15. stu 2013.

[cro] Lidlova hrana


Pozdrav Lidloljupci (ili Lidloneljupci :D)!

Za danas sam odlučila u jedan post sabrati proizvode iz Lidla (njihove robne marke) koji mi se sviđaju, kao i one koji mi se sviđaju. Vjerujem da se neću svega sjetiti, pa se možda nađe i nastavak posta jednog dana.

Prije nego što počnem, evo vam i glazbena podloga :D

 

Živimo u malom mjestu koje ima jedan dućan, pekaru (koja se ne može nazvati pekarom jer tamo ništa ne peku nego samo prodaju) i voćarnu (otkad se napokon zatvorio dućan koji je živio samo na radnicima koji su cuclali pivu pred dućanom, voćarna je postala mjesto koje prodaje voće i povrće i jeftinu pivu; ugrabio čovjek priliku). Hrana u toj "pekari", ajmo biti pristojni, ne valja. Kupite polubijeli kruh koji je nekakve okeraste neprirodne boje, a drugi dan se ne osuši nego ukiseli. Prestrašno. Drugi izvor kupovine kruha je u tom jedinom dućanu u kojeg se nikome ne da ići. Mi smo vam od onih koji ništa ne vole obavljati u svom selu nego pičimo dalje, ako je moguće. Nekoliko supermarketa nam nije daleko (par kilometara), tako da se uglavnom opskrbljujemo u Lidlu, od kruha pa do svega ostalog. Time hoću reći da smo probali dosta njihove hrane i mogu reći da mi se više toga sviđa nego ne.

Da ne seciram cijelu trgovinu i pišem što smo sve isprobali, jer vjerujem da ste i vi :D, koncentrirat ću se na konkretnije stvari.


SVIĐA MI SE

Puding s burbon vanilijom (KingFrais bourbon vanilla pudding) - uh, malo riječi može opisati ovaj puding! Ako volite vaniliju, tj. puding od vanilije, svakako probajte. Iskreno, nikad nisam bila pretjerano luda za kupovnim pudinzima od vanilije, ali ovaj je božanstven. Mislim da sam probala i čokoladni, ali ga se uopće ne sjećam. Očito me nije impresionirao :D. Cijena mu je desetak kn, ako se ne varam i mislim da ga dođe 500 g.

Yofrutta desert - desert od nekakve sirne pjene s voćnim umakom na dnu posudice. Obožavam! Baš su pjenasti, nisu preslatki, preukusni.


Frozen Dream knedle sa šljivama - stvarno nisam vjerovala da smrznute kupovne knedle mogu biti tako ukusne. No, ja vam tu ionako nemam iskustva. Probala sam samo obične kupovne njoke koji nisu baš nešto u čemu čovjek uživa, pa sam smatrala da i punjeni njoki ne mogu biti puno dalje od toga :D. Ljetos sam kod momka probala ove knedle i oduševila se. Baš su fine, pune nadjeva, s daškom cimeta... Cijena im je oko 22 kn za 1 kg knedli, s time da se povremeno mogu naći na odličnim akcijama. Knedle su malene, ali zasitne. Pojedem ih 4 i ne mogu disati. Postoji i sirna verzija, ali to još nisam probala. A vi?

Exelsia kava - veliki sam uživač kave. Kava mi je broj 1 napitak uz vodu i volim ju više od čajeva, puno više. Kako jako uživam u njoj, posebno sam sretna kad mi nepce dotiče neka fina kavica. Ovu kavu smo imali svega nekoliko puta, a već nakon prvog ispijanja sam rekla: "To je kava!" :D Znam da ima ukusa i ukusa, a meni je božanska. I uopće nije dobro kad ju imamo jer previše pijem :).


Belbake kakao - nekad smo kupovali samo Kraš i Kandit kakao prah i tu sam često bila isfrustrirana. Nisam poznavala ništa bolje, a dotični nisu održavali kvalitetu. Naime, prvo se kupovao Kraš i bio je ok, taman. Onda je odjednom postao presvijetao pa se počeo kupovati Kandit, koji je bio tamniji. Zatim je i on posvijetlio (boja karamele praktički) i ponovo se prešlo na Kraš, koji je opet postao tamniji. Ne znam zasita jesam li ja zabrijala jer ovo izgleda prilično zbrkano :s. Uglavnom, dogodilo se da se Belbake našao u kuhinji i to je bila ljubav na prvi pogled. Gotovo crni kakao kojeg ne trebate staviti pola kile da opet ne biste dobili lijepu boju kolača i finog okusa. Nedavno sam ga stavila u pekmez od smokava i dao je tako lijep intenzivan kakao okus. Savršeno. Uvijek ću se vraćati ovom kakau :D. Mogu reći da mi je to HG proizvod :D. Cijena mu je oko 15 kn, 250 g.

Mister Choc slatkiši:

Pjenasti poljupci nešto kao Dickmann's - nažalost, nisam mogla naći fotku pa ispod možete vidjeti kako izgleda Dickmann's. Sam slatkiš izgleda upravo tako. Podnožje od oblatne (vafel) s gomilom šauma i preliveno čokoladom. Razlika je što je Lidlov Dickmann's jeftiniji i slađi. Baš se dobro ušećerite, ali ja taaako volim tu pjenu. Sva bi se u nju uvaljala :D. Dickmann's nisam godinama jela.


Mini čokoladice - probala sam upravo ove dvije vrste sa slike: kokos i kikiriki, odnosno nešto kao Bounty i Snickers. Od ova dva uvijek ću prvo odabrati kikiriki jer sam slaba na njega u ovakvom obliku. Kokosni mi je malo prejak jer mi je inače kokos malčice jak, mada volim ga jesti. Bounty mi pak nikad nije bio nešto draga čokoladica, a ovaj mi je bolji. Prvo spomenuti od kikirikija ne želim uspoređivati sa Snickersom. Tu pak zaista nisam mjerodavna. Oba su mi dobra, a mislim da se ovo daleko više isplati. Tim više što dobijete hrpu manjih čokoladica koje su lijepo dozirane. Snickers više ne mogu (ne smijem) cijelog u komadu pojesti te ga više ni ne kupujem. Cijena ovih čokoladica je negdje između 15 i 20 kn kad nisu na akciji. Tako nekako, a dobijete ih 16 unutra (ako se ne varam).



Lidlove "Tortice" Tastino Roger - probala sam ove dvije sa slike, s lješnjakom i tamnom čokoladom (kakao, štoveć), a vidjela sam da postoje i s kokosom i neke kao s mliječnom čokoladom, nešto svjetlije od ove kakao sa slike. Najprije sam došla u doticaj s lješnjakom i to je bilo užasno slatko. Nisam ga mogla cijelog pojesti (veličina im je cca kao dvije Tortice), tako da više nisam imala namjeru isprobavati druge okuse. No, slučajno došao mi je u ruke kakao i ugodno sam se iznenadila. Slatkoća je baš taman i zaista je jako ukusna. Cijena je neka smiješna, ispod 2 kn za prilično veliku "Torticu". Recimo, pravu "Torticu" nisam jela godinama. Postale su preskupe. Čak mi se čini da su smanjili gramažu. Fine su bile, ali ne toliko ^^. Dajte šansu Lidlovima od kakaa! :)


Fin Carre čokolade - jako volim ove čokolade. Mislim da za cijenu od 5 kn zaista ne možete dobiti bolju čokoladu :D. Najdraža iz skupine mi je s lješnjacima i suhim voćem. Na nju sam posebno slaba. Ne znam zašto tako poludim za grožđicama u čokoladi :D. Idući izbor su mi sami lješnjaci ili tamna. Mliječna mi je isto dobra, ali najrjeđe ju konzumiram. Dosadna je nekako :D. Bijelu pak nikad ne jedem samu jer nisam previše fan bijelih čokolada, ali ju koristim za kolače.


Fin Carre čokolada za kuhanje - ne sjećam se kad smo zadnji put kupili neku drugu čokoladu. Koristim ju za sve vezano uz kolače i slastice, a ukusna je i sama za jesti. Cijena joj je oko 7 kn za 200 g. Nenadmašivo. Kupovala bih ju i da je nešto skuplja jer je zaista dobra, a išta približno njoj u tom cjenovnom rangu je nemoguće naći.

Fin Carre čokolada s kokosom - ova čokolada je punjena nekakvim hrskavim žitaricama, što li, i kokosom pa je laganija za jesti i nije onako zasitna kao spomenute Bounty-like čokoladice. Jako mi se sviđa :D. Cijena joj je oko 12 kn za 200 g i mislim da se isplati.


Bellarom tamna čokolada - crvena na slici. Uf, gorkasta, a kremasta. Stvarno odlična čokolada! Tamna čokolada s touchom :D. Cijena joj je12-13 kn, 200 g.



J.D.Gross belgijske praline - uh, što reći za ove praline... Božanstvene su :D. Ok, opet, možda mrvicu preslatke, ali ne bunim se :). A cijena za ovako fine praline je zaista ok, dvadesetak kn za 250 g, čini mi se. Svakako probajte :).

J.D.Gross čokolade s visokim udjelom kakaa - katkad volim omastiti brk i vrlo gorkim čokoladama. Kao što možda znate, bolje čokolade i koštaju i nije baš lako dati za čokoladu 20 i više kuna (malu čokoladu). Katkad se kupi neka jeftinjava i to bude onako, može proći, ali daleko od dobre pa i osrednje čokolade. No, zato je tu Lidl koji ima dobre tamne čokolade za prihvatljivu cijenu, za oko 13-14 kn, što je puno manje od onih skupih, a ne toliko puno boljih, i nešto malo više od onih loših. Tako da probajte!


Mcennedy American Way chocolate chip cookies - keksi s komadićima čokolade. Odlični, iako malčice preslatki, keksi. Ah, to što je nešto preslatko ili slatko više nego što je potrebno, u Lidlu nije ništa čudno.

Mcennedy kokice za mikrovalnu - odlične kokice! Zaista su jako fine, nešto su slanije, imaju baš finu aromu i nisu onako... bezukusne. Kad se iskokaju papirnata vreća ne bude pretrpana kao kod Aro kokica, recimo, ali hajde. Nešto ih manje bude. Cijena im je dugo bila 10 kn za 3 komada u kutiji, ali spuštena je na cca 8 kn, što je prihvatljivije. Nadam se da nisu digli cijenu. Nisam ih dugo kupila. Tražeći sliku našla sam te kokice u tri okusa. Kod nas su prodavali samo salted, mada, kao što sam rekla, dugo nisam bila među tim kokicama tako da su se možda i kod nas pojavile. Nadam se. Zna netko?


Alfredo lazanje - prvi put kad sam ih imala u rukama i trebala ispeći, bila mi je namjera u njih gurnuti sir jer sam mislila da će biti više tijesta nego nadjeva te da će biti suhe. Htjela sam ih popraviti. To, naravno, nije išlo jer sam vidjela koliko su vlažne kad sam ih otvorila. Na kraju se ispostavilo da plivaju u nadjevu :D Jest da imaju taj praškasti/koncentrat okus, ali nije pretjerano. Pune su nadjeva i zaista dobre kao obrok kad nemate vremena ili volje kuhati. Mislim da dolazi u veličini od 500 i 1000 g. Veća je dovoljna za dvije osobe koje pojedu onako solidno ili za jednu koja može puno pojesti i jednu koja jede kao ptica :D. Recimo, ja ne mogu odjednom puno pojesti i meni je dovoljna trećina da se ubijem.



Da ne bi ispalo da samo hvalim Lidlovu hranu, evo i proizvida koji mi se nisu svidjeli. Srećom, nema ih mnogo :).


NE SVIĐA MI SE

Kave: Sunga i Conquestina - obje su mnjeh, s time da je druga prilično loša, bar što se mene tiče. Grubo je mljevena i imam osjećaj da ima više ječma u njoj nego kave. Prva je katkad bila i solidna, ali čini mi se da uzimaju što je u kom momentu jeftinije tako da, nekad može biti solidna, drugi put loša. Conquestina je uvijek loša. Moji to kupuju, nažalost. Njima je kava kava. Njima je i gel za tuširanje gel za tuširanje :D. Ne možemo se sporazumijeti.

Lidlove "Tortice" Tastino Roger - gore ste mogli vidjeti da sam pisala o ukusnoći "Tortice" s okusom kakaa, te da sam lješnjakovu opisala kao preslatku. Eh, zaista je preslatka. Sugar overdose. 

Jednom su kupljene njihove obične napolitanke s lješnjacima. Zaista ne znam pod koju robnu marku spadaju (ne mogu se sjetiti što im pokriva kekse), a bile su jeftine, u najlonu, težina tipa 800 g ili čak kila. Cijena ispod 15 kn. Ajme meni. Osjetite šećer pod zubima. To je nastrašniji proizvod iz Lidla i najstrašnije napolitanke koje sam probala.

First Nice čokolade - još jedan sugar overdose. Užasno slatka čokolada koja doslovno pali put od grla do želuca. Dolazi u prilično velikom broju različitih "okusa", punjenja. Cijena joj je oko 3 kn, te se ni ne može očekivati ne znam što, ali u Kauflandu postoje neke njihove čokolade slične cijene koje nisu toliko "zapaljive". Izbjegavam ih u širokom luku. Nemaju ni miris na čokoladu. Mirišu mi umjetno i kao vrh nezdravosti. Užasne su.

I za kraj moram spomenuti kokice. Ne mogu se sjetiti imena, ali vam mogu opisati. Prodaju se na komad, a vrećica je svijetlo plava. Dolaze u nekoliko okusa. Probala sam sirne i s maslacom. Cijena im je 2 kn i nešto. Ne kokaju se dobro i prilično puno ih ostane neiskokano (od oka četvrtina vrećice, možda i više), a okus im nije nešto. Sirne su čudne i nisu baš fine, a inače volim sirne kokice. Uglavnom, prilično škart proizvod.

I to je to! 

Kupujete li neke od ovih proizvoda i koja su vaša mišljenja? Možete li preporučiti neke proizvode ili reći neke vaše favorite za lošu kategoriju tako da ih se klonim? :)))

Broj komentara: 15:

  1. jaoo volim Lidl :) Nisam probala dosta ovog sta si navela, ali ono sto jesam uglavnom mi je bilo sve ok :) a i ova kava sunga nije loša, a ovu Exelsia kavu nisam probala, ali bas cu ju kupit prvom prilikom. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post :) Ja jako rijetko kupujem u Lidlu, tako da nisam probala puno njihovih proizvoda, ali njihove knedle sa šljivama su nešto genijalno, jedine smrznute knedle koje podsjećaju na bakine :) Vidim da si ti skoro sve njihove čokolade isprobala :) Morat ću i ja u Lidl da kupim koju od ovih poslastica :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, druge knedle nisam probala, ali sad ni ne želim kad su ove povoljne i jako dobre :D. Jesi probala one punjene sirom? Baš me zanima kakve su :).
      Ma nisam probala puno njihovih čokolada, haha :D

      Izbriši
    2. Nisam probala sa sirom, ali hoću prvom prilikom jer i mene zanima kakve su :)

      Izbriši
  3. Dragi i ja smo nedavno počeli kupovati u Lindlu i to one veće kupovine jer smo shvatili da puuno jeftinije prođemo negu u Billi (recimo). Hmmm... pa volim J.D.Gross čokolade, njihove kroasane s maslacem, ciabattu, nekakvu schwarzwald šunku (izgleda kao pršut), dimljene hrenovke (mislim isto schwarzwald), često kupim nešto kad imaju one okuse svijeta i većinom dobro izaberem, dobre su mi i one neke špagete u zelenoj foliji, pa nekakav miks čokoladnih i svakakvih keksića...ali ne volim njihovo meso, barem ne ovo zapakirano. Jednom smo kupili pljeskavice za probu, ja ih nisam jela jer ih niti ne volim baš, ali D. je dobio alergiju, valjda od nekih emulgatora a inače nije osjetljiv na hranu, jednom sam kupila i jednominutne odreske i toliko su mi smrdili da sam odlučila da više neću meso tamo kupovati... možda sam baš naišla na neki falš komad, ne znam...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, mislim da se dosta isplati. Korasane nisam probala. E ta šunka koja izgleda kao pršut je božanska, bilo samo na kruhu, bilo na pizzi.
      Za meso se slažem, tj. za one pripravke tipa pljeskavice i ćevapi. Ne promijene veličinu nakon pečenja, što je pohvalno, ali to izgleda kao tijesto, totalno sabijeno i tvrdo. Meni pljeskavica mora bit rahla a ne nabijena kao komad sira. S tim da imaju i čudnu aromu. Jedino pljeskavice sa sirom i ćevapi s pancetom mogu proći, ali kao što rekoh, to mi nije pljeskavica/ćevap. Alergiju? o.O uf!

      Izbriši
    2. Azzie, moraš probati kroasane, baš te od maslaca, prazne, savršeni su, još ako naiđeš na tople... mmm, sad mi cure sline :) Da, dobio je alergiju, temperatura, crveni plikovi svuda po tijelu, teško je disao... koma!

      Izbriši
  4. Milbona svježi sir je izvrstan. Mi kupujemo onaj s 0% masti, sa svijetloplavom poklopcem/naljepnicom. Sir je kremast i nije slan pa je super i za razne kolače i sl. i traje par dana kad se otvori, ne uskisne drugi dan kao ovi s tržnice. I američki tost, mislim da je isto mcennedy, ima bijeli i integralni, to je onaj veliki kockasti. Mi uvijek uzmemo integralni. Jako je fin. Čokolada za kuhanje je vrhunska, stalno imam par komada u hladnjaku. Lazanje su mi također dobre. Isplate se kad su na akciji. Znam kupiti par komada, ostavim u zamrzivaču pa kad mi treba ručak na brzinu samo ubacim u pećnicu.
    Još su mi jako dobri gotovi umaci kad je kineski tjedan. Te tuna u rasolu, mislim da je Nexe firma.


    Od mister choc mini čokoladica ne preporučam mliječne, preslatke su i kad bi ih pojela nekakav sluzavi film bi mi se stvarao u grlu. Grozno.
    Također Mcennedy kokice za mikrovalnu slatke ne valjaju. Šećer izgori a one se ne iskokaju. Ali one što dođu u velikoj plastičnoj kanti su super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bljak sluzave čokolade :D E super je znati da slatke ne valjaju :) Znači ima ih i ovdje... Vidjela sam da Aro ima slatke sada. Joj one u kanti sam gledala, ali nisam se mogla prisiliti dati toliko para za kokice :D.
      Skutu i svježi sir jako često kupujemo. Od običnog svježeg radim cheesecake. Prilično je nabijen taj sir i ostane onako gust i kremast kad se razradi štapnim mikserom.
      I taj tost kojeg spominješ je super, vlažan i može se jesti i nepodgrijan :) Osim što meni radi tih dodataka radi žgaravicu, ali ja sam specijalan slučaj. Puno toga mi smeta. Kad ga ispečem ne smeta :D

      Izbriši
  5. Ja često kupujem u Lidlu ali moram priznati da od svega ovog nisam probala ništa jer ne jedem slatkiše :D

    Svakako jako korisno i hoćemo još!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit će još :D Znam da sam najviše pisala o slatkišima jer sam na njih najslabija :D Ne mogu bez slatkog, ali baš ne mogu. Nakon slanog jela se osjećam kao da mi je sav šećer isisan iz tijela i ako se ne namirim, nakon sat-dva se osjećam slabo i lupa me u glavu.

      Izbriši
  6. Bourbon vanilija puding mi je savršen, ja najčešće kupujem njihove gumene bombone što sliče na haribo medvjediće, onda one čokoladne sa kikirijem unutar (kopija m&m), te smoki sa kikirikijem :) uglavnom sve slatko :P Tereza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala njihove gumene jer ih ne jedem (ne smijem :/) ali me jaaaako privlače svaki put kad ih vidim. Ostalo isto nisam probala. Smoki sam probala onaj obični samo posoljeni. Prilično je jeftin.

      Izbriši
  7. Moje ime je Shira elijah, želim podijeliti radosnu vijest o svom životu sa svima i onima kojima je potrebna pomoć u braku/vezi. Patila sam šest godina, muž me napustio, a ja sam nastavila rađati drugu ženu samo zato što me njegova obitelj nije voljela, a jer mu nisam mogla roditi dijete, sedam godina sam plakala jer se muž razveo od mene. Tražio sam čaroliju da mi je oblak pomogao na netu. Sreo sam toliko mađioničara, svi su skupili novac a da mi nisu pomogli, ali 3. kolovoza 2021. vidio sam online donaciju dobrog mađioničara po imenu Dr. Alaba. Odlučila sam ga kontaktirati kada sam ga kontaktirala, rekao mi je da je moj problem riješen jer sam ga kontaktirala, ispričala sam mu sav svoj problem i obećao mi je pomoći da vratim muža. Dr alaba me uputio i pokazao što da radim tako da ja slijedim sve upute i radim ono što je tražio nakon tri dana rekao mi je da će me muž nazvati prije nego što zaspim taj dan i ispričati se. Kad mi je sve ispričao, nazvao me muž i zamolio da mu se vratim nakon šest godina razvoda. Danas dijelim ovu poruku jer želim da svijet zna i da je to dobar posao, a također sam jako sretna što sam trudna i za one od vas kojima je potrebna pomoć, problemi na poslu ili napredovanje kontaktirajte dr. Alabu danas i riješite svoj problem ovdje je email: dralaba3000@gmail.com ili whatsapp/viber s njegovim brojem telefona: +1(425) 477-2744, obećavam vam da će vaš problem biti riješen

    OdgovoriIzbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!