4. tra 2013.

[cro] Meblo anatomski jastuk Standard

In Croatian only!

Pozdrav svima!

Danas vam donosim svoje dojmove o Meblovom anatomskom jastuku Standard. Jastuk je žlijebaste gornje površine, a načinjen je od memorijske pjene.


Što Meblo kaže o jastuku (preuzeto iz web shopa):
Jastuk od memory pjene. Ne kreira statični pritisak i ima obilježje da održava oblik tijela kroz neko vrijeme.
Njegova mekoća i svojstvo „pamćenja“ oblika ljudskog tijela, čine ovaj jastuk vrlo popularnim izborom za svaki moderan dom. Jastuk pruža odličnu potporu za kralježnicu.

Dimenzija jastuka:  49x32x11
Materijal: profilirana memory pjena: 20% prirodni i 80% sintetički latex, 50 kg/m3; navlaka: 50% pamuk i 50% poliester.
Proizvođač: TED BED JSC, Bugarska
Cijena: 257,00 kn (trenutno imaju nekakav popust pa iznosi 205,60 kn) i možete ga kupiti u Meblo trgovini te njihovom web shopu (link).
Uz jastuk dobijete i navlaku s patentom, a dolazi u lijepoj plastičnoj vreći s patentom i ručkom da se uvijek može jednostavno nositi sa sobom.

 jastuk bez navlake


Na etiketi, koja se odnosi na ovu vanjsku navlaku, pretpostavljam, možete vidjeti da piše 100% PES, dok na deklaraciji piše 50% pamuk, 50% poliester. PES je sintetički materijal i nije baš isto 100% PES i 50% pamuk s 50% PESa.

Utisci o jastuku

Imam problema s vratom i kralježnicom, što genetskih, što od sjedilačkog načina života. Imala sam i upalu mekog tkiva vrata, čije posljedice imam i dvije godine nakon, a taj moj vrat se pokazao problematičan i po pitanju ruke. Da vas ne gnjavim svojim problemima, bacam se na jastuke!

Do sada sam spavala na običnom mekanom jastuku, koji mi bude zguran na zatiljku kad se probudim (a budim se na leđima 90% puta) bez ikakve vratne potpore. Budila sam se ukočena i s boli u vratu i ramenima. Od anatomskih jastuka probala sam jedino jedan jeftini žlijebasti iz supermarketa, koji je bio napravljen od spužve. Nisam mogla spavati na njemu. Vrat me bolio još više, nisam mogla disati ako bih legla na trbuh, a od ležanja na boku bolilo me uho koje je bilo na jastuku. Taj jastuk mi je trenutno na stolici i pruža potporu nekom drugom dijelu tijela.

Ovaj jastuk sam dobila od mame na poklon, a ponudila mi je da si sama odaberem. Nećkala sam se između ovog jastuka i jednog klasičnog izgleda s vlaknima eukaliptusa. Nisam željela žlijebasti jastuk radi onog lošeg iskustva koje sam prije spomenula, ali sam ipak željela jastuk s memorijskom pjenom. Kako mi se ovaj jastuk na slici činio samo lagano udubljen, odlučila sam se za njega. Malo sam se zabrinula kad mi je došao u ruke jer je bio neravniji nego na slici, ali čim sam stavila glavu na njega, osjećala sam... Savršenstvo! Toliko da sam otišla prileći, odmah.

Ne mogu opisati osjećaj kako je kad se probudite i nađete jastuk pod glavom, na istom mjestu gdje je bio prije nego ste zaspali, neovisno jeste li se okretali. Kako se pomičete, on se vraća u svoj oblik. I ono što je važno, mogu ležati i na trbuhu.

Bitno je samo napomenuti da je jastuk dosta mekan, ali glava mi ne propada niže nego što treba. Možda bi nekome bio premekan ako ste navikli na deblji jastuk i jaču potporu (ali svi ti anatomski jastuci su više manje iste debljine, osim što s tvrđim vjerojatno ne biste toliko 'propali', tj. 'utonuli').

Ovaj jastuk koristim 2-3 tjedna i ne bih ga mijenjala za ništa. Meni je zaista odličan. Kako će se ponašati nakon dužeg korištenja, vidjet ćemo, a o tome izvještaj iduće godine :))

Što se vratobolje tiče, tu se nije puno promijenilo jer su to stari problemi, ali ne budim se ukočenija nego kad sam legla, ne 'bildam' problem na problem, barem što se spavanja tiče. A zaista je super osjećaj probuditi se i moći okrenuti glavu :)

Jedina zamjerka koju imam nije vezana uz jastuk već Meblo web shop. U opisu proizvoda nisu napisali ništa o sastavu materijala. Ovo što vidite napisano jest s deklaracije. Mislim da takve informacije ne bi trebale izostajati u internetskom dućanu za kupce koji ne mogu čitati deklaracije na proizvodima.

Meblova internetska stranica: http://www.meblo.hr

Kakav jastuk vi koristite? :)

2 komentara:

  1. moja jača polovica ima velikih problema s kičmom i pred par godina sam mu kupila jastuk od memory pjene, ali onaj tempurov, koštao je nekih 750 kn... kad putuje nosi ga sa sobom, mislim da je to dovoljna preporuka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, i ja sam se teško od svoga rastala kad sam putovala u Pulu. Srećom, i tamo me dočekao memorijski, ali klasičnog izgleda.

      Žao mi je što mi je vrat ovoliko dugo patio :(. I majka ima isti problem kao i ja.

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!