18. lis 2012.

Face Cream Reviews #1 - Kreme za lice (Balea Aqua creme-gel, Avon Solutions Revitalising spf15, Nivea Visage DNAge Firm&Glow)

Pozdrav svima! 

Danas ću pisati o kremama za lice koje sam isprobala i koristila kroz ovu godinu, točnije o njih tri: Balei Aqua gel kremi, Avon Solutions Revitalising kremi i Nivei Visage DNAge kremi.

Najprije nešto o mojoj koži :) Imam suhu kožu, podložnu ljuskanju. Do prije pola godine do godinu dana, bila je i bez sjaja. Sada ima sjaj, nema ljuskanja, ali unutra je užasno suha. Prije sam mogla biti bez kreme (tj. namazala bih na oprano lice i nije više tražilo do idućeg pranja) iako se ljuskala i izgledala isušeno, a sad izgleda neisušeno, a kad prođe pola dana od nanošenja kreme, osjećam užasnu zategnutost - teško je micati lice :D Također bi bilo dobro spomenuti da naginjem tridesetima, čisto da se zna.

Moram napomenuti da su ovo moji dojmovi o kremama koje ću spominjati. Ako se na mojoj koži ponašaju ovako, na drugoj koži ponašat će se drugačije. Ovo je moje osobno mišljenje i osjećaji koje mi dotične kreme stvaraju, tako da molim da imate to na umu :).


-

BALEA AQUA creme-gel

Ova gel krema ima ugodan svjež miris i vrlo se lako razmazuje. Potrebna je mala količina kreme da se pokrije cijelo lice. Nakon nanošenja ostavlja osjećaj čistoće i svježine. Za moju vrlo suhu kožu ne daje osjećaj elastičnosti na duže vrijeme. Vrlo brzo mi 'nestane' s lica. Ostavlja sjaj na licu iako na dodir koža nije masna.


Nažalost, kutiju sa sastocima kreme nemam tako da ne mogu dati više informacija o ovom proizvodu.

Cijena ove kreme je oko 24-25 kuna u DM trgovinama, naravno. Ne sjećam se točnog iznosa. Kupljena je u proljeće 2012. Količina koju dobijete jest 50 ml u staklenoj teglici i kutiji.

Za cijenu je super. Iako gel kreme nisu 'prepostojane' na mom licu, više ih volim od klasičnih krema zato što zbilja ne volim osjećaj masnoće pod prstima ako si taknem lice ili čelo.

 -

AVON SOLUTIONS Revitalising Cream spf15 - Beautiful Hydration Day

Ova krema je nešto gušća od prosječne kreme. Teže se razmazuje i treba uzeti više kreme prilikom utrljavanja. Ima svjež i vrlo ugodan miris, što mi je veći plus kod ove kreme. Na mojoj koži ostavlja sjaj, a nakon par sati osjećam da mi se masti koža, ali isto tako imam osjećaj da nije dovoljno hidratantna da mi probije dublje u kožu i, stoga, kad mi se koža počne mastiti zajedno s tim me i zateže.


Ovo je fotografija sastojaka kreme uslikana na kutiji:


Cijena ove kreme je 69 kuna, a kao i sa svim Avonovim proizvodima, možete ju 'uloviti' povoljnije u jednoj od njihovih akcija :). Inače, ja sam ju dobila na poklon.
Količina koju dobijete je 50 ml. Dolazi u staklenoj teglici i kutiji s letkom unutra.

Tekst s kutije: Revitalizirajuća krema SPF 15. Lagana revitalizirajuća dnevna krema sa SPF 15 otkriva prekrasnu, zdravu i sjajnu kožu.

Tekst s letka: Otkrijte prekrasnu, zdravu i sjajnu kožu. Ova lagana, revitalizirajuća krema sa SPF 15 formulirana je s rajskim zrncima te ojačana hranjivim kompleksom koji povećava zadržavanje vlažnosti kože. Poboljšava teksturu, jasnoću i ton kože. Daje koži dramatičan sjaj i zdrav mladolik izgled.
Upotreba: Ujutro nanesite kremu na prethodno očišćeno područje lica i vrata.

Kao što sam napisala, za moju kožu je presuha i ne drži mi vlažnost, ali zato ima zbilja odličan miris, pa ju je užitak mazati na lice kad se probudim.
 -

NIVEA VISAGE DNAge Cell Renewal Firm&Glow Day Care SPF 12 Pure Folic Acid

Ovo zapravo nije moja krema već mamina, ali sam ju koristila neko vrijeme. Krema je rjeđa i lako se razmazuje. Potrebna je mala količina da se nanese na lice i vrat. Ima ugodan  više 'večernji' miris i sitne svjetlucave čestice koje se na licu ne primjećuju već daju lijep sjaj. Za moj ukus mi je bila malčice prebogata, ali mami se jako svidjela.


Sastojci s kutije (ispričavam se na lošoj kvaliteti fotografije):


Cijena ove kreme je oko 90 kuna (možda i nešto preko). Kupljena je u DM-u uz kupon od 50% popusta u prosincu 2011. Količina kreme koju dobijete je 50 ml i dolazi u plastičnoj bočici s pumpicom, što olakšava upotrebu i nekako je 'higijenskija'. Također dolazi i u luksuznoj presijavajućoj kutiji, a dobijete i promo letak s drugim Nivea Visage proizvodima.

Tekst s kutije: NOVA NIVEA VISAGE DNAge FIRM & GLOW dnevna krema dio je naprednog sustava za učvršćivanje kože CELL RENEWAL, koji se sastoji od dnevne i noćne kreme te kreme za njegu kože oko očiju s vrlo učinkovitim svojstvima učvrčćivanja i uljepšavanja.
Brzoupijajuća dnevna krema s folnom kiselinom, esencijalnim vitaminom važnim za stimulaciju obnove stanica, sadrži:
1. Kreatin, mikropeptid koji aktivira proizvodnju kolagena (kolagen čini otprilike 80% kože i pridonosi očuvanju njene čvrstoće).
2. Zaštitni faktor SPF 12 s povećanim razinama UV filtra, koji pridonosi zaštiti DNA stanica kože od vanjskih oštećenja.
3. Pigmente koji reflektiraju svjetlost i trenutno potiču sjaj te smanjuju znakove umora.
REZULTAT: Ubrzava obnovu stanica iznutra; Vidljivo čvršća koža koja izgleda mlađe; Svjež i sjajan ten.

Ova krema nije bila za moju kožu ni dobnu skupinu, ali mogu reći da je osjećaj pri nanošenju kreme na lice bio čisti luksuz.

-

Jeste li isprobali koju od ovih krema? 
Što biste preporučili ako imate problem sa suhoćom kože?

Hvala na čitanju :)

Broj komentara: 5:

  1. probaj niveu soft. moja mama ju je godinama koristila al sad je presla na l'oreal (nesto za 10 znakova staranja). ja cijeli zivot koristim niveu soft i obozavam ju. svasta sam probala ali uvijek sam se vratila nivei. :) (Niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristile smo ju i mama i ja dosta dok sam ja bila u srednjoj, a i kasnije opet. Mami se sviđa, ali meni je postala premasna pa sam prestala. Trebala bih ju opet isprobati. Koža mi se promijenila i postala nekako jako suha iznutra.
      A što je je, cijena joj je odlična, a sjećam se i vrlo finog nježnog mirisa :)

      Izbriši
  2. Ja sam nedavno kupila Balea Young za suhu i osjetljivu kožu i oduševljena sam - cijena je nekih 20ak kn a krema je odlična - lako se razmazuje, nije masna a opet ostaje dugo na licu i koža mi se ne ljušti. Više se ne vraćam na niveu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zabilježit ću je :) Hvala. Uvijek dajem prednost povoljnoj kupnji :D. Ova Avonova koju sam spomenula se brzo troši pa ću brzo morati naći zamjenu. Voljela sam i Garnier Total Fresh, ali ne znam bi li mi više odgovarala jer sam postala 'suhlja'.
      Mogla bih isprobati tu Baleu idući put...

      Izbriši
  3. Mislim da je ta baleina aqva dobra pogotovo ako je malo suhlja koza i ja cu je probati jer i meni u zadnje vreme koza suha i osetljiva malo na obrazima

    OdgovoriIzbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!