21. lip 2013.

[cro] Moja trenutna kolekcija lakova + random chat na temu lakova :)


Hello!

     Prije pola godine sam objavila post sa svojom tadašnjom mini kolekcijom lakova. Taj post možete vidjeti ovdje. S početkom pisanja bloga u kolovozu prošle godine, obnovila se i moja nekadašnja ljubav prema lakovima za nokte. Nakon puno pobacanih starih posušenih lakova započela sam s 13 lakova i do objave tog posta sam skupila 32 bočice. Sada želim staviti update svoje kolekcije. Nešto sam dodala, nešto malo oduzela, a brojčano se na kraju nije toliko promijenilo. Ne želim bjesomučno kupovati lakove koje neću nikad koristiti. Susprežem se od kupnje novih dok svaki od njih barem jednom ne stavim na nokte. To je pravilo :).


Ovdje možete vidjeti popis mojih lakova, kojeg redovito updateam, ako vas zanima ili će zanimati :)

Pa počnimo s brendom koji mi je još uvijek najdraži - Flormar. Omjer cijene i kvalitete im je odličan (ok, čujem da se nekima brzo gule s nokta, ali moji nokti se dobro ponašaju s njima), sviđa mi se četkica i dobro se nanose. Možete vidjeti da imam osam Flormar lakova. Naravno, kao i kod svakog brenda, neke nijanse su bolje od drugih, ali nijedna od ovih nijansi nije "wtf, koji vrag?" - osim možda ovog 'neonca' :D. Nevjerojatno je rijedak, ali se odlično koristi s drugim lakovima pa ga ne mrzim.


S lijeva na desno: 
Supershine - 10 - 14 - 22 - 25
Supermatte - M109 -  M128
Nail enamel - 344
Super Neon Colors - N004



Pa idući "Turci": Gabrini i Rapsodi

Lakovi su mi stajali u košari za potrebe slikanja (inače mi stoje uspravno u ladici), pa im se sadržaj nije stigao poravnati, ali možete vidjeti da trošim Gabrini Elegant. Zadovoljna sam s ova tri laka, a drugi po redu mi je bio u prošlim favoritima. Bijeli Rapsodi je napola potrošen. Miješala sam lakove pa je na to otišao dobar dio. Taj lak mi lagano pije živce jer radi mjehuriće, a nanošenje mu nije jača strana. No, što se može. To mi je jedini bijeli lak, a često mi zatreba za nail art ili kao podloga. Bojim se ako kupim drugi da će ovaj u prijevremenu penziju. Ljubičasti Rapsodi je pak jako dobar.


S lijeva na desno:
Gabrini Elegant - 330 - 339 - 367
Gabrini Matte Nails - 399
Rapsodi Pacific - 02 - 24
Rapsodi Multivitamin - 350


Pa nova tura "Turaka": Orkide i Golden Rose

Golden Rose Rich Color imam samo jedan, a imam ih još u planu. Bočice su tako divne da ih želim izložiti na vidno mjesto (osim što bi mi ih mačke sredile :D), a sam lak mi se baš sviđa. No, ipak sam odlučila isprobati i ostale linije Golden Rosa, kojih je mali milijun.
Orkide Olivia glittere sam mislila swatchati na blogu, ali nikako da dođu na red. Ne znam, nekako nisam impresionirana.


S lijeva na desno:
Orkide Olivia glitter - 605 - 631
Golden Rose Charming Classics - 07 -58
Golden Rose Care+Strong - 224
Golden Rose Paris - 89 - 122
Golden Rose Rich Color - 27


Zatim "Amerikanci": Opi, Sinful Colors i Avon

Prva tri su među najnovijima u mojoj kolekciji, dok su zadnja tri među najstarijima. Možete vidjeti da su ovi Avon lakovi u starim bočicama, koje mrzim btw, jer se čepovi nikad ne mogu zavrnuti tako da budu poravnati s bočicom, a to me izluđuje :D. Živcira li i vas to? :D


S lijeva na desno:
Opi - Can You Tapas This?
Sinful Colors - 1106 Cinderella - 395 Folly
Avon nailwear - Romance
Avon Speed-Dry - Feisty
Avon Color Trend - Suede


Pa "Nijemci": Catrice i Essence

Bijeli Essence je prastar. Ima ga još možda trećina i malo se zgusnuo. No, izgleda kao da se može popraviti pa mi ga je žao baciti :D. Ovaj C&G sam stavila možda dva puta. Nije mi se svidio jer je nekako gumast i brzo se ljuska. Ipak, radi velike popularnosti novih C&G lakova dat ću im još koju šansu...


S lijeva na desno:
Catrice Revoltaire LE - C01 Innocent Toxin
Catrice Ultimate - 820 Pimp My Shrimp
Essence Colour&Go - 16 Sexy in Black
Essence - 02 Snow White
Essence Season of Extremes - 03 Pimp My Bright
Essence Special Effect Topper - 12 Holo Topping, Please!


Razno: Quori, BenBelle, For You, Atelier, S-he, Collistar

Ovdje je miks koji mi se nije uklopio u one iznad, tj. oni kojih imam samo po jedan primjerak. Quori lakovi su se nekad mogli kupiti u DM-u pokraj blagajne i bili su jako jeftini (oko 6 kn). No, već ih dugo nisam vidjela, a na tom mjestu sad stoje Smart Girls lakovi.
BenBelle sam dobila na poklon, a mislim da se mogu kupiti u dućanima tipa "Kineza" u Italiji. Iduća dva su, također, iz tih dućana (sva tri su Europljani). 
S-he lak u starom pakiranju. Imam ga dugo, a novi me odbijaju jer im je bočica zaista... neprivlačna :D. Osim toga, čitam da im ni formula nije dobra, tako da nema žaljenja.
Crni Collistar mi je jedan od najdražih u kolekciji. Odlično se maže, četkica je dobra i lijepo čep leži u ruci. Formula je super i dobro se drži na noktima. Dobila sam ga na poklon, tester verzija.


S lijeva na desno:
Quori - N/A
BenBelle - 18
For You - N/A
Atelier - 476
S-he Stylezone - 303
Collistar - 36 Nero


I za kraj svašta nešto :)

PS mi ne želi otvoriti ovu fotku pa ne zamjerite što nije bistrija, što nema "žig" i što ima viška. Ne znam što mu je, ali nije bitno...
No, ovdje su mi razne mazalice: 
Orkide Fast Dry TC - izgleda roskasto jer topi boju pa se obojao, a ne volim ga baš jer se zna rastezati po noktu;
Gabrini 300 - običan prozirni lak, kojeg sam stavila ovdje jer ga nikad ne nosim samoga;
Eveline 8in1 čudo za jačanje, rast i protiv listanja - djeluje :).
Avon tekućina za jačanje - nisam sigrurna da li su mi postali jači od nje, ali znam da mi kožica oko noktiju izgleda ljepše nakon mazanja ovom tekućinom. Obavezno prije fotkanja noktiju stavim ovu tekućinu oko noktiju i kad se upije, da baš lijep zdrav nemasan sjaj.


I još Essence tekućina za brzo sušenje laka, koju sam kupila nakon što sam uslikala sve što vidite u ovom postu. I da, te magične kapi zaista suše lak! Zamjerka je što mislim da mi isušuje kožu. Zapravo, počela mi se isušivati paralelno s korištenjem tih kapi tako da mi je to logičan zaključak. Ubuduće ću odmah odstranjivati svu tekućinu koja ode s nokta na kožicu. Do sada sam ju puštala dok se lak ne stegne (par minuta) pa bih onda obrisala.

fotka s moje FB stranice


I to je to! Mala kolekcija, ali meni draga :). Sad malo ćakulanja o lakovima :D.

Najstariji lak: 
Atelier - kupila sam ga u "kineskom dućanu" prije 13 godina. Kad sam prije godinu-dvije čistila lakove i bacila ih dosta koji su se osušili, iznenadila sam se kad sam shvatila da je ovaj lak još uvijek tekuć. Planirala sam ga namazati zbog ovog posta da ga vidite, ali nije se sušio na noktima. Ustanovila sam da sam mu vjerojatno sipala odstranjivač nekoć davno dok nisam znala da je to no-no. Tako da će vjerojatno u smeće.

Najjeftiniji lak (full size):
For You - kupila sam ga kod Kineza u Trstu (nije made in china) za 2 000 lira (to je tadašnjih oko 7 kn). Star je 12 godina, a njega nisam upropastila odstranjivačem :D.

Najskuplji lak:
Collistar? - ne znam točnu cijenu kod nas. Nekih 120 kuna, čini mi se da sam vidjela na netu. Koliko god mi je ovaj lak dobar i zaista drag, ne bih toliko dala za njega. Meni je 120 kn puno za jedan lak, ma koliko bio dobar jer sam sigurna da ima jeftinijih lakova koji su jednako dobri, a cijena im je dvoznamenkasta.

Lak koji mi je na noktima dok tipkam ovaj post:
Golden Rose Paris 89 - predivna blješteća crveno-narančasta boja koja je lagano prozirna pa izgleda baš lagano i lepršavo za ove vrućine. Lijepo se suši, dobro se maže i ok traje.

Lak kojeg najduže nisam nosila:
Atelier - jer mi se ne sviđa :D. U vrijeme kad sam ga kupila, lakove sam kupovala u tom "kineskom" dućanu, a izbor je bio ograničen. Uz to, nisam imala neki definiran ukus. Voljela sam tamne lakove, ali nisam pazila na finiše. Htjela sam si kupiti nešto manje upadljivo i uzela ovaj. Nije mi nikad dobro sjeo, te sam tad shvatila da u biti ne volim "biserne" lakove. Em je biseran em je čudne srebrno-zelenkaste boje. Sad, po svemu sudeći, napokon leti u smeće.

Lak/lakovi koje još nisam nosila i starost tog laka/lakova:
Sve sam nosila barem jednom, osim crnog Gabrini Matte - njega sam swatchala i nosila samo na jednom noktu. Imam ga oko pola godine. 

Da moram izabrati samo jedan lak za mazanje do kraja godine :D...
...mislim da bih izabrala ovaj moj crni Collistar, jer volim crni lak i jer sam najviše na 'ti' s njim. Pošto mi je on jedan od njih malo koji su stariji od godinu dana (kad sam počela nabavljati lakove), koristila sam ga puno više od ovih novijih. 

Lak kojeg bih kupila ponovo kad ga potrošim:
Flormar M109 - vidi se da ga trošim :). Njega ću zasigurno ponovo kupiti jer se savršeno maže, dosta mi traje, boja je divna. To mi je jedan od najdražih lakova.

Koje boje/brendove želim iduće u svojoj kolekciji:
Od boja željela bih jarku tamnoplavu (nešto kao lapis lazuli plava (plavo-ljubičasta)), pravu narančastu kao naranča, suncokret žutu, boju breskvinog cvijeta i vanilija žutu. Prva četiri kremasta, peti može i s blagim shimmerom :D.
Od brendova bih najprije željela isprobati China Glaze, Eveline, Maybelline i Bourjois.

-

I to je to za ovaj dugi post! Ako ste preživjeli do sada, pročitat ćete ovo :D - voljela bih čuti vaše odgovore na ova 'tag-like' pitanja pa ih, molim, pustite u komentarima :D

Hvala na čitanju!

32 komentara:

  1. Super kolekcija :) Imamo samo jedan isti lak :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijepu kolekciju imas. :) Vidis, mogla bih napraviti ovako neki post... Ako ti ne bi smetalo malo kopirnem ideju(cini mi se puno zgodinje od obicnog posta s kolekcijom :D). I da, vidjela sam da nemaš Essie lakove na wish listi i definitivno bih ti ih peporučila! Meni traju na noktima dulje od tjedan dana bez krhanja. Ikakvog. :) A s ChinaGlaze-om sam nekako na kraju razocarana. I mogu ti rec da je Maybelline colorama odlicna linija lakova! :D Okej, da te ne gnjavim vise, zavrsit cu lagano. :)) :*

    A♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)) Dapače, jako bi mi bilo drago kad bi i drugi objavili nešto ovog tipa, kao neki tag :D
      Vidjela sam više Essie lakova koju su mi bili jako lijepi i zaista ne znam zašto ih nisam uvrstila u WL. Svakako bih i njih željela probati. CG lakovi su mi na prioritetnoj listi jer sam se skroz zapalila za njih - iskaču kao iz paštete, svi ih imaju, povoljni su, divne nijanse imaju, a nema ih za kupiti u mom gradu :D
      Coloramu sam imala jako davno (još u onim starim pakiranjima) i bio mi je čisto dobar lak. Voljela bih probati i nove Colorame. Mjerkala sam žuti, ljubičasti i crni. Za crni sam, čini mi se, na vašem blogu pročitala da je jako dobar, tako da vjerujem da će pasti prije ili kasnije.
      Ne gnjaviš me uopće :D. Meni je jako drago kad mogu pričati o lakovima :D :*

      Izbriši
  3. lijepa kolekcija, a samo jedan imamo isti :)

    OdgovoriIzbriši
  4. s nostalgijom se sjećam kad je moja kolekcija bila u začecima... ne sumnjam da će i tvoja još narasti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoće hoće :) Makar ne vjerujem da će brzo rasti kao kod nekih koji otkriju veliku ljubav spram lakova :D. Susprežem se od gomilanja i još uvijek pazim da ne posegnem za duplićima. Ok, crne i nude si dozvoljavam duple :D
      Vidjet ćemo tamo za pola godine u updateu kakva je situacija :D

      Izbriši
    2. *još uvijek pazim da ne posegnem za duplićima - odnosno previše sličnim lakovima. No, uvijek mi prvo oko poleti na nijanse koje su mi trenutno hot :D

      Izbriši
  5. Super post! Moja kolekcija je do nedavno bila otprilike kao i tvoja 30ak lakova, a onda sam prošli dosta njih morala likvidirati :( sad je vrijeme za kupnju novih :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ...a to je uvijek velika sreća :D (iako ne i s financijske strane :D)
      Hvala :))

      Izbriši
  6. Hey,
    Nice blog..
    Would you like to follow each other on GFC and bloglovin..!!!
    Keep in touch,
    www.beingbeautifulandpretty.com

    OdgovoriIzbriši
  7. odličan post! lakići su krasni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D. Lakići su uvijek krasni. Čak i kad boja nije nešto, oni su krasni :D. Jednostavno čovjek voli te mini bočice

      Izbriši
  8. Super kolekciju imaš, raznoraznih boja, baš si prekrila cijeli spektar boja :D
    I super ideja za kraj chit-chat :D Evo moj najskuplji je OPI, ali njega sam osvojila, najjeftiniji su Volare lakići koji dođu 5 i pol kuna, a trenutno na noktima imam zeleno-srebrnu kombinaciju Rapsodi lakova. Oni mi na žalost ostave boju na noktima jer sam lijena svaki put staviti podlak :/ I tak. Mogla bih i ja napraviti post ovakav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D. Ma, nemam niti jedan pravo zeleni i plavi lak :D. To baš i nisu moje boje, ali sad vidim kako mi fale kad crtuckam po noktima :/
      Vidiš, i ja sam svog najskupljeg dobila, a najskuplji kojeg sam platila je bio Opi u pola cijene :D. Još uvijek sam škrta za dati pare na lak :D. Volare lakove nisam nigdje vidjela za kupiti? Gdje toga ima? Rado bih se upotpunila lakovima od 5 kn :D
      Meni na sreću nijedan nije ostavio boju od ovih koje trenutno imam, ali imala sam taj problem s dva kineska laka u crvenoj boji. Nokti su mi bili obojani dok nisu izrasli o.O
      Napravi ovakav post. Bit će mi jako drago :))

      Izbriši
  9. Obožavam Essence tekućina za brzo sušenje laka

    OdgovoriIzbriši
  10. Lepa kolekcija! Svidjaju mi se Catrice lakici! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Krasna ti je kolekcija lakova!!! Ja sam danas naručila 12 novih.
    Mislim da sam gotova za ovu godinu sa lakovima. :cerek:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, godina će još dugo trajati :D. Nije li malo drastično za reći da je to to već sad, a nije ni 7. mjesec? :D Sigurna sam da će pasti još koji :D.

      Hvala :D

      Izbriši
  12. Lepa kolekcija,i ja moje drzim u korpici,tako zauzimaju najmanje mesta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)). Držim ih u ladici inače, posložene po proizvođaču i brojevima nijansi :D (malo sam frikasta kad se radi o sortiranju). Ubacila sam ih u ovu 'zdjelu' samo da ih lakše iznesem na slikanje :D

      Izbriši
  13. Mnogo lijepih lakića, posebno ovaj ljubičasti Gabrini Elegant :)
    Uf moj najstariji lak (a da je još uvijek na životu) je crni S-he. Nekad sam furala samo crni haha i tak još par boja :P Najskuplji lak mi je onaj Illamasqua koji sam osvojila na nagradnoj igri, a najjeftiniji vjerojatno oni mali GR lakići :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, jest :D Baš je lijep.
      I moj crni S-he je jako star :D. Tako i ja, crnu, trulu višnju i tako neke tamne :D. Imala sam i metalik tamnoplavu, koja mi se smučila za narednih 15 god, a sad mi se opet nešto hoće imati ga u kolekciji :).

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!