2. sij 2011.

Londoneri

Read in English

Prvi put sam ih radila i jela i osvojili su me. Obožavam ih sada :)

Moji su ispali nešto tanji jer imam veći pleh, ali mislim da to ni nije loše :)


Radila sam ih po receptu kojeg sam našla na forumu.hr na temi o starim receptima iz bilježnica naših baka kojeg sam malčice izmijenila.
Ide ovako:

Tijesto:
210 g brašna
100 g masti
70 g šećera
2 žutanjka

Umijesiti prhko tijesto, razvaljati i staviti u pleh. Lagano zapeći a zatim namazati pekmezom ili marmeladom (ja sam svoje namazala domaćim pekmezom od drenjina :) ) pa staviti filu.

Fila:
3 bjelanjka
140 grama  mljevenih oraha + sjeckani za posipanje
100 g šećera

Umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka, tome dodati šećer i mljevene orahe i lagano promiješati. Premazati preko prhkog tijesta i posuti sjeckanim orasima. Staviti u pećnicu da se ispeče do kraja na nešto nižoj temperaturi, oko 150-160°C.

Hvala na čitanju!

2 komentara:

  1. Tocno,meni su ovi kolaci tako dragi ,a tek ukusni...kao dijete sam ih dosta jela jer eto bilo puuno oraha u zimskom periodu ,a zima i jeste duga,ovako izdasna poslastica se uvijek radila...divan kolac !!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bome jest! Tek sam ih pred koju godinu probala i brzo su postali jedni od najdražih kolača.

      Izbriši

Thank you for commenting! I really appreciate it!