17. srp 2013.

[cro] Pripreme za put + Što je u mojoj torbi

In Croatian only!

Hello hello!

Ovaj post sam počela pisati u toku pakiranja i trebala sam ga obajviti u ponedjeljak prije puta, ali sam ostala bez neta :D, tako da 'pakirajući' post objavljujem dva dana nakon na svom odredištu.

Evo i mog posta dok se pakiram za svoje jedno-(jedno i još nešto)-mjesečno izbivanje. Teško je isplanirati što će mi trebati u toku mjesec dana. Ljeto, znojenje, često mijenjanje odjeće... Nadam se da će sve stati u dvije putne torbe :D. Pokazat ću vam što sam spakirala od kozmetike, a na dnu možete vidjeti nešto jako intimno - ogoljenje ili 'što je u mojoj torbi'.

Preparativa i tako nešto


U neseseru: Balea paket jednokratnih britvica, toaletna voda Avon Windscape, par štapića za uši dok ne kupim, ispod štapića Biobaza intima gel, u sivoj tubi je gel za tuširanje Tesori d'Oriente bijeli mošus, velika posudica je Avon višnja i muškatni oraščić gel za tijelo, a u malu sam stavila malo bebi kreme ako zatreba, i češalj. Na lijevoj slici se vidi neseser u kojeg će ići ono što ne stane u veliki srebrni. Na njemu su spužvasti uvijači koje bih nakon cijelog desetljeća mogla opet uposliti, sapun L'Occitane kozje mlijeko u zelenoj kutijici, u plavoj Taft posudici je malo My Hair voska za kosu, Playboy VIP deo, Aveo odstranjivač laka za nokte, deterdžent za leće, Canesten mast, Kaladont. Selim se na desnu sliku: u limenoj kutijici su testeri krema Anew Aqua, L'Occitane za tijelom i grube spužvice (jedna će mi biti za lice ako zatreba, a druga za noge kad mi krenu rasti dlake). Zatim mini Balea young gel-kremica, u žutoj tubi je Oriflame okoloočni gel, L'Occitane krema za ruke od mandarine, čini mi se (ona mi je putna), do nje se vidi komad kutije - tu su mi tablete za želudac i alergiju, zatim alatke: rašpa, škarice, pinceta, šiljata grickalica. U maloj crnoj Lush bočici je nekakav gel za brijanje. Našla sam ga duboko u polici što je ostalo tati iz nekog Lush paketa. Meni dobrodošlo sad. Skroz desno su vlažne maramice, blazinice i tu je jedan mini neseser (dio velikog) u kojem su maramice za skidanje laka za nokte i par flastera.
Možda ste primijetili da nema šampona ni regeneratora - ne nosim, to ću kupiti kad stignem na odredište.

Lakovi


U nekim stvarima sam štedila na prostoru (nosim mini kremicu i testere :D, npr.), ali od lakova se nisam željela previše sustezati. Ionako sam s 20 srezala na 15 (+ tri sredstva). Ljeto je. Treba napokon uživati u mijenjanju boja.
Tu su i ona tri nova koja sam spominjala u prethodnom postu. Mint izgleda 'mintnije' nego što jest, a i onaj koji izgleda crveno (pokraj ljubičastog) je zapravo baš onako pravo kričavo rozi prema crvenome). No, to je ionako manje važno za ovu sliku :D. Eh, i komad spužve ako mi se bude spužvalo. Nisam uslikala kistić kojeg ću nositi jer je ostao na stolu :D.

Make up


Make up je u drugom od dva mrežasta nesesera koji su došli s velikim srebrnim (Oriflame). U neseseru mi je nekoliko testera Avon pudera za svaki slučaj (ne mislim se pudrati, ali nosim ako ustreba), par kistova, rašpa, Avon puder u prahu ako zatreba. Vani lijevo u zip vrećici su mini Orifalame ruževi (testeri). Koliko ih koristim, ovo mi je dušu dalo za strpati u neseser :D. Zatim mini baza za sjenilo, crna Oriflame olovka, tamno smeđa Bourjois olovka, Visions dupla olovka za usne, Avon brow enhancer (djeluje kao gel za obrve), Visions korektor u stiku ili olovci (štoveć). Mini bočica parfema Printemps Japonais iz Galimard tvornice parfema, korektor Clinique i tri paletice.
Palete na gornjoj slici su: velika Oriflame kremasta sjenila - nosim jer su mi boje pravo ljetne, a lupam na nju mark za project pan (bojim se da će se pokvariti), gore u kutu je Lancome, a treća je Avonova.
Vidite da nisam uzela maskaru. Namjerno jer je plan bio kupiti na odredištu.

Đinđe za kosu


Kopča za kosu, par gumica, u 'jajetu' su mini gumice za pletenice, par mini kopči i ukosnica. Drveni dvozupce nisam nosila sto godina pa je vrijeme da ih bacim u upotrebu :D.

I nakit :)


Više je 'večernji'. Preko dana mi baš i ne treba nakit da mi ostavlja šare i izaziva reakcije od znojenja :D.

-

Kad momak dolazi na tjedan dana sve mu stane u njegov stari školski ruksak, a ja vučem putnu torbu i uvijek nešto u najlonu što nije stalo :D. Sad sam si dala oduška.

A sad onaj dio :D


Ovo je moja Kangaroos torba za toplije vrijeme.koju nosim od ljeta 2007. Nije ispala baš lijepa na fotkama. Nije sjajna u stvarnosti i više je žućkasto maslinasta, a ne ovako JNA. Super je torba. Koštala je dosta, ali bome je i kvalitetna. Vani ima mini džep s prednje strane u kog tutnem mobitel, iza ima jedan prostraniji (sadržaj je desno na slici). Unutra nema pregrada, osim četiri otvorena džepa i jedan veći na patent. Ima ove male ručke koje vidite na slici, a može se dodati i dugački remen. Veličina torbe se može smanjiti.

Džep :D - kemijske (3 kom), tehnička olovka, gumica, mine za tehničku, paket žvakaćih s jednom žvakaćom, USB stik, dva mastila za usne, paketić plastičnih rukavica iz boje za kosu, intimna vlažna maramica, narulvica, prastaro ogledalo. Letak s popisom trgovina po katovima u Tower centru Rijeka (jer ne mogu zapamtiti), papir s podsjetnikom teorije seborejičnog ispita, neki podsjetnici... i par kartica za bus :D


Unutrašnjost... Bočica vode, remen od torbe, Nivea baby maramice, Asepsoleta dezinfekcijske maramice, ispod njih torba za kupovinu i jedna mala DM vrećica, četiri pakera papirnatih (dva skoro potrošena - znalo je tu biti puno više načetih maramica :D), dva novčanika (jedna mi je za kovanice i neke kartice kad zgrabim samo novčanik), te nešto smeća (i komad slanog štapića :D).


Iz džepova u unutrašnjosti: još jedan mini novčanik za kovanice, Balea dezinfekcijsko za ruke, par računa i neko smeće, ključevi, indeks, DM knjižica s popustima, četiri čačkalice, privjesak koji je stajao na patentu unutra kog sam slučajno otkinula, kutija šibica iz belgijske pivnice u Zagrebu.

Eto, mislila sam da će biti sramotnije, ali bit će sam bila malo urednija zadnje vrijeme :D. Ništa nisam ni dodavala niti micala za potrebe ovog posta. Dakle, sadržaj je onakav kakav jeste :). Vratila sam sve nazad osim smeća :D.

-

Jeste probali ovu 'čokoladicu' od sirutke iz DM-a? :D 


Nedavno sam ju kupila da preživim put kući. Imala sam pet minuta do busne za ubaciti to u usta i kao pih, 35 g. Mislim, maleno, to pojedeš u dva zalogaja. Aha... to je odlična čokoladica za ljude na dijeti. Jednostavno ti ne da da ju nabrzaka mrkneš. Dok ju pojedeš, prođe marenda ili zaspiš pred tv-om ili se ugušiš. Hodala sam i grickala i mislila sam da ću otegnut papke nasred mosta preko Mrtvog kanala kad mi se to čudo počelo rastezati niz grlo :D. Preznojih se. Ali inače, ukusna je :D. Samo grizite mišje zalogaje.


I to je to! Lijepo vas pozdravljam iz Pule!

Broj komentara: 17:

  1. ima tu svasta nesto! i moje najdraze nivea vlazne maramice ;)

    http://puurebeauty13.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. Hahaha kako si luuuuda! Nasmija me! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Predobro :))

    Još ti jedino nedostajem ja da ponesem ove ljepote :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Hahaha JNA torba :D :D :D
    A blago ti se! Ja sam išla na tri dana na more pa sam nosila samo ruksak i veliku torbu koja je bila za na plažu, a u koju sam potrebala higijenske potrepštine. Ma na kraju ćeš nositi stalno jednu te istu robu :p E! Nisi nam robu pokazala!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nosim katkad i ja samo ruksak kad se zainatim, ali bude onda i jedna vreca i pretrpana rucna torba :D
      Vrlo vjerojatno da necu sve ni isprljati ali zelim biti sigurna jer cu dugo ovdje biti, pa da ne moram prati puno toga :D
      Ma jos i robu! Post bi bio beskonacan, lol! Mozda vam pokazem neki ootd :D
      Za plazu sam uzela samo kupaci. Rucnik ce mi ovdje dati, a mlijeko za suncanje sam jucer kupila. Treba mi za po gradu jer ce se na plazu ici samo navecer pod mjesecinu :D

      Izbriši
  5. Svidja mi se sto si sminku svela na najosnovnije :)
    Lepo i kompaktno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Nisam ja neka velika 'šminkerica'. Ovako za svaki dan mi se ne da previše. Nabacim kad idem navečer :D

      Izbriši
  6. lol, umrla sam od smija na dozu lakova, ti ih sigurno ne štediš ;)
    uživaj :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa teško se odlučiti jer ne znam što će mi pasti na pamet koji dan :D.

      Izbriši
  7. Hahahahaha kako sam se nasmejala na cokoladicu! :D Nisam probala ali je zbog ovog tvog opisa necu zaboraviti pri narednoj poseti dmu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, ali jedi uz svjedoke :D Kod kuće po mogućnosti :D

      Izbriši
  8. Da i ja uskoro idem na put (maturalac) al opet, cure smoo strah me da ne ponesem previše toga haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neces imati puno vremena za uljepsavanje :D
      Lijepo se provedi :))

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!