13. velj 2014.

[Filmski] Užasni ljubavni filmovi koje nitko ne treba gledati

Ovaj mjesec na sve strane (televizija, časopisi, portali...) iskaču savjeti kako se obući za Valentinovo, što pokloniti, što skuhati, što Indira radi za Valentinovo (ovo sam izmisila, ali prilično sam sigurna da je i toga bilo, ali srećom dalje od mene) i tako dalje.

Momak i ja smo užasni. U šest godina nismo nikad 'slavili' ni Valentinovo ni godišnjicu (čak smo bili detektivi i istraživali kad nam je uopće godišnjica jerbo smo dva retaja koja se nisu sjetila zapamtiti datum :D). Valentinovo je dan kojeg uopće ne doživljavamo, ali pošto je ljubav u zraku, odlučila sam vam preporučiti neki cool film.

So, budite loler i drugačiji od hrpe ljudi koja će sutra gledati nešto ljubavno. Pogledajte nešto cool, po mogućnosti nešto u čemu je glavni lik sajko, a ta veza je nešto najgore što se drugom liku dogodilo. Na primjer Misery - što ćeš bolje od pomahnitale obožavateljice?


Ali znam da nitko neće uzeti u razmatranje tu moju preporuku pa ću biti u skladu s ozračjem i preporučiti vam nekoliko filmova koje nikako nemojte gledati!

I Hate Valentine's Day - on i ona, simpatičan par iz Mog grčkog vjenčanja, sedam godina kasnije u drugom filmu. Za razliku od prethodnog, koliko su se god trudili biti simaptični, bili su prilično naporni. Ona je nekakva cvjećarka koja vjeruje u svačiju ljubav, samo u svoju ne (što već, tko se sjeća), a on je tako divan i krasan... bla, bla. Ovaj film je bio takvo razočarenje da sjećanje na simpatično vjenčanje više nije isto. Užas i očaj.


Management - ona je Jennifer Aniston, namrgođena i ozbiljna i čista suprotnost simpatičnoj Rachel iz Prijatelja :(, a on je nekakva propalica, naporna do bola, a i ona s njim. Nisam imala živaca pogledati ovaj film do kraja. Dobro, barem nije glup kao gornji. Samo je dosadan i bezvezan.


If Only - ovaj film je ljigavost takve koncentracije da mi je još uvijek zlo kad ga se sjetim. Zamislite najljigaviji ljubavni film i to je vjerojatno nije toliko ljigavo kao ovo. On i ona su zaljubljeni, ali on voli i svoj posao. Ona ima koncert i on ne dođe. Ona se naljuti i ode u taksiju i doživi saobraćajku njemu pred očima. On vrišti. Ona se vraća kao duh. On ima novu misiju: iskupiti se jer je bio tako loš dečko. Još uvijek mislite da nije dovoljno ljigav? I ne radi se samo o tome da je meni ljigava priča kao takva, nego nema što u tom filmu nije ljigavo. Ljigava izvedba ljigavog plota s ljigavom vizijom autora daje hebeno ljigav film. (ljigav.counter=10)


Ako ste gledali ove filmove, a sviđaju vam se, nemojte su uvrijediti :D. I ja se katkad pitam zašto se ljudima ne sviđaju filmovi koji su meni dobri :D.

°°°°°°

A sad se uozbiljimo :) Imam za vas par odličnih ljubavnih filmova:

It Happened One Night - prekrasan film Franka Capre s Clarkom Gableom i Claudette Colbert. Ona je odbjegla bogataška kći koja bježi ka svom ljubavniku (momku, što već), a on je unajmljen da je pronađe i vrati kući. Zaista divan film kog jednostavno morate pogledati :).


The Last of the Mohicans - obožavam ovaj film. Gledala sam ga strašno puno puta (bolje da ni ne znam broj) i moglo bi se reći da ga znam napamet. Divna ljubavna priča, što između muškarca i žene, što između roditelja i djeteta.


Im Juli. - on putuje od Hamburga do Bospora u potrazi za djevojkom u koju se zaljubio (a koju ne poznaje), a ona je zaljubljena u njega i putuje s njim na sastanak s drugom. Da bi bilo zanimljivije, put i nije tako jednostavan :D. Strašno simpatičan film predivne fotografije.


Once - jako lijepi irski film o dvoje glazbenika, s mnogo lijepe glazbe da vam bude toplo oko srca :D.


I za kraj nešto drugačija ljubavna priča koja pokazuje ljubav iz drugačijeg kuta nego ovi gore spomenuti filmovi.

Amour - nakon pola stoljeća zajedničkog života, što ako jedno teško oboli?
Iako mučan film i, reći ćete, nije 'valentinovski', ja mislim da upravo jest jer je to prava ljubav, a ne cvrkutanje cvjećarice iz I Hate Valentine's Day za likom s kojim će, budimo realni, biti in love idućih 6 mjeseci i onda će zaključiti da se 'ne razumiju'.


Koji su ljubavni filmovi užasni/odlični po vašem mišljenju? :D

Broj komentara: 16:

  1. Sutra je na TV-u Mrzim Valentinovo :D joj, meni je cijeli taj dan prenapuhan, a preglupi su mi postovi kako se našminkati za Valentinovo -.- mislim ono, ajmo pretjerivati, čak i posebna šminka za taj dan... Ja sam svom kupila jedan fini parfem i to je to :D svi sretni i zadovoljni, nikakvo pretjerivanje i izmišljanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baci oko. Ja sigurno neću, lol :D I meni je prenapuhano, ali možemo to gledati kao još jedan izgovor za primati i davati poklone. Jedino.. Ima jako puno njih koji nemaju ljubav, svježe raskinuli, nesretni su u braku i vezi. Čini mi se kao dan rezerviran za one koji imaju nekoga. Čini mi se da nije fer dan :/.
      Postove s lookovima volim pogledati čisto radi lookova :D A nije da su posebniji za taj dan nego neki drugi. Ja za Valentinovo onda ne bih trebala imati ništa na licu jer moj momak ne voli 'žbuku'. I koliko ti momci uopće kuže makeup napravljen samo za njih :D
      Nas dvoje si ništa ne poklanjamo :D Tvoj je odlično prošao :D

      Izbriši
  2. Joj, ovaj Amour MORAM pogledati! Od ljigavih gledala sam samo prva dva i bolje da nisam :D Što se tiče Valentinova... mene polako nervira to pretjerivanje... ne slavimo ga, mislim, smiješno mi je to - proslava Valentinova, dragi će i ove godine po običaju raditi navečer, a bilo je godina da se uopće nismo vidjeli taj dan, jedino čega se sjetimo na taj dan jest da smo se tada igrom slučaja upoznali i to je sve... i da, ne kupujemo nikakve poklone taj dan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni mi si niš ne poklanjamo, ne obilježavamo to :D Nismo čak nikad ni bili skupa taj dan, a tako će biti i ove godine. Još jedan praznik za trošenje. Još malo pa ćemo si i za Uskrse kupovati poklone :D

      Amour je mega i nadam se da će se i tebi svidjeti :)

      Izbriši
  3. Neverovatno koliko su nam filmski ukusi slicni :)) Glasam za Misery i Once :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja ne volim nikakve ljubavne tak da bude vjerojatno pala neka akcija s keksi macanima :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Joooj ja se zato retko usudjujem da gledam holivudske lake ljubavne filmove. Samo na preporuku gledam. Mada Amour cu svakako da stavim na listu za gledanje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, katkad se zalomi nešto dobro :D
      Amour i preporučujem. Malo vas zbunjujem naslovom posta :D

      Izbriši
  6. p.s. volim te mi je odličan ljubavni film...o pravoj ljubavi, a ne ovoj hihi-haha iz romantičnih komedijica...proplakala sam ga skoro od početka do kraja...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene se nije baš tako dojmio. Ok mi je bio, ali ništa posebno. Trebala bih ga ponovo pogledati, u svakom slučaju. Katkad mi trebaju dva puta da mi nešto sjedne (katkad mi se nešto prestane sviđati na drugo gledanje :D).

      Izbriši
  7. Jao draga baš si me nasmijala :) Nisam gledala ni jedan od spomenutih filmova, Amour planiram pogledati prvom prilikom. Meni živcira ova amerikanizacija oko Valentinova, što kupiti, što obući, što jesti...pretjerivanje i preseravanje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D :*
      Da, trebalo je izmisliti novi dan za trošenje para :D Ne znam kako je danas sa Sv.Nikolom. Mislim da je otišao na neku višu (financijski) razinu, a sjećam se svojih poklona u cipeli. Neka sitnica, simbolično, čokolada i naranče :D I veselila sam se tim narančama, a nije da ih nismo imali ili da sam ih obožavala. Nisam ih pretjerano ni voljela, ali bile su mi u cipeli/čizmi :D

      Nadam se da će ti se svidjeti Amour!

      Izbriši
  8. Da znaš da ću sutra baš pogledati Amour :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi dojmove :D Nadam se da ćeš biti zadovoljna :))

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!