25. lis 2012.

Dein Bestes Exquisit hrana za mačke

Pozdrav svima!

Ovaj put pišem nešto drugačiju 'recenziju'. Radi se o hrani za mačke, a jednostavno moram to podijeliti s vama tako da obratite pozornost na ovu hranu, ako već niste :).


Potpuna hrana za mačke - meso peradi i riža. 

Sastav: žitarice (14% riže), meso i prerađevine životinjskog podrijetla (22% sušenog mesa peradi), ulja i masti (0,5% ulja suncokreta), biljne prerađevine (2% celuloznih vlakana, 0,1% inulina, 0,02% praha cvijeta kadifice), sjemenke (1,5% sjemenki lana), kvasac (od toga 0,4% ekstrakta kvasca), minerali.
Analitički sastav: bjelančevine 32,0%, sadržaj masti 18,0%, sirova vlaknina 5,0%, anorganska tvar 7,0%, kalcij 1,2%, fosfor 1,0%

Ovako hrana izgleda:


Morat ćete oprostiti našoj vreći hrane jer je jedan lakomi mačor uspio do nje pa ju 'načeo' sam :)


Hrana je jednobojna, što je meni uvijek prednost. Ima ugodan miris i masnjikava je. Izgleda kao bilo koja druga kvalitetnija hrana. Dolazi u pakiranju od 750 g i možete ju kupiti u svim DM trgovinama. Cijena joj je 14,90 kn. Postoji i verzija za stare mačke, a ta hrana je 16,90 kn, ako se ne varam. Ne znam da li im je težina jednaka.

Moji ju obožavaju. Jedan od naših, mozak i pol mačak, zna gdje stoji pa provaljuje u ormar, te smo ju morali maknuti u ormar koji ne može otvoriti :D.

I to je to za ovu mačju 'recenziju' :) Ako vam se čita još ovakvog teksta, npr. za pijesak za mačke, samo javite.

Broj komentara: 6:

  1. Obično u Plodinama kupujem krokete za mačke, najčešće njihovu robnu marku u pakiranju od 2 kg i moje mačke je obožavaju. Kako je već neko vrijeme nemaju, bila sam prisiljena kupiti u lokalnom dućanu Aro krokete (samo te su imali). Mačke ih uopće ne žele jesti. Obično navečer (ako ne spremimo hranu) jež navrati na krokete. Ovaj put smo pustili te Aro krokete vani, ali ni jež ih nije htio jesti.
    Dein bestes je dobra marka i obično im uzmem konzerve i vrećice za kojima su ludi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vanjskim prikućenim mačkama kupujemo nešto lošiju hranu čisto jer ne možemo izdržati sve to (šestero ih je ukupno kućnih i vanjskih) tako da sam isprobala puno tih povoljnijih brendova. Najčešće im uzimamo hranu u Lidlu. Mislim da se zove Coshida ili tako nešto. Dođe 18 ili 19 kn 2 kg i to rado jedu. Tu iz Plodina smo im isto kupovali i nju su rado jele, a još im je draža Pet Centar hrana. Isto 2 kg za 17-18 kn. Aro hrana je bila davno kupovana, ali to nisu htjele jesti. Hrana bi im stajala, a one su stalno tražile jesti. Probala sam i neku Mica hranu (ima u Pet centru i našoj lokalnoj pet trgovini). Ta je nešto više od ovih spomenutih, ali im se nije sviđala.
      Aro zaobilazimo naširoko jer im ni konzerve ni suho ne valjaju, a za te novce se može naći hrana koju će jesti :)
      Lidlova Coshida ima i krokete i konzerve (5 kn) i vrećice (4 kom za desetak kn) koje rado jedu.

      Izbriši
    2. Baš ću škicnuti tu hranu u Lidlu. Plodine su mi najbliže pa zato tamo i kupujem. Mislila sam da imam puno mačaka s obzirom da su tri, ali ti sa svojih šestero si me premašila - svaka čast!
      Aro znači nije omiljen kod mačaka

      Izbriši
    3. Ah, skupilo se mačaka... Kad misliš da je gotovo, nađeš novu u šumi :D. Mda, Aro toliko smrdi da mi nije uopće čudno što ga neće jesti, pa čak ni jež, ali Lidl, Plodine i ta Pet centar za cijenu koliko cca dođe Aro su miljama daleko.

      Izbriši
  2. Ja u pet storu kupujem Hill's science diet jer je naša maca imala problema s probavom kad smo ju nabavili (bila je jako mala pa..) a sad smo joj uz tu suhu kupili konzervice Coshida jer je neka akcija u Lidlu, 10 konzervica 22kn pack i njih obožava. Uz to voli bilo koje "štapiće" za mačke, prede čim joj ih krenem kidat u zdjelicu :D Ovo iz DM-a sam čula da je dobra hrana al kad god sam došla sve rasprodano pa ak naletimo jednom kad ima, bude i naša dobila :) Ova Hill's je odlična al ima i "odličnu" cijenu, 33kn po istoj ovakvoj vrečici pa kad naša debela mrcina počne puno jesti bolje će nam biti da nabavimo neku jeftiniju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isti problem sam imala sa svojim Šimerom. Uzela sam ga izvana od divlje prikućene mačke i došao je s crijevnom virozom. Liječili smo ga, ali je on nastavio reagirati na gotovo sve osim ovih medicinskih za probavu. Kako je rastao i počeo puno jesti, vreća od 1,5 kg koja je oko 100 kn mu nije više bila doboljna za cijeli mjesec. Kuhala sam mu i piletinu, ali s tim nije bio pretjerano zadovoljan, a od ribe je povraćao. Uglavnom, muka Isusova... Onda sam mu probala dati najobičnije konzervice za odrasle, obično od piletine, i na to je dobro reagirao pa sam ga nastavila hraniti s time pa se račun nešto malo snizio. Kad je napunio godinu dana to se nekako iznormaliziralo pa je postao otporniji, ali i dalje reagira na nešto - ne znam što. Opet ima proljev i sad ne znam od čega jer mu miješam više hrana da se ne navikne. Mala mačkica je otpornija od njega.
      Inače, problem za koji sam čula ako im se daje ona RC Gastro Intestinal hrana - ona ima u sebi određen postotak lijeka i navodno da se ne smije davati dulje od 2 tjedna jer se organizam navikne. To sam mu davala s prekidima. Jeo je i RC sensible. A probala sam i Cat Chow sensitive koja mu je isto išla, ali mi Pet Centar nije blizu pa to mogu uzeti jedino kad naručujem preko neta.. Ta hrana dođe nešto manje od 40 kn za 1,5 kg (više od duplo povoljnije od Hillseva, RC-ova..). U biti ne, evo vidim da je poskupila. Sad je 41 kn.
      http://www.pet-centar.hr/Proizvodi.aspx?filters=553f4258-315e-4c37-a923-cffcfba80e4c|9d113c51-9b6a-40be-afd5-c26ef4c54e1b|d082f67f-5b54-47d0-8a92-479bb6715459|e08b6542-bb7f-4f30-af02-446544d1161f
      Ima i za mačiće.. Ali naša jede Wiskas jer ga ima svdgje za kupiti.

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!