4. lip 2013.

[cro] Dvije manikure

In Croatian only!

Hello hello,

sudjelovala sam u dva natječaja za koje je trebalo napraviti manikuru pa ću sada pokazati što sam napravila. Treba to dokumentirati, jelte. Nažalost, oba su završila pa neću ni stavljati linkove na njih, ali ću u nastavku staviti linkove na blogove na kojima su bili, pa ćirnite :)


1. za Nail Crazy

Krivo sam vam rekla... Darivanje traje još par dana pa stignete ako niste, link.
Tema natječaja je bila slobodna. Mogli smo napraviti nail art ili samo jednostavno namazati nokte. Izbor je bio na nama, a ja sam se odlučila poigrati. Natječaj nije u pravom smislu jer pobjednika bira random.org.


Napravila sam ovu žuto-crnu manikuru jer sam željela iskoristiti žuti lak kojeg sam pokazala u prošlom postu s novitetima. Koristila sam bijeli lak kao podlogu (Rapsodi Pacific 02) jer je žuti dosta rijedak, a zatim dva sloja žutog laka (Essence Season of Extremes - 03 Pimp My Bright). Ukrasila sam crnim lakom (Collistar 36 Nero) pomoću kistića i drške kista (točke). Prstenjak je namazan samo crnim lakom (dva sloja Collistar 36 Nero), a onda sam ga malo 'ispužvala' da postane reljefan. Žute nokte sam premazala i top coatom.


2. za Nic

Tema je bila baš super: video igre ili tv serije (igrana ili animirana). Bile su tri kategorije: za nokte, za lice i bez uratka. Zadnje bira random, a prva dva Nic. Mogli smo pristupiti u dvije kategorije, jedna s uratkom, a druga random. Pristupila sam samo s manikurom jer sam zakasnila na onu random :D. Rok za slanje je bio danas u podne, a random je završila još sinoć.

Odabrala sam videoigru i to jednu koja mi je jedna od najdražih i igrala sam ju zbilja puno. Radi se o Heroes of Might and Magic III igri, za koju se već gotovo može reći da je retro :D, ali ja mislim da je bezvremenska. Izgleda prilično zastarjelo, ali meni je to bolje nego ove neke današnje fensi Barem ju moj komp vrti bez problema :D

Pošto u toj igri imate nekoliko gradova s kojima igrate, odabrala sam kao inspiraciju jedan grad - Fortress. To je močvarno-magični grad, a proizvodi bića kao što su bazilisci, gorgone, serpenti, hidre...Pa sam pokušala dobiti sve to u manikuri bez pretjeranog kompliciranja. Možda izgleda jednostavno, ali mogu reći da izvedba i nije tekla tako glatko (npr. prvu turu sam morala obrisati jer nije uspjela).

Ovu manikuru sam napravila tako da sam najprije stavila dva sloja tamnozelenog laka (Rapsodi 350) i pustila da se osuši. Zatim jedan sloj šljokičastog ljubičastog laka (Flormar Supershine 14). Dok je bio vlažan, prislonila sam spužvu i odnosila komade ljubičastog laka. Kako je on topio i donju boju, reljef se pokazao i dolje. Mislim da sam time dobila barem mali dašak guštera, hmm. Problem s tim odnošnjem gornjeg sloja jest što treba pogoditi vrijeme kad treba prisloniti spužvu jer ako se previše osuši, neće ga pokupiti, a ako ga onda silujete, odnese i donji sloj. Opet ne smije biti niti previše vlažan...


Mislila sam napraviti manikuru za još jedan natječaj pa objaviti sve skupa, ali danas mi je ta manikura pošla po zlu pa objavljujem bez nje :D, a ona još može pričekati jer ima vremena. Kod Dunje u oblacima traje natječaj za ljetnu manikuru ili make up, a imate vremena do 15.06.

Toliko od mene. Budite dobro!

Broj komentara: 12:

 1. Žuta manikura je bomba! prekrasno :D

  OdgovoriIzbriši
 2. Kod nail crazy imam šanse jedino jer random bira, jer ovo je genijalno :) A i druga je odlična!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hehe, sve ovisi o ukusu :D Hvala puno :))) Nadam se da ćeš sudjelovati, a nagrada je odlična. Mene random baš i ne ljubi, ali vrijedi se poigrati. Makar zabave radi :)

   Izbriši
 3. Ajme, ajme pa ovo je divno! Posebno mi se sviđa ova prva manikura, kako si molim te to tako dobro napravila, izgleda kao 3D efekt ove crne linije!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Puno ti hvala :))) Radila sam ih plosnatim mekanim kistićem za slikanje. Ne znam koliko je to slično onima za nail art jer nemam niti jedan. Evo ovakav treći s lijeva: http://www.nb-net.hr/artikli/KIS-170.JPG - izgleda isto. Umočila sam u lak i potezala te vijuge u jednom potezu pa dodala još koju ako je bilo potrebno. Top coat ga je zasjajio pa nekako izgleda dublje s njim :D
   Tako nešto sam radila s dvije boje ovdje: http://azziellablog.blogspot.com/2013/04/engcro-golden-rose-charming-classics.html - umakala sam istovremeno u dvije boje.

   Izbriši
 4. Super su mi obje manikure! Predobra izvedba i super ti stoje ove boje!!! Ja imam isto manikuru u ljubičasto crno zelenom tonu.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Puno hvala :D
   Nekako mi se sviđa kombinacija tamnozelene i ljubičaste. Možda nije svakome ugodna oku, ali u mom baš dobro pašu :D.
   Manikura je na blogu?

   Izbriši
 5. oduševljena sam, obje su ti manikure fantastične... ali moja je mrvicu ljepša <3

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :D:D
   Drago mi je što ti se više sviđa "Nail Crazy" manikura :D

   Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!