27. tra 2014.

[Filmski] Mama (2013), The Way Way Back (2013), Thor: The Dark World (2013)

Hello, hello!

Nisam gledala filmove od predoskarovskog gledanja nominiranih filmova, što bi reklo mjesec i pol dana - strašno :D. Pogledala sam zato jedan dugometražni dokumentarac Super Size Me, u kojem je lik odlučio mjesec dana jesti i piti samo hranu i tekućinu iz McDonaldsa. I koja je poanta? Udeblj'o se, jetra mu je podivljala i bio je u depri. Što je očekivao? :D.

Započinjem s hororcem. Mama (2013) ima zanimljiv plot: tip i njegova djevojka udome djevojčice njegovog brata koje su pet godina bile izgubljene u šumi.


Mislim da bi ovo mogla biti dobra drama koja para živce, ali i vrlo uznemirujuć horor bez ikakvih nadnaravnosti, nego čisto realno i odrađeno na mračan način (danas je, čini se, teško postići nešto što ježi kožu bez onih tipičnih strašnih stvari koje vidite na djelić sekunde, grozota iza leđa i tako toga). Ipak, ovo je još jedan u nizu sličnih hororčića u kojem imate uznemirenu dušu koja već sto pedeset godina luta svijetom (Niste to već vidjeli? Ne vjerujem vam! :p), kojoj se dogodilo nešto stravično i koja je vezana uz nekakvu ludnicu, koja naravno više ne postoji. Zijev, zijev... Da ne spominjem vizualne i zvučne efekte koji se vjerojatno prodaju u paketima za 29,99 ili tim hororčićima nove generacije jedno te isti ljudi rade spomenuto jer sam ih vidjela i čula u valjda svakom hororu ovog tipa u zadnjih deset godina. Ovaj film svejedno nije ispao čisto sranje jer ipak ima stvarcu-dvije koje ga nekako odmiču od ostalih c/p hororčića. Ima nekakvu vrlo tanku bajkovitu crtu na momente i to mi je bilo ok. Više toga, manje klišeja i manje identičnih vizualnih i zvučnih efekata kao i kod 500 drugih filmova i bili bi na tragu nečeg boljeg. Ovako je samo još jedan isti film uz kojeg ćeš se zabaviti i zaboraviti da si ga gledao.
U filmu glume popularni Jamie Lannister (pravim imenom Nikolaj Coster-Waldau) i Jessica Chastain, oboje su mi nekako dragi, osim što ona ovdje ima užasno ružnu frizuru :D. Mlada glumica Megan Charpentier je slatka kao bonbončić :cerek:

Ružna frizura Jessice Chastain i slatka djevojčica.

Idemo dalje... :D. The Way Way Back (2013) je filmić koji će vam sjesti kao budali šamar kada niste raspoloženi za ništa romantično, ljigavo, pretjerano glupavo, ništa što iziskuje i trunke koncentracije i moždanog angažmana osim da jeste i da buljite u ekran. Ovaj film je baš taj film koji vam treba kad imate te posebne potrebe.


Plot je ovakav: cijeli film se odvija na ljetovanju glavnog lika 14-godišnjaka i njegove mame u vikendici maminog dečka. Tu je još i kučka kći maminog dečka, mamin dečko seronja (Steve Carell - to se rijetko viđa) te još pokoji lik (da ne spojlam sve).
Zaista ne znam što bih više napisala o ovom filmu, a da vam ne kvarim zabavu. Ako se ikad osjećate kao biljka i treba vam zabava, sjetite se ovog filma. Meni je bio ok, ništa posebno niti ću se za dva mjeseca sjećati da sam ga gledala.

Thor: The Dark World (2013) je najsvježije odgledan film. Nakon problema s Lokijem u The Avengers (2012) gdje je imao pomoć nekoliko Marvelovih superheroja, Loki je zatočen, a Thor se mora boriti protiv novog negativca, nekakvog moćnog dark elfa, kog glumi Christopher Eccleston (meni oduvijek pomalo drag). 


Nemam puno reći o ovom filmu, osim da mi je bio baš dobra zabava, kao i prvi Thor iz 2011. Na kraju filma su najavili da se Thor vraća, a dali su si prostora za nastavak. Neka, meni paše. Volim te blokbasterske serijale. Avangersi su mi bili ok, ne tako kao Thorovi. A i sam Thor je u svojim filmovima bolji. U Avangersima je bio lame. Svjetlo je bilo na Iron Manu jer je loler. Zasjenio je sve ostale, ako se mene pita.

Uh, uspjela sam napisati kraći post. Bravo za mene! (to mogu zahvaliti filmovima o kojima ne znam što bih rekla :D).

Što mislite o novim hororčićima? Jeste pogledali ove filmove i hoćete li? Što ste vi gledali zadnje vrijeme? :))

Broj komentara: 8:

  1. The Way Way Back mi je super film i drago mi je da sam ga pogledala jer sam se i sama znala osjećati upravo kao i dečko u njemu - otuđeno i neshvaćeno.

    OdgovoriIzbriši
  2. gledala mamu i thora... thor mi je draži, pogodi zašto ;)
    ma u biti volim fantastiku, meni se nije problem ubaciti u takve priče :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno zato što ima bolju zvučnu podlogu :p
      I ja volim fantastiku i sf, blokbastere i filmove za koje znam da ce biti c/p. Sve je to zabava.

      Izbriši
  3. Nisam ljubitelj horora, ne zato što se bojim, nego zato što mi je rijetko koji horor strašan. U novije vrijeme su mi horori dosta isfucani, kao da ne znaju što da više smisle :) Od ovih filmova gledala sam samo Thora i to u kinu i film mi je dobar. Volim Marvela :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, to se i meni čini. Kao da imaju šablonu i samo ih štancaju. Kao da im nije u cilju napraviti nešto dobro nego uz što manje truda zaraditi.
      Dobar je Thor. Gledat ću i nastavak :D.

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!