2. tra 2014.

New in #2 - knjige i eBay ulovi

Dugo nisam objavila nekozmetički new in, cca pola godine. To ne znači da ništa nisam kupovala, nego me, ruku na srce, nije bilo volja fotkati te stvari. U tom periodu sam najviše kupila odjeće, a nju mu je takva tlaka fotkati, pogotovo u ovom hladnijem dobu godine koji nam je sad na izmaku. Pod umjetnom rasvjetom odjeću mi je jednostavno nemoguće fotkati da donekle na nešto liči. Stoga sam lijepo sve to preskočila. A sad da vas ne tlačim (bespotrebnim) objašnjenjima krećem na novitete :).

Najprije ću vam pokazati knjige. Nisam nijednu kupila čak od ljeta, ali tad sam si ih priuštila nešto više, pa ne mogu stalno :D. Razveselila sam se kad sam vidjela da su prestali Bratstvo crnog bodeža lomiti u dva dijela jer mi se redovito dešavalo da muku mučim i obilazim trafike u potrazi za jednom polovicom knjige. Ta nebuloza pola knjige jedan, pola drugi mjesec ne znam kome je pala na pamet, ali eto... Sad je napokon izdana kako treba, osim što mi sad neće sve biti jednake. Kako ih imam sve, sad će me malo nervirati ta razlika u debljini prvog dijela kolekcije od ostatka, ali mala cijena za knjigu u komadu :Đ.


Sva tri nastavka Prohujalog s vihorom sam dobila od momkove mame. To je trebao biti božićni poklon, ali je i ona imala problem pronaći sva tri dijela pa sam ih dobila naknadno kad ih je sakupila. Još nisam pročitala. Sad ih čita moja mama, a ja ću uskoro. Prohujalo s vihorom film mi je jedan od najdražih i pogledala sam ga, bez pretjerivanja, vjerojatno dvadesetak puta. Kako film znam skoro napamet, moći ću lagano uspoređivati film i knjigu :D.

EBAY ULOVI

Kad sam počela kupovati na eBayu planirala sam raditi unboxing postove, no s obzirom da kupujem gomilu sitnica, tih postova bi bilo em previše, em se i nema što pokazati što zahtjeva vlastiti post. No, radit ću unboxing postove kod većih/skupljih stvari, stvari kod kojih biste možda voljeli to vidjeti ili bi vam moglo koristiti, zajedno s nekakvom recenzijom tih proizvoda.
Takav jedan post je u pripremi i mislim da će vas zanimati jer se radi o torbi koju sam kupila i koja mi je stigla, ali ne ona koja je bila opisana u oglasu nego njena lošija verzija. Taj problem je u procesu rješavanja, odnosno čekam da mi stigne nova torba, pa ću onda sastaviti jedan tekst s unboxing fotkama, fotkama proizvoda i detaljnim opisom što sam kupila, a što dobila, te kako je sve to završilo.
Što se tiče manjih i jeftinijih stvari, potrpat ću ih sve u postove ovog tipa i usput staviti fotke na koji način su bili spakirani, a uglavnom mi sve te sitnice stižu jednako upakirane.


Kupila sam pamučnu maramu u ljubičastoj boji. U Photoshopu sam namiještala boju marame jer mi nije ispadala realna s ove udaljenosti fotkanja (uvijek problemi s ljubičastom), pa mi je pritom ovo bilje ispod izgubilo boju, a nije mi se činilo potrebnim da i njega 'naštimavam' - čisto da vam objasnim zašto ovo bilje na ovoj fotki odskače od onog na idućim fotkama.
Ovo je originalni oglas: klik. Kao i mnogi selleri, promijenio je cijenu ovakvih marama. Sad kaže da su 3,39$, a kad sam kupovala bile su oko 2, s time da sam uhvatila neko malo sniženje pa kupila za 1,89$. Pod slabijim umjetnim svjetlom izgleda više kao marama sa slike u oglasu, no  na dnevnom svjetlu nije ni blizu. Kakva god, meni se sviđa! :D.
Marama je došla u zaštitnom najlonu i plastičnoj (najlonskoj) omotnici. Znate kako je rizik s tom kineskom robom da zna imati čudan miris, tj. smrdjeti? Ova marama srećom ne smrdi niti ima neki primjetan miris. U oglasu izgleda mat, ali ima nešto sjaja. Zato tako blješti na mojim fotkama. Nisam ju još oprala pa ne znam hoće li se taj sjaj smanjiti nakon pranja. Vidjet ćemo. U oglasu ne piše o kojem materijalu se radi, ali sam u drugim oglasima vidjela da bi trebala biti 100% pamuk, a tako i djeluje. Na donjoj slici možete vidjeti kako izgleda rub marame. Planiram kupiti ovakvu crnu maramu kad ju uhvatim po nekoj dobroj cijeni.


Ostale stvari koje ćete vidjeti sam kupila na aukcijama (nisu posložene redoslijedom kupovine). U početku sam sramežljivo bidala, ali sad bidam sve u 16! :D. Moram priznati da se čovjek lako navuče na to bidanje. Daje mi mali adrenalinski šut svaki put :D. No, hajde da vam pokažem stvarčice :). 

Na jednoj takvoj aukciji kupila sam cca 3000 akrilnih kristalića za nail art u 12 boja, koje planiram koristiti za svašta, ukrašavanje poklona, ukrasa itd. Došli su zajedno s ovom plastičnom kutijicom s 12 zasebnih spremnika, što mi se čini jako praktično. Ovaj predmet sam platila 0,06 $ + 1,72 $ za poštarinu. Znam da sam mogla puno bolje proći, ali u tom trenu mi se to učinilo kao dobra cijena. Predmet je došao zaštićen s više slojeva najlona s mjehurićima te u najlonskoj kuverti.
Btw, boja marame na donjoj slici odgovara stvarnoj boji marame (bar što se mog monitora tiče).


Na ostatku slika vidjet ćete navodni srebrni nakit, sa žigom 925 i koji se često prodaje pod srebro (iako je izlistan pod Fashion jewelry, a ne Fine jewelry). Vjerojatno ovisi o poštenju sellera. Ja sam ih kupila znajući da to ne može biti srebro jer ga ima more i jako je jeftino i po punoj cijeni i na aukcijama. No, vjerujem da je navlakuša za neke ljude. Takav nakit su preprodavali na stranici aukcije.hr pod srebrnim nakitom, kao i na eBayu. Uglavnom, to nije srebro, eventualno je posrebreno, ali nisam sigurna ni je li to posve točno. Laički bih rekla da je to možda nekakva mješavina srebra i još nečeg. Nešto mora biti kad je tako bijelo.

Svi komadi nakita su mi stigli upakirani kao na donjoj slici. Dakle, svaki komad u zip vrećici, stavljen u ukrasnu kutijicu, a zatim u kuvertu s mjehurićima.


Prsten, nešto kao vjenčani. Ne, ne udajem se :D. Uzela sam veći (veličina 8) da ga mogu nositi na kažiprstu. Tek kad mi je stigao iz Kine, na eBayu sam našla povoljno stainless steel prstenje, koje bi mi možda više odgovaralo, ali nije niti ovaj loš. Nosit će se. Evo vam i link na predmet iako je prodan. Kao što sam napisala, ovakvih komada je puno pa čisto da znate kako izgleda slika u oglasu i pod čim ga prodaju. Platila sam ga 0,62$.
Moj prsten ne izgleda baš tako dobro kao u oglasu, ali nije velika razlika. Uživo se vide stvari koje se na toj maloj slici ne mogu primijetiti. Prsten je dosta težak, površina mu je lagano grbava i vide se rubovi premaza. Ako uvećate sliku možete, nadam se, vidjeti te greške, pogotovo na desnoj gdje se i na maloj slici jako lijepo vidi jedna dugačka crta s unutarnje strane prstena.


Narukvica s ružom. Nisam nešto od "nježnog" (cvijeće, srca...) nakita, ali ova narukvica mi se svidjela. Uživo me nije razočarala. Djeluje izdržljivo, ali ima pokoju "grešku" koju je dobila prilikom farbanja tog metala. Jedini problem s njom jest što mi je prevelika. Imam vrlo uski zglob (15-16 cm), a ona mi dođe na pola puta do lakta. Nije jako velika, nego okvirno za neku srednju ruku, ali eto, moja ruka je dječje uska. Još ne znam hoću li je nekome pokloniti ili nositi napol ruke.
Platila sam ju 1,05$, a link na predmet sa slikom je ovdje.


A sad jedan predmet koji me oduševio čim mi se našao na dlanu. Zmijolika ogrlica kao da je zaista živa pa vrlo rado samo sklizne kroz prste. Neki dan sam vidjela ovakve oglice od nehrđajućeg čelika (nešto su skuplje, čini mi se) i te su mi baš mega jer su tamnije. Razmišljala sam da si kupim i čeličnu i nosim ih skupa.
Na ovoj ogrlici nisam primijetila nikakvu grešku, dosta dobro je napravljena, ali to ovisi od samog komada. Neki mogu imati grešku , neki ne. Nisam ju još nosila jer sam prije nego što mi je stigla počela nositi jedan eBay lančić (na zadnjim slikama). Ne skidam ga već dva tjedna jer sam ga stavila na test. Spavam s njim, znojim se s njim i tuširam se s njim. Za sada nema promjene ni na meni ni na njemu.
Link na oglicu je ovdje. Platila sam ju 2,07$.


I za kraj imam lance. Došla su tri u paketu, svaki u zasebnoj zip vrećici (dva vidite na slici, trećeg nosim). Nakon dva tjedna nošenja non-stop za sada ne radi nikakve probleme, osim što me tu i tamo čupne za pokoju dlačicu straga na vratu.


Na idućoj slici možete vidjeti kako ovaj primjerak ima lošije spojenu alku (kod spojnice sa žigom). Eto, možete očekivati takve greške, ali ovo me ne brine jer je lako ispraviti. Link na predmet je ovdje. Vjerujem da sam mogla i bolje proći, ali ovo je bilo moje prvo bidanje :D.


Svi predmeti koje sam spomenula su mi stigli u roku od cca 13-23 dana, osim dva koja još čekam iz te ture kupovine s početka ožujka. Čekam još jednu maramu (vrijeme stizanja od 20.3. do 10.4.) i narukvicu (vrijeme stizanja od 25.3. do 15.4.) tako da će oni u neki drugi post. Nemam zamjerki glede predmeta, osim problema s torbom. Sa sellerom sam se lako dogovorila, ali pitanje je opet što će mi stići. Nova je navodno poslana 21.3. Ima još čekanja do nove :D.

Što vi nekozmetičko kupujete na eBayu? Nakit? Odjeću? Torbe? :)

Broj komentara: 6:

  1. zmijolika ogrlica super izgleda! :) ja prstene zadnje vrijeme najcesce kupujem preko ebaya (pise da je kirurski celik i moram reci da nemam nikakvih problema s njima) :) i izasao ti je 14 dio bratstva :) (niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Godinama nisam kupovala nakit i sad me baš ulovila manija otkako sam počela kupovati na eBayu. Jedan čelični sam naručila momku i sad takav isti manji pokušavam sebi uloviti na aukcijama, ali još ništa :D.
      I woohoo, moram na kiosk po novu knjigu!

      Izbriši
  2. Ne znam šta da prije komentiram jer mi je sve divno :) Bradstvo crnog bodeža volim, a to već znaš ;) Veselim se manikurama s novim kristalićima :D A nakit mi je sav predivan, i ja bih sve to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da voliš BCB :D Nikad još nisam ništa lijepila na nokte pa će to biti moje prvo iskustvo. Vjerojatno će većina tih kristala biti zalijepljena svugdje samo ne na noktima :D
      Hvala! Ček da vidiš post ovog tipa za mjesec dana, lol!

      Izbriši
  3. zmijica <3
    ako ne nosim neki upadljiv komad bižuterije, najradije nosim srebrno prstenje tipa 'vera', baš ih volim :D
    bratstvo crnog bodeža nisam čitala, nekako mi se čini limunadasto pa ga uporno preskačem ;)
    ali zato sam u algoritmu iskoristila akciju 'plati 2, nosi 5' pa sam si doma dovukla mr. martina i pjesmu leda i vatre odnosno igru prijestolja po naški i sad mogu škicnut ono što sam već zaboravila <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zmiju već obožavam :D Moram si nabaviti i čeličnu.
      Bratstvo jeste limunadasto :D, ali je zaaabavno! :D Ok, često rolam očima i često me nervira, ali ne mogu si pomoći. To štivo mi je guilty pleasure :D
      Uh, ta Algoritam akcija se čini predobra!

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!