28. ožu 2014.

[Filmski] Što sam naučila iz filmova?

Svi znamo koliko je dobro gledati filmove, zdravo da ne kažem, kao što je dobro čitati knjige. Čitajući knjige postajemo pismeniji ili zadržavamo dozu pismenosti koju bi s vremenom, pogotovo ako "visimo" na forumima i čitamo gomilu teksta nepismenih ljudi, počeli gubiti. Širimo i vokabular te razvijamo koncentraciju. U današnjem vremenu je katkad izazov koncentrirati se na išta dulje od 15 minuta.

Tako i filmovi imaju svoje benefite. Katkad nam i oni vježbaju koncentraciju, a katkad nas nečemu i nauče. No, uglavnom nas zabavljaju ili barem daju za misliti o nebulozama koje su nam prezentirali. Danas ću vam pisati o njihovoj edukacijskoj strani..

Nitko nema savršeno postojanu frizuru u svim vremenskim uvjetima (ma što Taft pričao)...

...osim Stevena Seagala.


Pušenje više nije za coolere

Sad puše samo psihički rastrojeni ljudi i negativci.


Mikrovalna će vas spasiti

Kad vam provalnici provaljuju možete pomoću mikrovalne načiniti veeeliku eksploziju, a da ste pritom daleko od nje. A-ha! Pokazat ćete im! 


Možete svugdje na izlet, samo ne u Americi...

...jer će vas gotovo sigurno ukokati ludi redneck, pogotovo ako ste navijačica. Po mogućnosti ste promiskuitetni i ne previše pametni. Tada vam definitivno nema spasa.


Kad vam se život pretvori u horor...

... ne preporučuje se svugdje gurati prste.

 
Jedan film određuje ishod drugom

Kad u filmu strada neka faca, dogodit će se sranje. Ne tad nego kasnije. Na primjer, Bruce Willis se samoubio uništavajući ono putujuće svemirsko ostrvo koje nas je sve trebalo izbrisati s planete (Armageddon) i što se dogodilo? Dogodila se Melancholia. Zato Steven Seagal nikad ne umire!


Čak i seljani u Mozambiku gledaju američke vijesti

Koliko puta ste vidjeli scenu u kojoj par seljana u najdaljoj pustopoljini na Zemlji sjede ispred prastarog TV-a i pozorno slušaju što im ima za reći američki predsjednik u času kad baš Amerikanci idu u u misiju spašavanja svijeta? Pitam se na što im radi ta televizija. Baterije? Lož ulje? Suhu travu? :D I naravno, svi razumiju engleski... U realnom svijetu Kinezi bi spašavali svijet, ali ih nitko ne bi razumio.



Loler možete postati i u starijoj dobi

Liam Neeson visi sa stropa i odnekud izvuče mikroskopski mobitel te pomoću zvukova koje čuje s druge strane "žice" locira gdje je zavezan. Nije li to baš MEGAcool? Koga više briga za mišićavce...


Dovoljan je jedan metak...

... da izazovete eksploziju bilo čega.

Ne očekujte policajca dok ne bude gotovo jer...

... je pravilo da policija uvijek stiže kad ste sve obavili sami.


Nikad ne zavirujte u grmlje kad čujete šuškanje

Kad čujete šušaknje u grmlju, nemojte ići pogledati što šuška jer ćete shvatiti da je to bila mačka, a psihopat s maskom vam je cijelo vrijeme stajao iza leđa te je čekao da odete zaviriti u grmlje da vas tada ucmeka.


Kao što vidite, puno sam toga naučila gledajuć' filmove. A što ste vi naučili? Podijelite samnom! Šerajmo znanje 8-).

Moram zaslugu dati i svom momku koji je samnom podijelio zadnje tri upisane činjenice!

Broj komentara: 8:

  1. Hehee... Zanimljivo, bas si me nasmijala :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Naučila sam da čak i ako je ubojstvo bilo u sred bijelog dana, oni moraju istraživati po mraku. Naravno, čak i ako u kući ima struje oni radije istražuju s lampama nego da uključe svijetlo u prostoriji. Treba štedit struju pa čak i ako nije tvoja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da upale svjetlo ne bismo vidjeli kako lolerski manevriraju tim svojim ručnim lampicama :D Najkul zanimanje ikad je CSI istražitelj 8-)

      Izbriši
  3. Hahahaha, odličan post, baš sam se nasmijala :) Ja bih nadodala vezano uz izlet u Ameriku, ne treba ići tamo jer ne sam od će vas netko ubiti, nego vas mogu oteti vanzemaljci jer od cijelog svijeta njima se Ameriika i Amerikanci najviše sviđaju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala hvala :D :*
      Haha da :D A kad nas gađaju, uvijek krenu od Londona ili Pariza 8-) Čudi me da je u Day After Tomorrow pola SAD-a završio pod snijegom :D

      Izbriši
  4. BRAVO,fenomenalan post!Najbolje mi je ono za seljane iz Mozambika i to sto uvek,ali uvek,policija dodje kad je sve gotovo.Dodala bih i ono kad ubica juri zrtvu,zrtva u 90% slucajeva bezi uz stepenice na sprat,a to uvek zavrsi lose.Vrlo duhovit post!Pozdrav od Kristine

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :D :*
      Joj, skroz sam zaboravila na to bježanje :D Pobjegne u wc ili u ormar, a ubojica razvali ta krhka vrata nogom :D Totalni copy/paste.

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!