3. ruj 2013.

[cro] New in: knjige #1 (+ book review) i kozmetika #8

In Croatian only!

Hello hello!

Imam još jedan New in post, ali ovog puta miješani. Imam par novih kozmetičkih stvarčica koje nisam pribilježila na blogu pa sam ih odlučila uvaliti knjigama. Najprije knjige, pa onda kozmetika - tako da znate, ako vas zanima samo kozmetika da skrolate na dno posta :).


Krećem od vrha...

U Kozmu su imali 30% popusta na knjige. Iako im je izbor knjiga jako loš, našla sam nekoliko koje su me zanimale, a od njih izabrala ove dvije koje su mi se čine jako zanimljivima: Jussi Adler-Olsen - Ubojice fazana i Jilliane Hoffman - Slatke male stvari


Ne mogu vam, nažalost, ništa pisati o tim knjigama jer želim što manje znati o njima prije čitanja. Pročitam rečenicu-dvije opisa i to mi je dosta da me nešto privuče ili odbije. Kad biram filmove najčešće ne čitam plotove. Jednostavno želim ne znati ništa ili znati što manje o knjizi koju čitam ili filmu kojeg gledam. 

Zatim malo operiranja po Tisku/Tisak Mediji: J.RWard - Pohlepa i Joy Fielding - Obiteljski album smrti. Prvu sam kupila po punoj cijeni od 30 kn, a poslije sam ju vidjela u Kozmu na sniženju (kmek), a drugu sam kupila na istom popustu od 30%, ali u Tisak Mediji.


Od J.R.Ward sam čitala Bratstvo Crnog bodeža, ono što je izašlo kod nas, osim zadnjeg nastavka. Te knjige su mi bile super za gutanje u vremenu kad nemam koncentracije ili kad nemam puno vremena. Nisam sigurna koliko me zanimaju anđeli, ali nisam previše dvojila te odlučila probati s drugim nadnaravnim bićima :D.
Obiteljski album smrti trenutno čitam. Nisam daleko napredovala, a za sada je zanimljiva. Možda zbog prijevoda naslova i tog covera izgleda kao nešto creepy, ali nije. Radnja teče solidno brzo, nije dosadno, ali još uvijek nema onih momenata kad ćete poludjeti ako ne započnete novo poglavlje jer će se dogoditi baš onaj eek moment. Prilično je ravno još uvijek. No, mislim da će postati uzbudljivije.

Zaboravila sam na hrpi uslikati i zadnji nastavak Bratstva Crnog bodeža J.R.Ward. Jednu knjigu sam kupila u Tisak Mediji za 14 kn, a drugu na Tiskovom kiosku za 20 kn jer u Mediji nije više bilo.


Od momkove mame sam dobila Aferu Blackstone Raine Miller, koja se sastoji od tri nastavka. Izašle su u 24 sata po cijeni od 30 kn po komadu. Njih sam pročitala dok sam bila u Puli. Slijedi recenzija :)


Vidite ovo što piše u ružičastom krugu u gornjem desnom kutu? Ako ste voljeli PEDESET NIJANSI SIVE, ovo ćete obožavati! Nisam čitala 50 nijansi, ali mogu reći da su ti trgovci (jašta nego trgovci) stvarno bez srama :D. Prodaju nešto što očito nije doživjelo tako veliki bum ističući da je ovo slično tome što jeste, a usput govore kako je ovo još bolje. Znači, jednostavno ne možeš to ne kupiti i ne pročitiati. Kao 50 nijansi, samo bolje...

Nisam čitala 50 nijansi pa ne znam. Čitajući i slušajući o tim knjigama, imam predodžbu što je to i znam da to nije od neke vrijednosti, ali svejedno želim pročitati. Za 50 nijansi se govori da je potakla Hrvatice da se... druže s partnerima :D, i koliko sam shvatila, da im u knjigama nije baš monotono, a što mislim o ovima iznad, pisat ću u nastavku u posvijetljenom tekstu da ga lakše preskočite, ako si ne želite previše spoilati.

Dakle, Afera Blackstone je ljubavna priča između Amerikanke i Engleza. Ona je model, a on stručnjak za osiguranje. Glavna nit priče je njihova velika ljubav i strast, a pozadina slučaj iz njene prošlosti, koji joj sad dolazi na naplatu, da tako kažem, a da opet ne otkrijem previše. No, i on ima svoje demone i nije mi jasno zašto nismo više o njima saznali jer je ispalo kao da je njezin problem važniji i o njemu se više govorilo, dok smo o njegovom jedva nešto uspjeli saznati. Kako da kažem, njen problem je bio THE problem, njegov problem je bio opisan tako kao da uopće nije bitan - a po meni je gori od njenog problema.

Prva knjiga Zavedena (najtanja) je bila kao uvod u sve to. Malo se znalo o tome da postoje demoni iz prošlosti. Bilo je nekih naznaka, a više se radilo o tom njihovom upoznavanju. Druga, Sve ili ništa, mi je bila zanimljivija i čak čisto ok (osim što bih tu editirala neke stvari), ali počelo se nešto dešavati mimo njih dvoje i njihove veze. Bilo je napetosti i tog triler filinga. Mislila sam da će treća biti bum. No, treća, Oči širom otvorene, me istlačila. Pred kraj knjige se počelo nešto više dešavati od njihove sreće, tuge, gugutanja i tako toga. Moram priznati da sam se veselila kraju knjige. Zatim, ono što ovu trilogiju valjda stavlja uz bok 50 nijansi jest seks. Ima ga, o da! I previše. Kad svako malo imate pun opis od početka do kraja snošaja koji je više manje copy/paste, to vam se brzo prestane dati čitati. Doslovno vam dođe da preskočite taj dio jer vam je naprosto postalo naporno 15. put čitati kako njegova cura prima duboko i hrabro, te kako on reži i puni ju sjemenom. Kako natući 1000 stranica teksta, eto tako. Opisujte svaki, ali svaki snošaj i to po mogućnosti uvijek isti. 

Preporučam li ove knjige: Prve dvije. Treću možete zaobići. Pročitajte sam kraj da saznate kako je završilo :D Ako pak ne volite ljubiće ili ne volite opise seksa, nemojte čitati uopće. Ako volite takve knjige, bit će vam dobre, barem prve dvije. Kad sam spomenula završetak, maloprije.... Razočarana sam i krajem. Nekako je sve prelagano završilo. Izgledalo mi je kao da je spisateljica odustala. Imala je tu neku viziju koju nije uspjela sprovesti. Na primjer, imate dvije priče, jedna utječe na drugu. Prva vam se više sviđa i radije o njoj pišete, a s drugom ste zapeli. Logično rješenje: inzistirat ćemo na prvoj, a drugu ćemo jednostavno zanemariti i puknuti neko glupo rješenje bez previše navođenja čitatelja da uopće razmišlja o njoj. Dođete do kraja i onda: ma štogod i slegnete ramenima.

Hajdemo dalje...

Za kraj s papiratom zabavom, kupila sam tri Dylan Doga u paketu za 26 kn.


A ovo je moja stalažica na noćnom ormariću s knjigama koje čekaju da budu pročitane :Đ. Do kraja godine, navodno, ali ne bih rekla da će biti toliko vremena, pogotovo kad odem u krevet preumorna i zaspim čim dodirnem madrac.


Budemo vidjeli :D

A sada kozmetika :)

Imam svega par stvarčica koje nisam zabilježila na blogu. Mislila sam ih pokazati kad skupim više, ali jednu stvar sam već pokazala u minirecenzijama, a drugu ću za koji dan u nastavku minirecenzija, pa iz tog razloga ne želim više čekati s time.


Ova velika crvena boca je šampon kojeg sam kupila mami u Kozmu u Puli, i to zato što se može dozirati na pumpicu. Cijena mu je 30 kn, made in UK, naziv MessHead - Moisture Shampoo. Vidjela sam i regeneratore i više vrsta šampona, koji su nešto jeftiniji od ovoga za suhu i oštećenu kosu, kojeg sam kupila. Za te novce dobijete jako puno proizvoda, čak 900 ml. Boca je nešto mekša, ali mislim da će se moći kasnije iskoristiti za druge šampone. Isprobat ću ga i ja, ali ne na samom vlasištu. Za sada me miris šampona nije baš impresionirao. Miriši onako pomalo... jeftino, frizerajski :D. Nadam se da će biti ok.

Do sada sam koristila samo Čupko vosak, no zadnji put u DM-u vidjela sam Balein vosak za depilaciju. Odlučila sam ga isprobati, iako mi je Čupko drag i navikla sam na njega, ali volim isprobavati i druge stvari. Balein vosak je oko 4 kn jeftiniji od Čupka, a dobijete ga nešto manje u gramima. Čupko dolazi u staklenoj teglici i jako je tvrd. Potrebno ga je zagrijati. Balea je u plastičnoj posudi i dovoljno je rijedak da se može koristiti odmah, tzv. plug-and-play :D. No, ja ga planiram pretočiti u staklenku i malo zagrijati jer ne podnosim debele slojeve voska. Em se brzo troši, em se teže razmazuje pa čupa, em zbog debelog sloja promoči krpicu, lijepi se za prste i ne može se dobro zalijepiti za krpu. Cijena Baleinog voska je 24 i nešto kn, 250 g.

Eveline gel kremu za ruke sam vam pokazala u  minirecenzijama. Kupljena je u Kozmu za 12 kn. 75 + 25 ml.

Ustrebali su mi jednokratni brijači. Inače koristim Baleine s dvije oštrice, a ovog puta sam poželjela isprobati njihove s tri oštrice. Utiske ću ispisati u idućim minirecenzijama. Cijena ovih brijača je oko 18 kn, 8 komada u paketu.

I za kraj jedan lak za nokte. U Kozmu sam našla novi lakovljevi brend, meni barem, po vrlo povoljnoj cijeni od 9 kn (ili 9,90). Stalaža je bila prilično probrana, a morala sam kupiti barem jedan, pa sam se odlučila za ovaj roskasto-nude s fuksija shimmerom kojeg mogu nositi u svakoj prilici. Nekako već imam dovoljno upadljivih lakova. Lak se zove Colleen (to je valjda linija jer je proizvođač Komet), a nijansa je 189. Isprobala sam ga i baš je dobro izgledao na noktima. Onda sam otišla oprati veš na ruke (jer sam zaboravila oprati ga prije lakiranja) i nakon sat vremena držanja ruku u vodi, lak mi se ogulio s noktiju, ali onako u cijelim krpama. Ekstremni uvjeti.

°°°

Jeste li isprobali ove proizvode i pročitali neke od ovih knjiga? Pišite mi, zanima me :D.

Do skorog tipkanja! :)

Broj komentara: 16:

  1. "Oni koje knjige ne zanimaju, neka stisnu crveni iksic u gornjem desnom uglu" :)
    Nista od ovoga citala nisam (sad sam u fazi krvavih trilera) a ovaj Blekston sigurno necu :)) Prve dve i cetvrta mi se nekako uklapaju u trenutno raspolozenje XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjećam se tvog 'zadovoljstva' s 50 nijansi :D Ne bih preporučila Blekston onda :D

      Izbriši
  2. Ja sam u nekoj fazi horora od zivota, inace , moj ukus su bas ovakve knjige..mislim da cu sve lijepo zapisati u podsjetnik i potraziti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim uzbudljive knjige s brzom radnjom i koje me tjeraju da čim prije saznam što će dalje biti. Čim je nešto sporo s malo radnje mi se više ne čita. Nisam ja baš za te dubokoumne tekstove veće od života :D
      Bit će mi drago ako ti se neke od ovih svide :)

      Izbriši
  3. Ja sam u fazi čitanja trilera, tako da mi prve dvije knjige izgledaju jako privlačno. Bratstvo Crnog Bodeža sam pročitala i ok su mi prije spavanja kad sam preumorna za čitati nešto ozbiljnije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš su ko stvorene za prije spavanja. Lako štivce, zabavno i brzo se čita.

      Izbriši
  4. Aferu Blackstone, to je nešto što moram kupiti :) 50 nijansi sam čitala, odlična su mi sva tri nastavka, tako da mislim da će mi se i ovo svidjeti :) Nadam se samo da ću ih negdje uspijeti pronaći hm :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, nemam pojma kad su kupljene ove knjige, tj. kad su izašle. Pogledala sam na knjigama i piše da su izdane ove godine. Baci oko na web shop 24 sata (oni su izdavač) i u trafikama. Cijena svake knjige je 30 kn, a mislim da su ne tako davno bile snižene.

      Izbriši
    2. Hvala ti puno, budem pogledala!

      Izbriši
  5. Čitam opis ove Blackstone trilogije. Baš sam se nasmijala :D. Trgovci nisu puno fulali s tom naljepnicom, ista je kao i 50 nijansi. U prvoj knjizi upoznavanje i natezanje oko ničega i svaka druga rečenica sadržava opis boje kose glavnog lika, u slučaju da nismo zapamtili prvih 53715648 puta. Druga je hrpa loše pornjave, nevjerojatnog idotizma i nezrelosti ženskog lika te malo napetosti (pokušaj ubojstva). Treća je ispuhani balon. Nakon druge pomisliš, konačno malo događanja, neke akcije, kad ono ništa. Iznimno loš kraj nevjerojatno glupe knjige.

    DD nisam vidjela sto godina :D, nisam znala da još izlazi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LOL! Svejedno, pročitat ću barem prvu knjigu te Sive sage. Neke stvari jednostavno treba pročitati :D

      O izlazi izlazi :D

      Izbriši
  6. Ja sam isto knjiški hrčak, skupljam, ne čitam toliko kao što bih voljela, tješim se da se čuvam za peMziju. Inače, danas na kiosku Tiska, teta mi ponudila hrpu knjiga za 9.90 kn pojedinačno. Šteta što mi se žurilo.
    Šteta za lak. :grli: Mogla si kupiti knjigu. :raspa:
    :rofl:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh, puno bih više skupljala da mogu :D. Obožavam ove trafika knjige jer su jeftine, mirisne, lijepo se otvaraju, sviđa mi se font.. Ma sve mi se sviđa.
      Knjige od 10 kn :eek: Joj joj, bacit ću oko kad budem bila u gradu :D. Možda bude nešto za mene :D
      Nije mi žao laka, još uvijek, jer mislim da će moći izdržati jedan dan bez problema :D. Pošto se lijepo maže i dobro izgleda, nekako ćemo preživjeti :D. Više me živciraju neki koji se ne daju ni namazati :/

      Izbriši
  7. Super noviteti! Baš mi je žao što sam propustila taj popust na knjige...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tenkju :D Pogledaj u Tiskovim dućanima. Imaju knjige po 10 kn, one neke starije :). Također, u Tisak Mediji u web shopu se izmijenjuju ti popusti pa pogledaš tamo što je sniženo i onda odeš u Mediju :)

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!