20. svi 2013.

[cro/eng] DIY Textured nail polish effect - Reljefni nokti u par poteza

Read in English HERE!

Hello hello!

Reljefni lakovi za nokte su jako popularni, gotovo da iskaču iz svake paštete, a ja nemam niti jedan :D. Neki dan mi je sinula ideja zašto da ne napravim sama taj efekt s lakom kojeg već imam. Probala sam, uspjelo i sviđa mi se :D. Ne izgleda kao pravi lak s tim efektom, ali mislim da nije toliko niti daleko od toga.


Ovaj način možda već i postoji - mislim, ja sam sto posto sigurna da je već uvelike korišten, ali nisam željela googlati. Tako da, ako ste ovo već negdje vidjeli, zanemarite moju radost što sam si otkrila toplu vodu :D. Šalim se malo :D. No, da vam pokažem...


Više puta sam nosila jednostavnu manikuru tako da sam 'pečatirala' dijelove noktiju spužvom umočenom u lak i tako dobila našprican efekt koji je bez top coata bio blago reljefni. Nametnulo mi se samo po sebi da probam spužvu pritisnuti u napol osušen lak na noktima i 'pokvarit ga'.

Znači, za ovo vam treba jedino lak za nokte (u mom slučaju to je Flormar Supershine 10) jer ima blagi shimmer, brzo se suši, pokriva jako dobro i izgleda blago mat kad se osuši (iako se zove Supershine :D) i spužvica koja nije previše gusta.


Namažite nokte kao i obično, prvi sloj da se osuši pa onda drugi, i treći ako želite. Pustite da se napola osuši i onda pritisnite spužvu. Nemojte prejako da ne odnese lak s nokta. To se može dogoditi i ako je ostao previše mokar. Svoje sam 'pečatirala' više puta sa spužvom tako da ih jače namreškam.

Na donjoj slici možete vidjeti kako izgleda s dva i tri sloja laka. Meni se više sviđa s tri jer daje jaču reljefnost.


I kako vam se sviđa? :) Jeste li isprobali ovako nešto?

Puno vas pozdravljam do sljedećeg tipkanja!


23 komentara:

  1. super je :D. i zgodna ideja, ne moraš trošiti pare na reljefne lakove

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideja, odlično izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  3. hehe probala sam ja i ovo ;)
    ovaj lak je mrak, može proći pod teksturu, malo bi njih skužilo o čemu se radi da nisi napisala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi? :D Da, baš mu je leglo kao budali šamar :D.

      Izbriši
  4. OVO MORAM DA PROBAM!
    dođe mi da plačem inače jer ne mogu da nađem teksturisane lakove u bosni, čekam misslyn kolekciju (koja će ako bog da doć na jesen) a ne pada mi na pamet da naručujem preko neta jer će mi ih cariniti 100% :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bih nabavila kad bi proizveo npr. Flormar - znači da je dostupno i jeftino. Inače i nisam baš toliko zagrizla :D
      Nadam se da ćeš biti zadovoljna rezultatom :D. Nemam nijedan Misslyn lak i ne znam ni koje su im cijene. To su neki nižeg cjenovnog ranga ako se ne varam?

      Izbriši
  5. Super ideja! prvi put cujem ali moracu da isprobam vec koliko sutra

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)) Nadam se da ćeš biti zadovoljna! :D

      Izbriši
  6. Svaka cast na ideji,izgleda predobro :O

    OdgovoriIzbriši
  7. predobro izgleda :O trebala bi i ja pocet furat taj stil jer vjecito mi na noktima ostane "otisak" posteljine jer nemam strpljenja cekat 2h da se sve posusi haha :D pa moram popravljati -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uf, ja i imam strpljenja pa se ne mogu uvijek obraniti od posteljina gravure, makar ga pustim da se suši tipa deset sati :/
      Hvala :D

      Izbriši
  8. Nisam poludjela za tim sand lakovima jer mi mat finis nikako ne odgovara. I samoj mi je ovo palo na pamet, ali nikako ne mogu progutati tu hrapvu teksturu pa jos nisam isprobala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da se pravi sand lakovi jako teško skidaju, a meni je muka sve što se teško skida :D, ali lijepo mi ih je za vidjeti. Neke nijasne su za opast sa stolice.
      Inače, nije toliko hrapavo, ovo barem :D

      Izbriši
  9. Super izgleda, ideja ti je za deset, ali ja ih nekako više volim vidjeti na drugima nego na sebi. Mislim da neko vrijeme neću kupiti niti jedan lak jer ih barem imam desetak ako ne i više koje nisam niti isprobala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Imam i ja nekih koje sam samo isprobala, a svejedno se teško kontrolirati. Kupujem jeftine lakove pa se tješim da nije šteta, a i nemam ih baš jako puno (ispod 50) tako da imam još prostora. Ali vjerujem da kad dođem do određene točke da ću ih početi više trošiti a manje gledati okolo kojeg bi idućeg mogla upecati. Trenutno me uveseljavaju jeftini lakovi, ali doći će vrijeme kad ću poželjeti nešto drugo (skuplje) probati pa vjerujem da će noviteta u ladici biti malo i rijetko.

      Izbriši
  10. Meni ovo izgleda baš kao iz boćice. Da nisi napisala, ja bi stavila glavu na panj da je to takav lak. Ideja je genijalna, isprobat ću prvom prilikom.

    OdgovoriIzbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!