22. pro 2012.

QMR: The Hobbit - An Unexpected Journey (2012) - Cinestar Rijeka


Pozdrav svima! :))

Nadam se da ste dobro i da vam u ovo predblagdansko vrijeme sve ide onako kako ste zamislili. Meni ide po planu za sada. Zadala sam si gomilu posla pa mi blog pati - tako je i post o Hobbitu dugo čekao :).

Vjerovali ili ne, nikad nisam bila na premijeri niti pretpremijeri nekog filma u kinu. Moj dragi momak je dugo smišljao što bi mi poklonio za Božić (kaže, teška sam, ali to je sasvim suprotno :D. Samo što se on uplašio tog izazova 8-)), a kako sam trubila o Hobbitu neko vrijeme i dogovorila s njim da ćemo ga ići pogledati nakon Božića (ne živimo u istim gradovima), lampica mu se upalila te me odlučio iznenaditi, doći i odvesti me na pretpremijeru Hobbita :))


Film smo, dakle, gledali u Cinestar kinu u Tower Centar Rijeka. Gledali smo ga, naravno, u 3D verziji koja se prikazivala u extreme dvorani (dvorana 1). Kako je bilo do zadnjeg časa upitno hoće li se uopće ići 12.12. zbog snijega i leda, karte su kupljene taj isti dan ujutro pa smo morali uzeti sjedala bliže platnu. Sjedili smo u J redu (to je 6. red, mislim) u samoj sredini reda. Bila je dvojba uzeti red iza, ali sjediti sa strane. Drago mi je što smo uzeli sredinu u jednom redu niže. Sasvim se dobro vidi i uopće nije preblizu. U jednom času sam morala okrenuti glavu u lijevo jer je bila takva scena, ali inače imate cijelo platno u vidnom polju :D. Sjedište u dvorani je podijeljeno u nekoliko dijelova. Glavni i najveći dio ide od jednog kraja platna skoro do drugog. S desne strane je uski stupac sjedala uz sam zid, a s gornje strane je još nešto odvojenih sjedala (tu su i sjedala za invalide).

O filmu...


 The Hobbit - An Unexpected Journey (2012)

Genre: adventure, fantasy
Director: Peter Jackson
Cast: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Ken Stott, Graham McTavish, William Kircher, James Nesbitt, Stephen Hunter, Dean O'Gorman, Aidan Turner, John Callen, Peter Hambleton, Jed Brophy, Mark Hadlow, Adam Brown
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0903624/


Hobit je priča, avantura, koja prethodi već snimljenom Gospodaru prstenova istog redatelja. No, Hobit i Gospodar prstenova nisu povezani, osim što se tiče nekoliko likova koji se nalaze u jednom i drugom te što se u Hobitu saznaje kako je Bilbo našao Prsten. To je priča koju u Gospodaru prstenova Bilbo spominje kao svoju avanturu o kojoj piše knjigu (ovdje govorim o filmu).


Hobita sam čitala nekoliko puta, ali zadnji put prije dosta godina tako da se ne sjećam svega, što sam primijetila i gledajući film. Naravno, to što se nečega ne sjećam kroz film ne znači da i postoji u knjizi tako da sve upućuje na to da ću ga uskoro opet pročitati. Prije filma nisam ništa željela gledati niti čitati o njemu, osim što sam vidjela kako izgledaju patuljci još kad su objavljene slike. Tako nisam znala da su odlučili snimiti čak tri filma. Gledajući film sam nakon dva sata razmišljala o tome kako su tek na pola puta do odredišta i kako misle sve strpati u jedan film, a onda su ubrzo iskočila slova :D. Išli su na to da budu tri filma kao i kod Gospodara, očito, ali po broju stranica Hobit nije 'debeo' kao niti jedan nastavak Gospodara. Slažem se da tu ima puno događaja, ali svejedno, mislim da su sve mogli strpati u dva dijela.



Što se filma tiče, meni je bio baš uživancija. Neozbiljniji i 'djetinjastiji' od Gospodara, kao što su, uostalom, i knjige. Je li mi bolji od Gospodara.... Teško da ga može nadmašiti, ali svejedno mi je super. Bio bi malčice jači da nije bilo par patetičnih scena i možda pokoji razvučeni dio, ali zapravo mi ovo drugo niti ne smeta jer mogla bih buljiti u njega i pet sati.

I za kraj malo Rivendella :)


Jeste li pogledali Hobita? Planirate li ako niste? :)
Kako vam se sviđa?

Hvala na čitanju!


Broj komentara: 8:

  1. Uf meni je bio odličan :) Neki patuljci su baš rrrr :D hehehe Meni je valjda jedinoj drago što su razvukli na 3 djela, ma mogu i na 5 samo nek izlaze xD LOTR mi je najdraža knjiga, film su zbilja odlično napravili makar nisu sve ubacili kako je bilo al who cares. Idu mi na živce ljudi koji kenjkaju oko sitnica posebno kad se čovjek zbilja potrudio napraviti odličan film. Što bi rekli da je izgledao kao Dead or Alive prerada? xD Sad čekamo iduću godinu! :D jej :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se ne da cekat toliko dugo. Ja bih deset uri odmah :D. Cekam Mrkodol i one pauke, a sad ce trebati jos godinu, nedam se ne dvije :eek: U lotr sam tako iscekivala borbu sa Shelobom pa su to bacili tek u treci dio :D. Uglavnom, prije Hobita sam ponovo, stoti put, uz izradu bozicnih ukrasa pogledala sva tri filma da se bacim u taj mood. Ulovila sam se citanja Prstenove druzine opet, ali nisam daleko stigla. Nemam sad ni trunke vremena za citanje. Hobita nemam doma tako da ce on pricekati da obnovim clanstvo u knjiznici, mada vec vidim da ce sad non stop biti vani :D.
      Meni je film Hobit cak i uz te neke sitne zamjerke super i jedva ga cekam pogledati opet da si utvrdim gradivo :D

      Izbriši
  2. gledala. odlican je bio i jedva cekam nastavak! :D (niki)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jos nije stigao a ja nestrpljivo cekam..

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je bio vrlo dobar, ali da, dosta djetinjast. Neke scene su bile debelo navučene i tako, uvijek se izvuku iz svega, ali ajde, dobar mi je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ha tak je i u knjizi :D Meni se svidja sto su taj 'štih' stavili u film da se po tome razlikuje od lotr, jer su i same knjige takve (ili sam ih ja tako dozivjela). Lotr mi je bio ozbiljnija prica od Hobita :D

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!