30. lis 2012.

RBP #5 - vrijeme, blog, pisanje, kreativnost, maca...

Pozdrav svima!

Vrijeme je od jednog upisa, a odlučila sam danas pisati 'neslužben' postić :D. Najprije da objasnim naslov - RBP = Random Blog Post. Shvatila sam da je ovako preglednije i lakše se vidi ono što dopišem o čemu je riječ u tekstu.

Vrijeme, vrijeme...

Zadnjih par dana sam u nekom čudnom moodu. Čudno spavam, a kad se probudim ne stignem ustati jer opet zaspim. Ulovila me jesenja pospanost. Tijelo mi se nije priviklo na ovu hladnoću pa kad se zgrijem u krevetu s jastučićem na struju i Šimerom, koji cijelo vrijeme spava ispod pokrivača stisnut uz mene, baš mi se ni ne ustaje. Jučer smo imali čak nula stupnjeva uz hladan vjetar. Čak je sipio nekakav polusnijeg. Sad ćete vi koji ste već pobijelili reći: pih, to nije ništa! - ali na našem istočnom brdu iznad Rijeke snijeg ne pada prečesto, sigurno ne još u listopadu :D. Cijeli ovaj mjesec, tj. otkad je službeno nastupila jesen, vrijeme je bilo toplo i kišno pa su nam nakon sušnog ljeta napokon bundeve počele rađati kao lude. Neke su još dosta mlade i bojim se da su sad upropaštene. Ovo ljeto koliko se zalijevalo neke su jednostavno bile škrte u rađanju. Čak smo ih posadili s najlonom u zemlji da drži vlagu, ali ni to nije pomoglo (bez toga možda ne bismo imali ništa za ubrati). Ok, nije loša situacija, ali mogla je biti puno bolja.

Što sam radila ove dane?

Kad već spominjem bundeve, ove dane sam se malo bavila pečenjem. Na forumu.hr je natjecanje na gastronomiji, a tema su upravo bundeve, tikve, buče.. Kako tko hoće zvati. Napravila sam dvije slastice, koje ću predstaviti uskoro, možda baš na Halloween :).

Blog u skoroj budućnosti

Nakon Halloweena sam planirala otvoriti seriju postova pod nazivom Nightmare before Christmas ili nešto na tu foru u kojima bih iskušavala recepte za blagdanske kolače koje još nisam isprobala, kao i objavljivala tutorijale za blagdanski nakit. Mislim da će to biti zabavno i meni, a nekome bi moglo koristiti.

Što se kozmetike tiče, nemam više puno toga u pripremi, ali zasigurno ću objaviti post o svojoj kolekciji parfema/toaletnih voda, planiram pisati o šamponima protiv peruti jer muku mučim s tim problemom pa će možda nekome koristiti moje iskustvo i planiram objaviti recenziju Collistar laka za nokte.

Što sam radila ove dane 2 + poticanje na kreativnost

Vjerujem da mnogi u glavi imaju pokoju sliku ili komad priče za koju bi voljeli da je napisana ili pak snimljena - možda i samo neku scenu o kojoj onda krenete razmišljati pa dođete do još nečega. I tako gomilate isječke i tragove jedne, nekoliko ili pak mnogo priča, a nikad ne krenete ništa poduzeti glede toga jer: 1. smatrate da nemate (ili nemate dovoljno) talenta za pisanje, 2. za upriličiti to u strip nemate (ili nemate dovoljno) talenta za crtanje.
Početkom ove godine sam si rekla da ću probati pisati pa što bude, a bogami nije ni da je plan s tim se hvaliti. Probala sam. Pisala sam kad sam stigla kroz tri mjeseca i napisala pedesetak stranica i prestala jer nisam više vremena, a morala sam se fokusirati na druge stvari. Ljeto i toplina očito nisu moje doba za kreativu pa nisam imala niti želje dok nije zahadilo.
Spominjala sam te djeliće priča ili scene - eh, tako imam nekoliko tih mogućih priča u glavi. Već neko vrijeme mi se pišu kratke priče pa sam odlučila sad se okušati u tome. Fokusirala sam se na jednu priču koju sam zapravo sanjala, tako da tipkam malo zadnjih par dana. Međutim, neće to ispasti kratka priča, već vidim.
Uglavnom, htjela sam napisati da uopće ne treba razmišljati o tome jesmo li dovoljno talentirani za nešto. Ako nas uveseljava, trebamo to raditi. Zašto da se toga ustručavamo? Dokle god smo prizemni i ne vidimo bogaćenje na tome, to je odličan ispušni ventil - kao i crtanje i bilo koja kreativa. Pa makar bili i najgori pisci, najgori slikari i ilustratori, najgore slastičarke... A ako imate hrabrosti, to i pokažite. Ja imam česte padove samopouzdanja što se toga tiče i često previše od sebe očekujem pa me ubije u pojam kad to ne mogu napraviti kako sam si zacrtala i onda me sram pokazivati. S nakitom, kolačima, pa i crtežima je nekako jednostavnije. Ne znam zašto, ali piskarije su mi nekako osobnije.. Mada, iz crteža se štošta vidi. Ne znam, možda se odvažim i počnem piskarije stavljati po netu, možda i ne. A do tad ću pisati kad me ulovi potreba jer sam vidjela koliko me to uveseljava :).

Za kraj...

... ovog random posta pokazat ću vam jedne čudesne oči :)


To je mala mici nađena u obližnjoj šumi sredinom kolovoza. Sad ima oko tri mjeseca, a oči su joj iz smeđe došle na žute sa zelenim u sredini. Da, mačići stari 3 tjedna obično imaju plavkaste oči, ali ona je imala smeđe :D
Prava je mala hiperaktivka. Spava samo po nekoliko sati i onda vršlja. Nekoliko dana je spavala samnom i Šimerom, ali mi nije dala spavati pa sad spava u mačjem apartmanu skupa s našim njurgavcem koji ne voli nijednu drugu mačku, ali mu se ova uvuče u košaru pa spavaju zajedno :)).


Toliko od mene :) Ostajte dobro :D

Broj komentara: 8:

  1. Random postovi su najbolji postovi xD Maca je ♥ Nego, to za pisanje - ja sam užasno kritična što se mog škrabeljanja tiče (crtanja jel) a isto tak i pisanja. Nekad davno sam furtom neš pisala i bacala. I naletim ti ja tako na neki stari tekst na izgubljenom pa pronađenom USB-u i stanem čitat i ono - nije loše. Nije savršeno al definitivno nije ni grozno kako sam mislila. Tak da, ak nas veseli - treba to raditi i mir. Možda nekome baš to naše bude savršeno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da sve treba sačuvati jer kad nam se glava ohladi vidimo to bolje nego prije. X puta mi se dogodilo da se mučim oko nečega i isfrustrirana sam jer nije ispalo kako sam htjela, vidim to kao da je grozno i još jedan u nizu propaliteta i onda drugi dan ili nakon više mjeseci, gledam to i shvatim da brijem previše. Ok, nije savršeno, ali nije ni najgore, a svakako je puno bolje od onog kako sam to vidjela taj put.
      Heh, našla sam i ja svoje piskarije iz srednje (ima dosta materijala). Čitala sam nešto i umirala od smijeha :D. Ne zato što je to bila komedija...
      Prvi put sam nešto objavljivala na stranici Elfwood (SF i fantasy teme) i tamo mi nije bio toliki bed jer potiču objavljivanje što talentiranih što onih na nivou osnovnoškolaca. To mi je baš super i svi su bili dosta prijateljski raspoloženi (to je ok ako ne tražiš da ti netko kaže što ne valja i što treba popraviti :D), a više godina nakon sam počela objavljivati nakit na jednom forumu i tu mi je trebalo dosta hrabrosti jer sam jako sumnjala u svoj rad, a svačiji mi je bio puno bolji. Nekako sam se s time i opustila jer uvijek će biti boljih. A puno ovisi i gdje objavljuješ i kakva je ta okolina. Taj forum je isto bio prijateljski pa je tim bilo lakše.
      Kao što rekoh u tekstu gore, s pisanjem još nisam načisto, tako da zasada stoji meni na gušt :D
      A i to što kažeš, nekome možda to bude super, iako se tada treba pripremiti i na one kojima neće biti. Uostalom, kao i kod stvari koje čitamo. Neke autore dižemo u nebesa, drugi su nam bezveze, neki su nam i loši. Nekom drugom je taj poredak drugačiji. Sve ima svoju publiku, samo ju treba naći :D.

      p.s. i meni su random postovi najdraži :D

      Izbriši
  2. Awww, prekjut je. :)

    Sviđaju mi se tvoji planovi za pisanje nakon Halloweena. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      Drago mi je što ti se sviđa ideja :D. Nadam se da će biti uspješna :D

      Izbriši
  3. Totalno podržavam rubriku Nightmare before Christmas i jako joj se veselim. Jedva čekam da krenu novi postovi! Maca je preslatka i stvarno ima posebne oči. Imala sam jednom crnog mačka sa zelenim očima, bio je prekrasan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, baš mi je drago što se ljudima sviđa ta ideja! :D
      Crne mačke su divne. Baš im se ističu oči :). Moja nećakinja ima crnog mačora, ogromnog s dugačkim udovima i repom i jakim tijelom. Ima kratku sjajnu dlaku i izgleda kao pantera :D

      Izbriši
  4. Maca je predivna :D. A oči su stvarno posebne :D
    Jedva čekam receptiće :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, zloća mala :D
      A ja jedva čekam probati neke recepte koji nikako ne dolaze na red :D

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!