskih traka u craft dućanima kreću od par kuna po metru, a jednom sam ju kupila u Lesnini za nekih 11 kn na velikom kolutu, da bi ispalo da je na kolutu bilo svega metar i pol do dva trake. Možete ju pronaći ako ukucate: satin ribbon. Puna cijena za ovu dužinu/širinu je 1.60$, a može se naći u mnogim bojama.
Ljubičasti smotuljak u plastičnoj vrećici pozadi je organza traka. Nje ima 50 yardi, oko 46-48 metara, a širina joj je 1 cm. Platila sam ju 0.99$ na aukcijama, znači 5.73 kn. S njom se nisam proslavila jer nisam napravila domaći uradak prije bidanja i provjerila kolika joj je puna cijena. Puna cijena joj je ista po kojoj sam ju "izbidala" :D. To mi i nije na ponos :D. Ne žalim se jer zaista vrijedi te novce i kod nas zaboravite da ćete kupiti i približno povoljno. Ova metraža bi me tu došla par desetaka kuna u najboljem slučaju. Kupovala sam ju po 1kn/metar preko oglasnika, a u dućanu je vjerojatno 2 kn. Te gluposti su strašno skupe u craft dućanima, a svi oni dobavljaju ovo isto iz Kine.
Organza traku možete lako naći ukucavanjem: organza ribbon :).


S ostalim trakicama sam se susrela prvi put. Zovu se grosgrain trake i zaista ne znam koji im je prijevod. Podsjećaju na trake koje se koriste za vezice za mobitele ili akreditacije, ali su tanje, nježnije i krhije, što mi se na kraju više svidjelo kad sam ih vidjela uživo jer su pogodnije za ukrašavanje poklona i craft uradaka.
Prvi smotuljak s raznim bojama sam platila 0.55$ na aukciji, odnosno 3.21 kn, a u tom smotuljku se nalazi 8 različitih boja, od svake po 1 yard (znači, nešto manje od metra), širine 9 mm. Puna cijena im je 0.99$, a možete ih pronaći pod: solid grosgrain ribbon.
Ostale četiri s uzorkom upakirane u celofan sam kupila na komad na aukcijama. Od jednog su sellera pa su mi stigle sve skupa. Sve dolaze u dužini od 5 yarda, širine 9 mm, spomenuta grosgrain traka. Ljubičastu s točkama sam platila 0.60$, žutu 0.11$, plavu 0.56$, ljubičastu zebra 0.49$. Puna cijena za 5 yarda grosgrain traka s uzorkom, širine 9 mm je 0.99$. Možete ju pronaći pod: printed grosgrain ribbon.

Kupila sam i malo metalnih privjesaka za nakit i štošta nešto. Psići, zečevi i češljevi. Sve kupljeno na aukcijama. Pse sam platila 0.15$, odnosno 0.85 kn, 20 komada. Kod nas bi to došlo pa barem 10 kn, ako računamo da je jedan pola kune, iako bi bio više.
Zečeve sam platila 0.11$, odnosno 0.64 kn, 10 komada, a češljeve 0.05$ (:D), odnosno 0.32 kn, 20 kom. Teško je reći kako naći točno ove stvari i njihove cijene, ali ovakve privjeske možete pronaći pod: jewelry findings pendants ili tako nešto.


Jedna slika izbliza. Zečevi i psi izgledaju super, a češljići imaju problematičnih primjeraka. Neki su došli s obojanjem među zupcima radi čega su ljepši, a neki su došli bez toga. Ovi bez obojanja imaju i mjehuriće nastale farbanjem. Možete ih vidjeti na slici.
 

"Lovila" sam i uberpovoljne perlice i tu nisam baš puno toga ulovila. Pošto mi ne treba konkretna boja i veličina nego "što uloviš-od toga će ti proraditi mašta", nisam baš puno toga kupila. Postavila sam cijenu preko koje ne idem i eto, rezultat su samo dvije aukcije koje sam osvojila.
Plave AB perlice (kristal navodno) promjera 6 mm, 98 komada, platila sam 0.30$, odnosno 1.73 kn, što je praktički džabe za pojmove nekoga tko je to kupovao u našim dućanima, pa čak i preko oglasa.
Zelene suze, dimenzija 8*13 mm, 8 komada (poslali su mi 9), su swarovski kao. Svašta je swarovski i murano :D. Platila sam ih 0.16$, odnosno 0.94 kn.
Ove stvari možete naći pod: crystal beads, ali pazite da tražite pod kategorijom beads&jewelry making. Cijene su im od dolar pa na gore.


Sada slijede nekakvi ukrasi koji imaju donju stranu ravnu pa se mogu zalijepiti na to što ukrašavate. Ne znam kako se to zove, a oni to zovu resin. Možete ih naći pod: flat back resin. Sve sam osvojila na aukcijama. Pune cijene idu od dolar.
Najprije idu tri kompleta resin zečeva. U paketu ih dolazi 10, dimenzije su 15*22 cm, a napravljeni su od lijepe tvrde sjajne plastike. Prvi mix pet boja platila sam 0.35$, druge bijele 0.27$, treće boje vanilije 0.29$. Ukupno su me došli 5.20 kuna, njih 30.



Zatim imam kristaliće i nekakve šljašteće stvari, beskrajan kič, ali mislim da će se lijepo iskoristiti pa makar i kod ukrašavanja poklona.
Plavo-zelene sam platila 0.26$, odnosno 1.50 kn, 20 kom u paketu, dimenzije su 13*18 cm.
Šljašteća srca sam platila 0.31$, 20 komada, a srebrne 0.16$, 16 komada. Oba paketića su od jednog sellera i izašli su me 2.70 kn.
Mix različitih boja sam platila 0.11$, odnosno 0.64 kune, 20 kom, te akrilni kristali promjera 4 mm u tamnoplavoj boji, 800 kom za cijenu od 0.17$, odnosno 0.98 kuna.



Ove stvari koje izgledaju brušeno su sasvim solidne kvalitete dok među šljokičastima ima škarta. Možete vidjeti na donjoj slici na što mislim, ali ben, potrošit će se. Među srebrnim ovalnima se potkralo i jedno srce.
 

A sad slijedi jedan...khm... sick dio :D. Ok, sick kako u čijim očima :D. Kupila sam jako puno kožne trake u raznim bojama i ovo što vidite nije sve jer još čekam neke sitnije zaostatke, a i fotka ne pokazuje najbolje količinu tih smotova. Da vam to dočaram, kupila sam 170 metara, a na slici je 130 metara. 40 još čekam.
Dobila sam ideju i morala sam :D. Ove spiralice koje vidite sam lijepila. Vidjet ćete što sam planirala kad završim, ako uopće uspije. Ako ne, koža neće propasti. Bit će za nešto drugo. Neću sad pojedinačno pisati cijene, samo ću vam reći da se kožne trake promjera 2 mm, duljine 5 metara mogu naći već od cca 1.35$ po punoj cijeni i još povoljnije ako ih lovite na aukcijama. Za usporedbu, preko oglasa sam ih kod nas plaćala po 2 kn/metar, naručivala iz Zagreba po 4 kn/metar, i jednom iz nužde kupila u Rijeci u craft dućanu za nevjerojatnih 8 kn/metar, a jedan tip koji ima dućančić sa srebrom ih prodaje za čak 20 kn/metar i pritom tvrdi kako to nije skupo jer je njegova roba bolja i nije kineska. Je, mo'š mislit.


Tu prestajemo ja i moji hobiji i krećem sa sitnicama za druge. Najprije prsten kojeg sam kupila momku. Prsten nije baš fotogeničan, kako na mojoj fotki tako i na eBayu, i iz tog razloga sam si postavila nižu cjenovnu granicu. Uz to ne znam niti koju veličinu naručiti pa sam gledala po svojm prstenovima. Na kažiprstu nosim veličinu 8, a njemu sam naručila 10. Još ne znam hoće li mu biti dobar jer se nismo vidjeli otkako je prsten stigao, ali nadam se :D. Uglavnom, prsten je puuuno ljepši uživo. Tamnije je srebrne boje, sjaji se kao ogledalo, masivan je i želim si ga i ja pa sam naručila i sebi.
Platila sam ga samo 0.27$, odnosno 1.58 kn, i ovo mi je jedan od naj ulova s obzirom na izgled uživo i cijenu. Prsten je od nehrđajućeg čelika, a možete ga pronaći upravo pod tim: stainless steel ring.


Šal s mačjim siluetama sam naručila za sebe još na početku trećeg mjeseca i putovao je jako dugo, nekih 6-7 tjedana. Kad je napokon stigao oduševila sam se. Izgleda predobro uživo. Šav nije neki najbolje napravljen, ali koga briga. Pošto je šal divan, a moja nećakinja uskoro slavi rođendan, odlučila sam joj ga staviti u rođendanski paketić, a sebi sam naručila novi. Šal se može kupiti u svijetlo ružičastoj boji s crnim mačkama, u crnoj boji s bež mačkama i u ovoj, bež s crnim mačkama.
Kupljen je po punoj cijeni, ali na sniženju pa me došao 1.50$, manje od 10 kuna. Svoj novi šal sam uhvatila na aukcijama za 1.30$, ali može se i bolje jer ih ima dosta na aukcijama. Puna cijena se kreće od 1.99$, a vidim da su opet na popustu za 1.50$. Možete ih naći pod: cat printed scarf.


Zatim sam lovila neke sitnice za nećakinje, jednoj sitnice uz poklon, a drugoj jer uvijek i druga dobije dar, znači imaju rođendan dva puta na godinu :D (dobro, taj rođendanski "nerođendanski" poklon bude neka sitnica, nešto simbolično). Slavljenici sam naručila crvenu i wine red ekstenzije, ljubičasta mi nije stigla nego su greškom poslali ružičastu. Neslavljenici sam naručila plavu ekstenziju i narukvicu One direction na kineski način jer je zaluđena tom grupom.
Ekstenzije izgledaju dobro, osim crvene. Crvena nema sjaja (iako se ovdje sjaji, ali to je zbog izravnog sunca) i nešto je uža od ostalih. Ostale tri sjaje i u hladu. Znam da je to baš plastično, ali mislim da će biti mega upleteno u pletenice. Ne znam još kako će se spojiti na kosu. Imaju ušiven nešto kao češljić, ali s oblim završecima umjesto zubaca. Nemaju kopče. Vjerojatno će tanje pramenove trebati provući kroz to ili tako nešto. Nadam se da neće biti prekomplicirano.
Ekstenzije se kreću od dolara, a ove su kupljene na aukcijama za: 0.31$ (crvena), 0.27$ (wine red), 0.27$ (plava) i 0.32$ ljubičasta koja nije stigla. Ljubičasta bi mi navodno trebala stići, tako smo se dogovorili.
Narukvica je bila 0.99$ i kupljena je po punoj cijeni jer ovakvih tankih nije bilo na aukcijama.
 

Stigli smo i do trećeg dijela. Sada slijedi hrpa nakita kojeg sam lovila na aukcijama i kog sam kupila u svrhu donacije, kao što sam na početku napisala. Nisam se lovila za određene stvari koje sam pošto poto htjela uhvatiti nego sam si odredila okvirne cijene za određeni tip nakita koje nisam prelazila te je išlo po principu "ulovi što uspiješ". Naravno, nisam lovila bilo što nego ono što mislim da će se bolje prodati, tj. popularnije komade.
Najskuplji komad sam platila 0.51$, a najjeftiniji... 0.02$! :D 2 centa jer je bio u funtama a ne dolarima. Još uvijek nemam kupnju od 1 centa. Moram to ispraviti :-Đ.
Stvari sam fotkala kako su stigle, u originalnim vrećicama, osim ogrlice koju ću prvu pokazati. Nakit ću morati dobro pregledati i popraviti loše spojene ringove prije prosljeđivanja.


Pletena kožna ogrlica s ukrasnom magnet kopčom. Mislim da nije od prave kože. Izgleda umjetno. Izvadila sam ju iz celofanske vrećice jer je bila savinuta u 8 i na pola. Eh, i tu je došlo do problema. Pogledajte kako stoji? Ravnala sam ju, ali vrlo je živa i svojeglava. Tako da imajte to na umu ako se odlučite za ove ogrlice. Možete ih lako naći ako samo odete u kategoriju nakita, tj. ogrlica, jer ih dosta ima.
Platila sam ju 0.26$, odnosno 1.51 kn. Puna cijena joj je 1.49$.


Narukvice kao na donjoj slici sam pokušavala dugo uhvatiti, ali su užasno popularne (barem na eBayu) i uvijek su mi odlazile iznad limita. Kad sam počela limit je bio viši nego kad sam vidjela da se zaista može za jako jako jeftino uhvatiti nakit :-Đ. No, već kad sam kao završila sa svojim nakitarskim aktivnostima dok sam kopala po craft dijelu, našla sam ove 4 narukvice i onako bezveze lupila bidove. I ulovila ih.
Narukvice su od imitacije brušene kože s metalnim dodacima. Sve su kupljene od jednog sellera, a cijene su im ove: 0.25$ (bijelo-roza), 0.10$ (tirkizna), 0.25$ (crna), 0.15$ (siva). Nije loše, zar ne :D. Puna cijena im je oko 1.50$.


Zatim ogrlica od tzv. "tibetanskog srebra". Ne znam kakvo je to tibetansko srebro, ali srebro nije. Jedino što je jeste da je navlakuša. To sam znala i prije narudžbe, jer sam i na hrvatskim aukcijama viđala to "srebro". No, ogrlica nije loša. Izgleda bolje od običnog bižuterijskog metala. Kamen je umjetan, naravno.


Slika pozadi, ako vas zanima :).
Ogrlica je plaćena 0.15$, odnosno 0.84$. Puna cijena joj je od dolara, a može se naći i s drugačijim oblicima privjeska, pod: tibetan silver necklace. Naručila sam još jednu za 0.10$, ali nju čekam. Isti seller, razlika u dan-dva, a druga nikako da dođe.


Zatim, imamo tri "brkate" ogrlice. Prve brkove sa šeširom sam platila 0.26$, odnosno 1.51 kn. Narančasti i ružičasti brkovi su kupljeni od sellera od kojeg sam kupila i silikonske ribe za kablove. Narančaste sam platila 0.16$, a roze 0.11$. To je bilo dio one kupovine kad je seller izbacio kratkotrajne aukcije i limit od pet komada po kupcu. Puna cijena velikih brkova ide od 1.88$, a malih sa šeširom 0.99$. Možete ih pronaći pod: mustache necklace.


Iduću ogrlicu sam viđala i po drugim sajtovima s nakitom, s bijelim i crnim kamenom. Možda i sebi jednom naručim crnu. Platila sam ju 0.36$, odnosno 2.03 kn. Možete ju pronaći pod: retro droplets necklace, a puna cijena joj je 0.99$.


Evo kako izgleda sa stražnje strane.


Slijede tri narukvice s popularnim "infinity" znakom, tj. privjeskom. Narančasta (ljepša uživo nego na slici na eBayu) me došla 0.16$, odnosno 0.93 kune, plava 0.34$, odnosno 1.98 kn te crna 0.19$, odnosno 1.07 kn. Pune cijene im se kreću od 0.91$, a možete ih pronaći pod: infinity bracelet.


Sada slijedi najjeftiniji komad kojeg sam kupila :D. Naušnice na sloniće platila sam samo 0.02$, odnosno 0.10 kuna. Naušnice su skroz slatke. Jedini problem s njima jest što ne dolaze s pripadajućom kopčom nego silikonskim stoperom (može se vidjeti pokraj slonove surle). Takve stopere možete kupiti i zasebno u velikim količinama za malo novca i dobro dođu i kod naušnica s udicom što sprečava njihovo ispadanje iz ušne resice.
Naušnice možete naći pod: elephant earrings, a puna cijena im je od 1.29$.


Nakon najjeftinijeg komada slijedi komad kojeg sam najviše platila, 0.51$, odnosno 2.96 kn.Naušnice su lagane i izgledaju dosta dobro uživo. Možete ih pronaći pod: golden spike earrings, a puna cijena im je 1.99$. Vidim da postoje i u srebrnoj i u crnoj boji.


I za kraj shamballa narukvice. Platila sam ih 0.35$ (zelena) i 0.31$ (šarena). Perle su staklene, narukvice su jako lijepo napravljene, masivne i uživo su jako lijepe. Kad su posve stisnute, veličina je taman za moju ruku od 15 cm (znam, imam dječju ruku :D) - eto, da znate. Strašno su slatke i vjerujem da ću sebi uhvatiti neku u mojim bojama.
Ako upišete: shamballa glass bracelet, moći ćete vidjeti svu silu ovako pletenih narukvica. Puna cijena im ide od 1.90$ pa naviše.


Kao gratis uz prethodne narukvice došle su mi i ove dvije tanke rastezljive, koje ću također proslijediti.


Sve u svemu, mogu reći da kupovina na eBayu ide glatko, osim što mi jedan predmet nije stigao (dobila sam refund), jedan je došao krivo opisan (dobila sam refund), te moja bajna torba o kojoj sam vam pisala na svojoj FB stranici, a o cijelom slučaju ću vam pisati u zasebnom postu (za nju JOŠ nisam dobila refund). Vrlo je... zabavno i pogubno za živce :D. Uz to spomenuto, imam još par stvari koje jako kasne, mojih i nekih naručenih za frendicu. Veći dio stiže bez problema.

Što ste vi zadnje kupili na eBayu? :)

I, molim vas, recite mi zanimaju li vas ovakvi postovi jer naručujem dosta toga pa ih neću pisati ako nemate koristi od tih mojih upisa :)

Ostajte dobro!

43 komentara:

  1. U jednom dahu sam procitala sve od pocetka do kraja :D
    Bidala sam samo jednom na ebay-u, ziheras sam i najcesce nemam zivaca par dana cekati da aukcija zavrsi hehe

    Jako me zanimaju oni kozni smotuljci, imam ideju sto bi moglo biti pa me jos i vise zanima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, jako mi je drago. Hvala :*
      Eto, ja sad većinu kupujem na aukcijama, tj. sve što mogu naći. Ako ne mogu, odem na buy it now. Strpljiva sam. Mogu to čekati. Zabavno je :D

      Što misliš za što bi mogli poslužiti ti smotuljci? :D

      Izbriši
  2. Javlja se još jedna E-bay ovisnica :)

    Obavezno ovakve postove piši... Zanimljivo mi je šta drugi love na aukcijama :))


    Pozdrav iz Pule!
    :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O Puležanka! :D Nadam se da ću i ja uskoro biti Puležanka :))) :*

      Hehe, Ebay je baš zlo kakvog nema. Nije toliko opasan dok se ne navučeš na aukcije, rekla bih :D.
      Pisat ću ih ubuduće onda. Baš mi je drago što ima interesa :)))

      Izbriši
  3. hahahahahha,ok, jasam mislila da sam ja na najgora i da samo moj poštar dolazi svaki dan na vrata i misli si ko zna što. :-D obožavam nakit s ebaya, imam hrpetinu togai presretna sam,moram reći da je većina toga vrhunske kvalitete, polomio mi se samo jedan lančić.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, da to s poštom je i mene brinulo kad je krenulo, ali baš me nije briga zapravo :D. Sad su se prorijedili paketi, ali na vrhuncu sam jedan dan dobila čak 18 paketa :D. I to u poštanskoj vrećici :-Đ. Cijeli dan sam ih otvarala, malo pomalo, ostavljajući feedback kako sam otvarala.
      Za nakit ne mogu govoriti jer ga još nisam počela nositi. Nije ništa drugačiji od stvari koje sam viđala u DM-u za puuuno više para. Jedino su problem te alkice i stršeće žice, ali to se lako popravi.
      U biti, imam narukvicu s jednog drugog sajta, ali vidjela sam ju i na Ebayu. Nosila sam ju puno puta i savršena je.

      Izbriši
  4. šal mi je odličan! odmah sam ga išla zaguglati :)
    meni su ovakvi postovi korisni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, pisat ću i dalje :D. Je l' da da je divan šal? Izgleda još ljepše uživo :)

      Izbriši
  5. Ajme daj napiši neki tip& trick za takve ulove ili kako uloviti nešto za tako malu lovu... Ja uvijek kad biddam cijena pređe ohoho, i nikad ne uspijem ništa za malo uhvatiti.. .tako da neki savjet, pliz :) i super su ulovi, pogotovo ovaj zadnji dio posta! :) I ja bih takoooo! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napisat ću kako bidam, sastaviti u jedan post. Nažalost pravi recept još nisam pronašla jer kombiniram razne načine, ovisno što kupujem, koliko je primjeraka tog predmeta u ponudi i koje je doba dana. Kad mi je nešto stalo da osvojim idem na višu cijenu (ne nikako iznad pune cijene, trudim se paziti na to), dok s ovim glupostima koje sam uglavnom kupovala mi nije bilo toliko bitno da ih osvojim, ima puuuno izbora i jednostavno se da upecati. Da sam išla gledati na detalje, kupovati sebi po ukusu the komad, vjerojatno bi sve bilo drugačije i ovako niske cijene bile u manjini.
      Sastavit ću post :)). Hvala na čitanju!

      Izbriši
  6. He he, genijalna si mi.. Pa kupila si stvarno puno toga za malo love, svaka čast :). Lijepa mi je ova plava ogrlica koja je neposlušna i ne da se vratiti u prvobitni oblik :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, eto te aktivnosti su mi bile kao da igram igrice :D Plava ogrlica je baš lijepa, da. Nadam se da će se dati ispraviti s vremenom :/.

      Izbriši
  7. dobar shopping! sve sta nevalja reklamiraj selleru i trazi novce natrag jer slika ne odgovara realnom stanju. ja imam svega 2 loša iskustva sa njima inaće mi je sve ok, od pošiljke,dospjeća.... da imam malo jača kliješta ja bi ti napravila ogrlicu od nešto drugačijeg lanca jer su karike nešto tanje nego od ove plastike

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakva loša iskustva imaš? Mene je jedan pokušao smuljati da ta kupnja ode u zastaru, ali srećom u zadnji čas sam otvorila case. To me puno naučilo kako da se postavljam dalje. Lijepo i pristojno, ali s tim na pameti da nisu svi fer i pošteni.
      Hvala ti na dobroj volji :* Vidjela sam neke debele ogrlice od nehrđajućeg čelika, koštaju, ali barem će biti prave!

      Izbriši
  8. Super ulov! A sad čekamo da proradi mašta i vidimo kreacije!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovdje ima baš simpatičnih stvarčica. Obožavam trakice!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene su pukle trakice :D Imam gomilu blagdanskih, a trebale su mi neke "obične" koje mogu koristiti za svašta nešto i poklone koje pakiram tokom godine. Toga uvijek fali :D.

      Izbriši
  10. jedva čekam da nam pokažeš što si napravila, odnosno što ćeš napraviti sa svim ovim đinđama :D
    da znaš da već danima tražim krojački metar po kući, netragom je nestao... a čak ga ni u mullera nisam našla, ebay mi nije pao na pamet, sad bi se to dalo ispravit ;)
    silikonski 'čepi' za naušnice su super, naročito ako si poput mene sklona alergijama, ja koristim samo njih :D
    ma ta plava ogrlica ti je od zmijske kože, zato neće da sluša... a možda je zmija i ostala u njoj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja jedva čekam nešto napraviti :D
      Eto, ima krojačkih metara na ebayu! I to za malo para :D.
      I ja sam alergična na bižuteriju, samo na ušnim resicama srećom. Ne mogu nositi ni minute ništa. Odmah mi uho otekne.
      Na fotki ogrlica doista izgleda zmijasto :D

      Izbriši
  11. OK znači ti si kraljica biddanja bokte :D :D Ja se sad osjećam grozno jer uvijek stavim "buy now" i kao sretna sam što platim nakit samo jedan dolar! A ti uloviš nešto i za manje od kune! Bokte :D
    Uvijek će mi ostati zagonetka kako se njima to isplati slati internacionalno za tako male pare...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko si me išokirala da sam dva puta napisala "bokte" :D

      Izbriši
    2. Hahaha :D Ma nije to niš posebno, samo malo strpljenja i nešto vremena.
      To pitanje se i meni počelo vrtjeti po glavi kad sam skužila kako ljudi to jeftino kupuju, ali prateći aukcije shvatila sam da mnogi na kraju kupe za cijenu približnu buy it now cijeni, nerijetko i nešto iznad, a ima slučajeva kad su premašili punu cijenu za nevjerojatno puno para. Uz to, našla sam stranicu koja prodaje stvari koje sam viđala na Ebayu, na veliko, i tu postaje sve jasno :). Isplati im se. Jako. Ne bi ih toliko bilo, a cijena dostave iz Kine je vjerojatno jako niska...

      I ja kad sam počela kupovati sam bila sretna s tim niskim buy it now cijenama jer su često puno niže nego tu, a kad sam vidjela za koliko malo kupuju drugi ljudi, morala sam i ja to probati. :D.

      Izbriši
  12. Super stvari ima, praktičnih a i lijepih! Super mi je ova riba za namatanje kablova i to bi mi baš dobro došlo za punjače, slušalice i ostale kablove koji se vole petljati. A šal sa macama je presladak, baš sam ga i ja neki dan gledala ali nisam uzimala, a sad me opet mamiš s njim. :D Možda ga naručim! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šal je divan zaista! Mislim da nećeš požaliti ako ga naručiš :D

      Ribica je super, ali dosta je mala pa nije pogodna za deblje duže kablove. Čak je malo bilo problema skroz namotati stare punjače od mobitela koji su malo deblji i duži, ali kraće namatanje je išlo. Vjerojatno ima i većih riba za kupiti.

      Izbriši
  13. samo ti pisi, i nadam se da ces pisati post o diy stvarima koje ces raditi ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ovo je genijalno. :D

    Samo mi za stopostotni dojam fali slika sa svime na okupu i konačna cifra. :D

    Inspirirala si me, idem hvatati pizdarije koje mi ne trebaju za kunu! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Ajoj, nisam se sjetila sve fotkati skupa, a izračun mogu dopisati :D

      Haha, uživaj! Ful je zabavno. Katkad se mogu naći novi selleri s malo fidbeka, koji prodaju te gluposti. Tu se dobro može upecati :D. Sinoć sam ugrabila neke naučnice za 2 centa.
      Treba malo uživati :D

      Izbriši
    2. Bidala sam 40ak stvari do max 0,11$. :rofl: Skoro sve me outbidalo, ali zabavno je za popizdit. <3

      Izbriši
    3. LOL :D. I ja sam bidala, ali slabo mi ide večeras. Jučer sam bila bolja. Sada sam samo ulovila ukrasnu trakicu za 37 centi i prsten za dolar kog megaželim, a baš se nekako rijetko viđa.
      Jesi što upecala? :D

      Trebala si čuti moj mobitel kad sam isprobavala jedan način lovljenja pa sam pukla bidove na.. pa mislim neću pretjerati ako kažem oko 150 aukcija. Nikad više. Ubilo me to zvrljenje mobitela kad mi je javljao aktivnosti vezane uz aukcije :D. Par dana je bio stišan.

      Izbriši
    4. Nisam još niš, ali ne odustajem. :D :mirko:

      Baš sam maloprije i ja ugasila zvuk na mobu, to je bilo zbilja prestrašno. :rofl:

      Izbriši
    5. Ne odustaj nikako :D. Ako vidim da baš i ne ide, prestanem pa probam drugi dan. Nekad je baš teško upecati za tako malo para :D

      Izbriši
    6. Uhvatila sam nekoliko pakiranja perlica za 0.06$ i 0.12$ i zbilja su došle i to kroz dva tjedna, genijalno. <3

      I kako je divno kad te dočeka svaki dan neka pizdarijica u sandučiću. <3

      Izbriši
    7. Da, odlično je :D. Za kunu i manje si možeš poslati poklončić :D Nekad stvarno dođu nevjerojatno brzo.

      Izbriši
  15. Pa ti si ženo poharala ebay :)) Ako imaš kojeg sellera za preporučiti jaaviii :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, ima puuuno posla za poharati ebay :D.
      Nemam nikog za preporučiti jer kod ovih sitnica niti ne gledam od koga kupujem. Preporučit ću kozmetičke sellere kad mi stignu stvari. Ovaj mjesec sam naručivala nešto kozmetike.

      No.. mogu preporučiti kojeg sellera izbjegavati u širokom luku :(

      Izbriši
  16. Hahahah totalno si me razveselila,ima još većih ebay ovisnika od mene. Obožavam ebay i kupujem sve i svašta. Nakit uvijek naručim na tone i zadovoljna sam uglavnom sa svime :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, imam kratki ebay staž pa mislim da neću uvijek biti ovako aktivna :D. Doći će do toga da neću imati što kupiti :D

      Izbriši
  17. hahahaha kako si luuuuuda! :D ovo je hrpa prekul pizdarijica! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, malo sam se razuzdala, hahaha :D Neću proturiječiti, prekul je hrpica, da :D

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!