16. stu 2012.

Coshida suha hrana za mačke


Pozdrav svima!

Danas pišem još jedan tekst o hrani za mačke u kojem ću predstaviti Lidlovu suhu hranu za mačke Coshida. Post će biti kratak jer nemam puno za pisati. Pokazat ću kako izgleda hrana, ambalažu te glavne sastojke.

Najprije izgled ambalaže (moja vreća je načeta):


Hrana je dostupna u težini od 1 kg - u kutiji, od 2 kg - u plastičnoj vreći. U mom Lidlu dostupna su dva okusa hrane u pakiranju od 2 kg i to perad/govedina/grašak (na slici) i riba (trenutno nemam pa ne mogu reći ima li još što osim ribe).


Izgled i sastav


meso i prerađevine životinjskog podrijetla (8% od govedine u kroketama od govedine, 4% od kokošjeg mesa u kroketama od kokošjeg mesa), žitarice, prerađevine biljnog podrijetla, povrće (grašak 4%), ulja i masti, ekstrakti biljnih bjelančevina, minerali, ribe i riblje prerađevine


Cijena hrane od 2 kg je oko 19 kn, a one od 1 kg oko 11-12 kn. Čini mi se da verzija od 1 kg u kutiji ima više okusa u ponudi. Ne mogu tvrditi, ali čini mi se da sam vidjela bar tri okusa. Treba provjeriti u Lidlu.

Hrana mi se čini dobra za tu cijenu. Vanjske prikućene mace koje su ostale kod nas najčešće ovo jedu. Ništa se ne baca i ne ostavljaju. Dapače, debele su kao praščići :).

Lijep pozdrav!

Broj komentara: 14:

  1. Moja maca je dobila ovu na poklon od "bake" i obožava ju! Isto tako i vrečice i one štapiće od Coshide. Tak da + za ovu hranu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Štapiće nismo probali. Probali smo Dein Bestes i to se unezvijere kad osjete miris. Vrećice su super :D. Povoljnije od WIskasa.

      Izbriši
  2. Ako imalo voliš svoju mačku, nećeš joj to smeće nikad više kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S obzirom da smo unazad 2 god udomili 5 lutalica, neki od njih moraju jesti 'to smeće'. Ljubav nema veze s tim nego mogućnosti.

      Izbriši
  3. ja ču svojoj kupit i dalje to, pogle kaj piše, 8 posto mesa , a pročitaj wiskas 4 posto. il sam nekaj fulao .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmm, pogledala sam na Wiskasu i uopće nema jasni postotak nego piše nešto tipa: sastojci životinjskog podrijetla i u zagradi 'od toga 4% govedine i 4% jetrice u punjenim briketima'.
      Evo, cat Chow ima 14% http://azziellablog.blogspot.com/2013/03/purina-cat-chow-hrana-za-macke.html - jest da mu cijena pomalo ide gore pa je sad mrvicu skuplji od Wiskasa.
      Ili pak Dein Bestes Exquisit s 22% - http://azziellablog.blogspot.com/2012/10/dein-bestes-exquisit-hrana-za-macke.html i dođe desetak kn manje od Wiskasa, ali dosta više od Coshide... Cca kila DB za kilu Coshide.

      Izbriši
    2. Cca kila DB za kilu Coshide. - mislila sam kila DB za 2 kg Coshide :D

      Izbriši
  4. Moje 3 mačketine jedu Dein Bestes Exquisit i obozavaju je ..najstarijem mačoru kupujem i mokru hranu jer je na terapiji pa da mu lakse dam tableticu isto Dein Bestes, ali danas sam vidjela u Lidlu da imaju pakiranje 12 komada vrecica mokre hrane 27 kuna, a Dein Bestes ista cijena 6 komada...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Exquisit je stvarno super hrana, fino miriši i rado su je jeli, ali moj osjetljivi medo je ipak nakon nekog vremena dobio proljev od nje :(.
      Vratila sam se na Cat Chow Sensitive i to trenutno jednu sve tri kućne. Naručila sam iz Pet Centra vreću od 15 kg. Bila je snižena s 326 kn na 277, a dobila sam i 10% popusta jer sam imala kod pa me došlo 250 kn. Super ušteda :). Ta hrana me još nije iznevjerila, osim što ju moram naručivati pa mi stoga nije lakodostupna. Ima ju i Pevec, ali je tamo dosta skuplja.

      Coshida vrećice sam znala kupiti. Kako ono.. 4 vrećice nekih 10 kn. 2-3 kn manje od Wiskasa. Najpovoljnije konzervice koje mogu stajati uz bok onim nešto skupljima su definitivno Dein Bestes od 400 g. Nadam se da im neće dignuti cijenu :/

      Izbriši
  5. Navedenu hranu jedu i moji mačići,izuzetna je kvaliteta za svoju cijenu,vrlo zadovoljan sam omjerom kvalitet-cijena,a ni mačići se ne bune :)

    OdgovoriIzbriši
  6. moja ne voli coshidu, općenito nije luda za kroketima, ali pojede ju ako nema ništ drugo

    OdgovoriIzbriši
  7. nikad nisam čula dosad za tu hranu,a mačke imam više od 20 godina..

    OdgovoriIzbriši
  8. Nikada nisam (dosad) čula za tu hranu,a imam mačke 20 i više godina...
    Mačke su zaista specifične po odabiru hrane (osim,naravno,jadnih lutalica koje isto tako dobro poznajem),ali moje vole i paštete iz DM (DB),a i Gourmet paštete..donedavno i Kitekat dok se nije počeo proizvoditi tko zna gdje...dakle,nema veze cijena,ali Coshidu mi stvarno nikada nitko nije spomenuo kao kvalitetnu

    OdgovoriIzbriši
  9. Dobila sam na poklon 2x2kg,pomesala sa josera cat i moji mačići i odrasle mace jedu. Ne znam gde mogu poručiti džak od 10 kg.

    OdgovoriIzbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!