4. ožu 2014.

Azzie u raljama eBaya


Hello hello! Nakon dvotjedne pauze evo me s novim postom i to o čemu? :D. Prije desetak dana riješila sam si plaćanje (vezivanje računa s PayPalom) i obavila svoju prvu kupnju. Plan je bio kupiti sitnicu od 1 dolara i čekati da dođe pa onda kupiti nešto drugo. Right! Tko je još vidio čekati mjesec dana do nove kupnje kad sam jedva čekala taj prokleti eBay! Mislim, žešće gluposti... Još uvijek si dajem vremena da se prirodnim putem "skinem" s dotične stranice. Toliko sam čekala tu mogućnost da se jednostavno moram malo iživljavati. Zapravo, nije toga toliko puno, nego je veći problem što zaista puno vremena gubim browseajući po eBayu. Taj dio me muči :D. Nego, da vam pokažem što sam naručila, a onda ću izdvojiti neke stvarčice koje su mi napete, tj. koje su mi trenutno najnapetije (s obzirom na nužnost, želju i cijenu). Kozmetičku listu želja ću objaviti na  svom kozmetičkom blogu.

Kako mi budu stizali naručeni predmeti, radit ću unboxing postove - možda ne za svaki predmet (ovisi što procijenim da bi vam moglo biti od koristi te ako su dobavljivi i dalje), ali vjerujem da ću većinu toga obraditi. Što se tiče kozmetike, ni sama još ne znam da li ću te postove objavljivati ovdje ili na drugom blogu. Posve sam neodlučna, ali nadam se da će mi se razbistriti u glavi dok ne dođe prvi takav predmet.

Prva stvarca koju sam naručila je ovaj kistić:


...za siću od 6,58 kn (1,10 dolara cca). Htjela sam kupiti jedan crni "flafastiji", kojeg sam viđala po blogovima, ali sam u zadnji čas vidjela da je rađen od kozje dlake pa sam odustala. Odabir je pao na najsličniji njemu, koji je, nažalost, isto rađen od životinjske dlake, ali se radi o vuni. Ovce se moraju šišati :D. Brine me da će biti pregrub sudeći po tome da vuna i nije najmekša stvar na svijetu. Postoji i deblja verzja kista, ali nije posve okrugao već blago spljošten. Ako ovaj bude dobar, možda uzmem i debljeg.
Zatim sam se okušala u prvoj aukciji. To je bilo napeto :D. "Lovila" sam komad srebrnog nakita za poklon i zaista sam zadovoljna ulovom. Stvar koju bih ovdje platila čak 4 puta više... Ne znam tko sve gleda moj blog pa neću previše o tome :D.

Rekoh da previše vrmena gubim na browsanje pa mi se tako neplanski našlo i ovo u "košarici":

Ponovo sam malo bidala i izbidala 3 srebrna lančića (kaže 925 srebro, ali kod ovog sam skeptična za razliku od prethodno spomenute srebrne stvari) za 13 kuna (oko 2,20 dolara). Puna cijena sličnih lanaca nije puno dalja od toga. Ovi lanci dolaze iz Kine, dok je prethodni predmet iz Tajlanda, a na fotkama se vidi ogromna razlika. Srebro s Tajlanda izgleda kao srebro, srebro iz Kine (valjda svaki komad iz dotične države kojeg sam gledala na eBayu) ne izgleda kao srebro. Previše je bijelo i čisto. Negdje sam pročitala da je tretirano nečim da bude tako bijelo. Nisam ekspert za srebro pa ne znam što bih rekla o tome. Vidjet ćemo što će ispasti od toga. Također se nadam da će i spojevi s kopčicama, kao i same kopčice, biti dobro napravljene. Bit ćete obaviješteni o tome, a vjerujte da ću ih ispregledati dok ih ne umru od srama.

Zatim sam kupila šal-maramu:

Iako imam nekoliko marama-šalova, već godinama nosim samo jedan (nekako nisam na "ti" s ostalima koje imam) - sivu tanku pašminu koju sam kupila mami pa prisvojila :D. Jako volim taj šal, ali sam već dosadila i svemiru s njime, pa sam požurila iskoristiti priliku i kupiti ovu pamučnu maramu dok se ne rasproda. Ovakvih marama se može kupiti u više boja i kod više sellera, a mislim da je ovaj najjeftiniji. Trenutno je i na malom sniženju, a količine su ograničene. Platila sam ga 11 kuna (1,90 dolara). Znam da neće biti ne znam kakva kvaliteta. Vjerojatno će se brzo poderati jer djeluje kao gaza, ali bome za 11 kn neću plakati, a plakala bih recimo za 30-40 koliko bih ovdje platila takvu stvar. Nadam se da me neće razočarati kad stigne :D.
Iduća kupovina je bila nešto skuplja od prošlih i radi toga, kao i vrste predmeta, sam na iglama i strahovima.

Prije mjesec-mjesec i pol moja "zimska" (veliku crnu nosim zimi, krpenu maslinastu ljeti) torba je dala znakove da neće još dugo. Naime, gornji sloj skaja se počeo odvajati od "baze" i pucati. Počelo je kao sitne rupice i mislila sam da će torba izgurati ovu sezonu, ali sa svakim nošenjem izgledala je 100 puta gore. Pošto je postala zaista neupotrebljiva nova torba mi je hitno potrebna (eBay baš i nije onda najbolje rješenje, sigurno mislite :D). Svoju staru torbu kupila sam u Diademi za 130 kn i nosila sam ju 4-5 godina od početka jeseni do proljeća, a često sam ju nemilice pretrpavala. Ništa na njoj nije puklo niti se poderalo, čak ni podstava! Ali odslužila je svoje... Gledala sam torbe u H&M-u, najprije na netu gdje sam našla više onih koje su mi se svidjele, a potom u dućanu gdje mi je oduševljenje palo skoro na nulu. Te njihove torbe izgledaju dobro na netu i ne baš dobro uživo :/. U jednom dućanu s kineskim torbama imaju solidnih primjeraka, ali željela sam si kupiti torbu koja će mi se baš svidjeti. Odlučila sam se za kupnju preko eBaya jer osim što imam vremena (desetak dana sam birala) stalno iznova gledati slike i tako doći do one naj, cijena je niža. No, s obzirom da putuje iz Kine, strah me da će se satrti putem, a uvijek postoji šansa da će biti problem kao i s H&M torbama - lijepe na slikama, manje uživo. Dobro sam provjerila pojavljuje li se dotična torba u lošim komentarima kupaca te našla samo jedan komentar u kojem se ženi ne sviđa pristigla torba pa se nadam da ću i sama biti zadovoljna.
Inače, ovo je valjda kopija nekakve dizajnerske torbe. Nisam fan tih kopija, ali ova torba mi se jako sviđa i baš je moj stil pa... ježi ga :D. Torbu sam platila 105 kn (19 dolara).

Browsanje me opet namamilo da se igram na aukciji. Pa je pala i druga neplanirana kupovina.


3000 "kamenčića" za nail art u raznim bojama skupa s kutijom s pregradama. Došlo me 1,78 dolara (6 centi za ovo sa slike i 1,72 za poštarinu), tj. 10-tak kuna. Kažem dobar ulov. Kamenčiće planiram koristiti za druge kreativne poslove :D

I zadnja kupnja mi je ovaj šal s mačkama pošto sam cat lover.


Gledala sam ovaj šal danima i dvojila bi ili ne bi. Pa sam dvojila o boji šala. Prvo sam planirala uzeti crni s bež mačkama, ali mačke na njemu izgledaju kao cvijeće pa... Nije za mene. Onda sam dvojila uzeti ili ne jer šalova sličnog materijala imam pa ih ne nosim (radi se o šifonu), ali došla je prilika kod ovog sellera i šalovi su u pola cijene. Akcija traje još samo danas, mislim, pa sam ipak kupila jer mislim da bi mi bilo jako žao da nisam. Vidim se s mačkama oko vrata :D. Platila sam ga 1,50 dolara, tj. 9 kuna.

°°°°°°

I to je to, za sada, ali sam svjesna da su velike šanse da ću nakon što objavim post ponovo kupiti neku glupost.

A sad par stvarčica koje su mi upale u oko i mogu reći da su mi na wishlisti :D.

Ogrlica:


Postoji i deblja verzija ove ogrlice, ali najprije ću se zadovoljiti tanjom. Baš mi je cool. Mislim da paše u mnogim prilikama, samo se nadam da će uživo biti ok, da neće biti iskrivljena i oštra npr. Cijena joj je oko 2 i pol dolara.

Ogrlica sa šiljcima u tamno srebrnoj boji.

 

Ovu ogrlicu možete naći i kod drugih sellera, ali mislim da je kod ovog najjeftinija (berem je bila kad sam zadnji put tražila). Cijena joj je 1,98 dolara.

Šiljčana narukvica:

link na predmet

Sličnu ovoj u tamno srebrnoj boji imam i obožavam te često nosim, pa mislim da mi treba neka malo drugačija čisto da ne dosadim ljudima oko sebe :D. Cijena joj je oko 1,80 dolara, ovisno o selleru.

Još šiljaka! Sad već kužite da volim šiljke :D
link na predmet

...za prilike kad želim biti manje "opasna" :P. Cijena oko 1 dolar, nešto manje.

(Btw, kroz moje selo ide maškarana povorka. Nabija im muzika i čuje se samo tup-tup-tup-tup-pauza-tup-tup-tup-pauza-tup-tup-tup-tup... Evo, promijenili su. Sad su još glasniji. Kad sam zatvorena u kući i pokušavam nešto slušati, a ne čujem ništa jer 300 metara dalje nešto tuli toliko glasno da ne čujem ovo u kući, onda su velike šanse da ću biti jako... nervozna.)

I još spajkova! :D Ovaj put bebi spajkovi:


Šiljci, stošci, piramide.. na koži/skaju mi se ne sviđaju u svim izvedbama. Ovi su mali i neupadljivi pa se vidim s njima. Cijena narukvice je oko 1 dolar, malo manje.

Pomagalo za ravnanje kose, tj. šišanje (valjda):


Oko Božića sam odrezala šiške, a kako ih sama sređujem, naišla sam na veliki problem s njihovim ravnanjem dok ih režem. Ova alatka bi mi mogla pomoći u tom poslu. Cijena je oko 1,70 dolara.

Nail art "žličice":

link na predmet

Joj, dugo želim ove "žličice" da si mogu posvočati lakove i organizirati, premiještati i tako dalje. 50 ih je u paketu i dođu oko 2 i pol dolara.

Mekani ugljen u olovci (6 kom) sa šiljilom i nekom alatkom u paketu.


Cijena 6,50 dolara.

Komplet kistova za slikanje (kaže u naslovu da su i za makeup, ali mislim da bi si izrovali kožu s njima):

link na predmet

Cijena kompleta s poštarinom je 2 dolara.

Ako ste mislili da je gotovo sa šiljcima, gadno ste se prevarili. Našla sam šiljke koje je moguće zavidati na što mi srce poželi!


Cijena im varira ovisno o količini, a kreće se od 4 do 12,50 dolara (25 do 100 u paketu).

Trajne (polutrajne zapravo) vreće za kupovinu:


Sviđa mi se što su jednobojne i ima ih i u bojama primjerenima... muškoj strani :)). Već je pitao postoje li te vreće koje ne izgledaju "ženski" :D. Cijena 1,34 dolara.

°°°°°°

Sad ću stati jer vidim da sam već dosta slika natrpala, a kako imam još gro stvari bolje da napišem još jedan post. Maškare se čuju na momente još uvijek, odšepesali su u dalje dijelove sela pa ljudi tamo trenutno uživaju. Kad mi tako nešto skače po glavi toliko da nadjačava buku koju sama pokušavam stvoriti, doista pomišljam da se zakopam pod zemlju i odem tražiti tajna vrata u drugu dimenziju.

Nadam se da vas nisam previše udavila! :D

Broj komentara: 7:

  1. Ebay je zlo kakvog nema :))) ova crna šiljčasta narukvica mi je odlična, ali je neću ić gledat iz principa jer ko zna šta bi još svašta pokupovala :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Megazlo :D Hehe, treba biti čvrst karakter za to :D

      Izbriši
  2. Najs najs, šal s mačkama i stvarčice sa šiljcima posebno lajkam :D Btw suosjećam, tak i ja znam provesti pol dana na tom ebayu ili buyincoinsu, a da niti ne skužim xD Paketi samo dolaze, a starci su počeli postavljati pitanja. Valjda misle da dilam nekaj :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LOL, toga je i mene strah :D Sve uglavnom plaćam jako malo, ali me strah kad sve počne stizati u isto vrijeme. Vjerojatno će se pojaviti pitanja o mojoj "velikoj" potrošnji :D

      Izbriši
  3. samo ti šibaj sve šta si kupila, u mene je karakter samo takvi... ahahaha, već me vuće da nešto kupim a tek jučer sam obećala da sam s šopingom gotova :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, i ja sam si to rekla bar 5 puta u zadnjih par dana :D

      Izbriši
  4. microtouch solo titanium
    microtouch citizen eco drive titanium watch solo titanium is a great way to enjoy casino gaming titanium rings for women without having mens titanium rings to put up much effort or effort titanium glasses to titanium chainmail win a lot of prizes.

    OdgovoriIzbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!