28. velj 2013.

85th Academy Awards (Oscars) - malo o filmovima i red carpetu


Žao mi je, ali moram i ja malo o tome :D.

Kao što znate, dodjela 85. po redu Oskara održala se u noći nedjelje na ponedjeljak, tj. 24. na 25. veljače po našem vremenu. Ceremonija je počela u 2:30 i trajala do 6 sati. Prijenos sam pratila na Novoj Tv, koja je prenosila i događaje s red carpeta, uz komentatore u studiju.
Iako nisam planirala gledati njihov prijenos jer sam tokom prethodnog tjedna u prolazu (da, nemam tv, ali imaju moji) ulovila njihove 'pripreme' o kojima su izvještavali pučanstvo kao da sami organiziraju dodjelu i sve skupa me odbilo. Nije mi bilo previše jasno zašto im treba sva ta sila voditelja. Volim slušati ljude koji znaju što pričaju ili nikoga. Nekoć su prijenosi kod nas bili takvi. Pozovu nekoliko gostiju i jednog moderatora i to bude zaista zabavno. No, srećom Nova jest imala neke goste, između njih i Nenada Korkuta, kojeg volim slušati, ali skakalo se vamo-tamo da zapravo nitko nije uspio ni normalno govoriti. Osim toga, pitanja gostima su često bila... bezvezna. Ništa konkretno o filmovima se nije niti pričalo. Prijenos same ceremonije je bio više-manje ok. Komentatori nisu previše smetali, a što se mene tiče, mogao je biti samo jedan, umjesto dva, jer... Niti od njih se nije čulo ništa konkretno, osim nekoliko lapsusa. Sve u svemu, mislila sam da će biti gore, pa mogu reći da sam ugodno iznenađena, lol.

Sam Oskar je bio ok. Hm, nisam sigurna da će mi ostati u sjećanju. Nije mi bio niti megasuper, a niti loš. Pamtim onaj s Anne Hathaway i Jamesom Francom kao lošeg izbora voditelja :D.
Na dodjeli Zlatnog globusa smo imali Billa Clintona, a na Oscaru je nagradu uručila Michelle Obama, doduše videovezom. Iduće godine ne očekujem ništa manje od pape.

Dosta priče za sad. Najprije ću malo zašareniti fotkama sa crvenog tepiha, pa na kraju riječ-dvije o filmovima.
Uvijek je jako zabavno pratiti prešetavanje haljina. Mislim da to većina nas 'ženskih' voli, dok muški vjerojatno ni ne pale prije same ceremonije. Kao što rekoh, uživam i u tom crvenom tepihu. Žao mi je što u prijenosu nisu pustili više tog tepiha. Goste u studiju i voditelje smo mogli i samo slušati. Prebacila sam bila i na E!, ali ni tamo nije bila bolja situacija, a Nova je imala Korkuta :)).
Što se haljina tiče, u globalu su mi bile ok. Ne mogu reći da sam pala sa stolice, ali lijepo sve u svemu. Bilo je nekoliko zaista lijepih. Primijetila sam da nije bilo 'faca' koje se uvijek pojavljuju, npr. Angie Jolie i Brad Pitt, JLo i tako. Nisam vidjela niti 'njuške' poput Julianne Moore, Glen Close, Helen Mirren...

Fotke ću grupirati po bojama haljina, a najprije svijetle haljine... Pošto me baš i ne zanima iz koje kuće je koja izašla, neću to ni pisati :D, ali dio tih informacija možete pogledati ovdje.

Jennifer Lawrence - meni jedna od najodjevenih te večeri. Možda je pomalo 'bridal' look, ali zaista lijepa haljina, detalji... Fan sam :).


I njena 'nesreća' kad je pojurila primiti nagradu:


Tu se bolje vidi sama tekstura materijala, kao i izgled pozadi. Fascinantno mi je kako se ženska prospe pred milijardu ljudi i nasmiješena stane iza mikrofona :D. To mi je baš simpatično. Ja bih se toliko smela da bi zaboravila ime, gdje sam i što mi se događa :D.

Anna Hathaway - meni je ovo so borring :(. Da nema ogrlice zaspala bih samo gledajući :D Girly mesarska pregača :(


Jessica Chastain - eto kako jednostavnost može biti predivna. U duhu starog Hollywooda, meni divna :)


Amy Adams - i 'pernata' haljina :). Baš je slatka, fluffy, lepršava.. Cerek. I neće se izgužvati :D. Sviđa mi se i ona.


Amanda Seyfried - podsjeća me na bakinu zavjesu :(. Ne sviđa mi se uopće ova haljina i tetkasta je. Kroj, materijal... Nekako bi vjerojatno bolje išla nekoj starijoj ženi. Iako je Amanda 'već' u 27. - ipak izgleda dosta mlado pa mi baš i ne ide ta haljina uz njeno lice (na stranu što mi se ta haljina uopće ne sviđa :D ).


Kristen Stewart - po mom ukusu, fali mi oblika, tj. da ne bude kao crijevo, ne bi bilo na odmet 'prelomiti' u struku, da se dobije dojam struka. Inače je ok. Ne sviđa mi se ova out of bed frizura :(.


Charlize Theron - rijetko mi se svide haljine s ovakvim oklopom (npr. Anne Hathaway na Zlatnom globusu), koji siječe haljinu na suknju i top, ali ova mi je zaista lijepa. Radi jako lijepu figuru. Charlize ju je super iznijela, naravno (kao i uvijek). Jedna od ljepših u svakom slučaju.


Zoe Saldana - za razliku od prethodne, ova mi je jedna od lošijih. Em mi je ova dužina jako čudna, a onda gore imamo i remen i mašnu i hrpu cvijeća - čiji pak smisao ne razumijem i svo troje mi jednostavno ne ide jedno s drugim. U biti, ili remen bez ostalog ili ostalo bez remena :-Đ. Svejedno, ostaje ta čudna dužina, a ni sandale mi se ne sviđaju.. s ovim.


Queen Latifah - uh, i ona mi je bila baš lijepa. Isto, možda pomalo 'bridal', ali baš je elegantna i izgledala je kao netko tko se dobro osjeća u odjeći.



Crvene haljine...

Sally Field - I Sally mi je bila baš simpatična, lijepa. To je žena od 65+ godina. Tako i ja želim izgledat u toj dobi, k vragu. Baš joj lijepo stoji ta lepršava haljina. Isto, jedna od ljepših haljina s dodjele.



Jennifer Aniston - još jedan modni favorit. Predivna haljina, odlično je izgledala u njoj. Kosa.. Hmm. Ovako na slici izgleda suho, ali na snimci je izgledala ok.


Jacki Weaver - nažalost, ovo mi je jedan od failova. Definitivno loš izbor za građu. Haljina ju je pojela. Kao da je trebalo skratiti haljinu za visoku osobu pa se samo podvilo u struku i maklo ga. Zaista jako čudna haljina. Još čudnije izgleda s tim sireninim repom na dnu...


Kerry Washington - htjela bih lak za nokte u ovoj boji :D. Lijepa je Kerry ovdje.


Olivia Munn - gornji dio haljine (ovaj korzet, što li) mi je... OMG kako je kul. Odlično stoji sa svih strana. I cijela haljina je onako... Moraš je gledati. Drugačija i zaista bogata i divna (što se može najbolje vidjeti na trećoj slici), ali čini mi se da joj je pojela noge. Izgleda mi kao žena kratkih nogu, a sigurna sam da je to optička varka. Stoga, ovo bi sigurno bolje stajalo visokoj ženi. Svejedno, Olivia lijepo izgleda. Makeup super. Frizura super.



Crne haljine...

Kristin Chenoweth -  Kako mi je ona bila simpatična :D Džepna žena. Ok, nisam puno viša od nje, ali svejedno... Haljina je lijepa. Izgleda baš praktično i udobno. Da ja moram birati haljinu (:-Đ) birala bih nešto što se neće izgužvati :D.


Sandra Bullock - Sandra je sve ljepša :D. Jako lijepa haljina :))


Kelly Osbourne - ponovo jedna od meni ljepših. Crno mi je u krvi :D. A i njoj dobro stoji :)


Salma Hayek - ok, haljina sama po sebi nije loša. Zamislim ju na visokoj ženi dugačkog vrata, ispada mi ok u mislima, ali na njoj tako 'mićoj' i s tom pundžetinom podsjeća me na ukrasnu bocu za likere u kojoj držimo orahovac.


Helena Bonham Carter - meni je ova haljina baš nekako.. cool :D. Dosljedna si je i zato je i HBC cool 8-)


Šljašteće haljine...

Catherine Zeta Jones - gore kraljica sirena, dolje kičasta zavjesa bake sirene. Ubijaju me ovi zlatni valovi/vitice dolje >:( Ali CZJ je jako lijepa i dalje :D!


I ponovo kao Velma (njena uloga u Chicagu iz 2002.) - nastup na dodjeli. Svaka čast :D.


Naomi Watts i Liev Shreiber - šteta što baš jako 'šljašti' na fotki. Na snimci je bila puno ljepša. Lijepa haljina i Naomi je izgledala baš lijepo :).


I "ugašena" haljina:



Jennifer Hudson - ok, ova nije sirena nego ribica. Mislim, lijepo ona izgleda tako ravne kose nasmiješena u tom ljuskavom plavom, ali sama haljina mi je nekako too much :( I još te cipele koje mi ne idu uz tu haljinu.


Stacy Keibler - ili poznata kao 'ženska' Georga Clooneya. Bila mi je jedna od najljepših. Predivna haljina, odlično joj stoji, a i ona sama je jako lijepa.



Halle Berry - kroj kao i u Jane Fonda, samo što mi je ova bila mega. Jest da baš sjaji, a ja nisam baš tip od previše sjaja, ali baš mi je nekako bila... SF-asta :D I to mi se sviđa. Živa je. Imam osjećaj da počne levitirati u prostoru kad ju se skine :D. No, pohvale za Halle. Super mi je što je 'pokrivena' ovaj put, s tim otvorenim detaljima. Izgleda seksipilnije ovako nego u standardnom polugolom izdanju na crvenim tepisima.


Nicole Kidman - dok sam gledala prijenos razmišljala sam kako je ova haljina lijepa, uočljiva i hrabra. Na fotki mi se manje sviđa, ali sve u svemu rekla bih neka sredina, po mom mišljenju.


Razne boje...

Jennifer Garner -  imam podijeljena mišljenja glede ove haljine. Ovako s boka izgleda dobro, od iza pak kao ptica, a od naprijed baš i ne laska ženskoj figuri. Uz te negativne strane, Jenn mi je svejedno izgledala jako lijepo.


Helen Hunt - ah, boli me gledati tako izgužvanu haljinu :(. Baš je sažvakana. Ali super što Helen kao da ne doživljava to. Osmjeh od uha do uha :D.


Reese Witherspoon - ona mi je bila onako... Nit smrdi nit miriše :D. Pohvale za boju. Lijepo je vidjeti nekoga tko odskače iz mase, a nije baš da se šetalo puno plavih haljina.


Jane Fonda - ...u jarko žutoj haljini. Rekla bih, bravo! Hrabro :). A sama haljina joj odlično stoji (mada, zatvorila bih leđa. U toj poodmakloj dobi mislim da bi trebalo više skrivati nego otkrivati. Uglavnom, Jane izgleda odlično, ali ne mogu prokljuviti ovaj remen, ove dvije sunčeve zrake, dva trokuta sa zlatnim prugama. Jednostavno mi taj centralni dio izgleda užasno 'cajkaški' i jeftino i radi toga moram reći da mi se sveukupno ne sviđa.


I za kraj par weirdosa :D

Čipkasta mašnica, koja izgleda kao da ju je napravio netko tko je prvi put uzeo u ruke komad žice i konca, na glavi Eve Stewart.


Hairspray frizura Melisse McCarthy


I otvaranje zlatne omotnice by Sandra Bullock :D



Filmovi

Što se samih nagrada tiče.. Neću previše filozofirati. Nisam pogledala sve filmove pa ću se samo osvrnuti na ono što jesam.

Najbolji film

Pogledala sam: Amour, Django Unchained, Les Miserables, Life of Pi, Silver Lining Playbook.
Moj poredak od najboljeg do najlošijeg (a ja nisam stručnjak te uzimam u obzir ono što me se tiče kao krajnjeg korisnika): Life of Pi, Amour, Silver Linings Playbook, Django Unchained, Les Miserables. S time da prvi i zadnji ne mogu biti konkurencija, ako se mene pita.
Ostali nominirani koje nisam pogledala: Argo (pobjednik), Beasts of the Southern Wild, Lincoln, Zero Dark Thirty.

Glavni glumac

Glumci čije sam uloge vidjela: Bradley Cooper (Silver Linings Playbook), Hugh Jackman (Les Miserables).
Ostali: Daniel Day Lewis (Lincoln) - pobjednik, Joaquin Phoenix (The Master), Danzel Washington (Flight).
I Bradly i Jackman su bili dobri, a drago mi je što je osvojio DDL. Vidjela sam dio tog filma (da, započela sam Lincolna, ali nisam imala vremena). A i on je odličan, vjerojatno u svemu u čemu sam ga gledala.

Sporendi glumac

Glumci čije sam uloge vidjela: Christoph Waltz (Django Unchained) - pobjednik, Robert De Niro (Silver Linigs Playbook).
Ostali: Alan Arkin (Argo), Tommy Lee Jones (Lincoln), Philip Seymour Hoffman (The Master).
Waltz je bio odličan. Htjela sam da osvoji jer je bio odličan i bio je svijetla točka tog filma :D. De Niro me baš i nije nešto impresionirao...

Glavna glumica

Glumice čije sam uloge vidjela: Jennifer Lawrence (Silver Linigs Playbook) - pobjednica, Emmanuelle Riva (Amour).
Ostale: Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), Quvenzhane Wallis (Beasts of the Southern Wild), Naomi Watts (Lo imposible).
Lawrence mi je bila vrlo dobra i drago mi je što je odnijela nagradu, ali ipak sam trunku više željela da osvoji Emmanuelle Riva. Odlična uloga. Super film. Pogledajte.

Sporedna glumica

Glumice čije sam uloge vidjela: Anne Hathaway (Les Miserables) - pobjednica, Jacki Weaver (Silver Linigs Playbook.
Ostale: Amy Adams (The Master), Sally Field (Lincoln), Helen Hunt (The Sessions).
Jacki je bila dobra. Ovo mi je prvi film s njom kojeg sam pogledala. Kao što sam napisala u osvrtu o Les Miserables u mom prošlom postu, Anne Hathaway mi je bila očajna. Mala uloga, preglumljena do bola i jedva sam čekala da nestane iz filma. So, ne berem zašto je osvojila :D.

Ostalo:
Općenito sam navijala za Life of Pi. Imao je 11 nominacija, a osvojio je samo 4 - što je zapravo i dobro jer Lincoln je s 12 nominacija pao na samo 2 osvojena :D.

I vrijeme je da privedem kraju ovaj dugački post. Nadam se da nije kasno. Prošlo je samo par dana od dodjele pa mislim da je to još aktualno :D.

Kako se vama sviđa ovogodišnja parada na crvenom tepihu? :)

2 komentara:

  1. Ja sam gledala live stream preko neta. Već godinama ne gledam prijenose na našoj tv, jer ne mogu smisliti idiotske voditelje, loše prijevode (kad su simultano prevodili) i očajne komentare.
    Sama dodjela postaje svake godine sve lošija, prije sam jedva čekala da pogledam i stvarno sam uživala, zadnjih par godina gledam samo iz navike.

    Neke haljine su stvarno stravične :D. Dobar opis haljine od Hathaway, mesarska pregača, lol.
    Ne sjećam se da je J. Weaver bila tako loša uživo, ovako na slici, totalni fail. Haljina joj užasno stoji.
    K. Stewart me iritira do boli. Došla je na RC sa šatakama, u prevelikoj haljini (dok se klatarala samo što joj boobs nisu ispale van), sa očajnom frizurom. A kao nije ju briga uopće za crveni tepih. Ako ju nije briga zašto se uopće prošetavala po tepihu i naslikavala, kad je mogla ući neopaženo na drugi ulaz. Ako si na tepihu, potrudi se bar malo, počešljaj se, obuci haljinu koja ti odgovara. Nemoj se sramotiti. Radi sprdnju od sebe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se nije dalo tražiti stream :D. Slažem se glede dodjela samih, nešto su 'opale'. Sumnjam da je to zato što mi je dosadilo.
      Haljina Anne H. mi je totalno kripi i dalje. Ostat će zapamćena za vijeke. Ne znam s koje strane mi je gora.
      Stewart mi izgleda kao da se osjeća neugodno na tim mjestima i kao da je agentica tjera da tome svemu prisustvuje.

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!